Connect with us

5ος Όμιλος

Ισόπαλο χωρίς τέρματα το ντέρμπι στον Κορυδαλλό

Published

on

Δύό υπερπολύτιμους βαθμούς άφησε στο γήπεδο της Νίκαιας με αντίπαλο την Προοδευτική ο Ιωνικός χάνοντας σημαντικό έδαφος καθώς με την σημερινή λευκή ισοπαλία υποχώρησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με διαφορά 4 βαθμών από την κορυφή.

Το κλίμα φανατισμού που καλλιεργήθηκε στη διάρκεια της εβδομάδας και που συνεχίστηκε από δεκάδες φανατικούς οπαδούς των γηπεδούχων στη διάρκεια του αγώνα( μέχρι και βαμμένες στα μπλέ… κότες επιστράτευσαν και άφησαν ελεύθερες στον αγωνιστικό χώρο κατά την είσοδο των ομάδων ) επηρέασε αρνητικά τους παίχτες του Ιωνικού οι οποίοι εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου. Ιδιαίτερα οι παίχτες κλειδιά της ομάδας έμειναν μακριά από τον καλό εαυτό τους.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο καθώς ο Ιωνικός παγιδεύτηκε στην τακτική των αντιπάλων που οδήγησαν την αναμέτρηση στην δυναμική αντιπαράθεση με κυρίαρχα στοιχεία τις δυνατές διεκδικήσεις της μπάλας, τα σκληρά φάουλ και τις διακοπές που συνοδεύονταν από τις παρατηρήσεις του διαιτητή και τις κίτρινες κάρτες που είδαν αρκετοί ποδοσφαιριστές και από τις δύο ομάδες.

 

Η απόφαση των γηπεδούχων να μετατρέψουν το παιχνίδι σε μια δυναμική αντιπαράθεση δεν επέτρεψε στην ποιοτικότερη ομάδα του Ιωνικου να βρει και να επιβάλλει το ρυθμό της.

Το πρώτο 45λεπτο κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση. Ιδια εικόνα και το πρώτο 25λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου. Οι αλλαγές του Μάρκου Δήμου και ιδιαίτερα η είσοδος των Μπερνιδάκη, Βασιλείου και Παπασπύρου άλλαξε την στείρα από φάσεις εικόνα του 70λεπτου με αποτέλεσμα ο Ιωνικός να χάσει δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να πάρει την νίκη. Η πρώτη όταν ο Βασιλείου από το ύψος της μικρής περιοχής και από θέση μέσα αριστερά απέτυχε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, και η δεύτερη όταν ο Μαρουκάκης δύο μέτρα από την εστία, δεν τα κατάφερε με τους αμυντικούς της Προοδευτικής να διώχνουν την μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος. Είχε προηγηθεί εντυπωσιακή προσπάθεια το Παπασπύρου που με ατομική ενέργεια και από την τελική γραμμη είχε περάσει την μπάλα στο Μαρουκάκη.

 

Η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και οι συντονισμένες προσπάθειες των διοικούντων τις δύο ομάδων δεν επέτρεψαν στους ελάχιστους φανατικούς οπαδούς να δημιουργήσουν επεισόδια. Οι οπαδοί της γηπεδούχου περιορίστηκαν σε φραστικές και μόνο επιθέσεις.

 

Δηλώσεις προπονητών

 

Αντώνης Καλαμάκης ( προπονητής Προοδευτικής): ” Συγχαρητήρια στους παίχτες. Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι μεταξύ δυο ιστορικών ομάδων της περιοχής. Γνωρίζαμε οτι ο Ιωνικός ενισχύθηκε τον Ιανουάριο, οτι διαθέτει πολύ καλή ομάδα με ισχυρή διοίκηση και ηγέτη με οικονομική επιφάνεια για την δημιουργία μιας πανίσχυρης ομάδας. Αντίθετα εμείς αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά προβλήματα οικονομικής φύσεως αλλά αποδείξαμε σήμερα οτι τα λεφτά δεν κάνουν τις ομάδες. Κόντρα στον Ιωνικό παίξαμε με δύναμη και πάθος και πετύχαμε. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω το κόσμο μας που είναι η δύναμή μας. Είναι το μόνο ζωντανό στοιχείο που διαθέτει η ομάδα. Καλώ το κόσμο να συνεχίσει να μας στηρίζει με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα”

 

Μάρκος Δήμος ( προπονητής Ιωνικού) : ” Έγινε ένα παιχνίδι στο οποίο κυριαρχήσαμε αλλά μας έλειψε το γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την υπεροχή αλλά το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων δεν μας επέτρεψε να φτάσουμε στο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο διατηρήσαμε τον έλεγχο του αγώνα, ανεβάσαμε το ρυθμό μας, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για το γκολ αλλά δεν τα καταφέραμε στην τελική προσπάθεια”

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μπαντίκος,Λάζουρας,Βούζας, Καψαλοπόδας,Τούρκος,Μπούμπας,Κοξαράκης,(70’Μάμαλος) Μακαρωνάς(53’Πλατίγκος),Ποτουρίδης,Αλεξίου, Σιδηρόπουλος

 

ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης,Ατματσίδης,Σκλιοπίδης,Γρομητσάρης,Σιμιτσής,Κορακάκης,(81’Παπασπύρος),Καλλέργης,(64’Μπερνιδάκης),Μαρουκάκης,Χρυσάφης, Κατσαβριάς(70’Βασιλείου)

proodeftiki ionikos1 proodeftiki ionikos2

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply