Connect with us

4ος Όμιλος

Ιωνικός-Εθνικός Πειραιά 0-0

Published

on

Θύμισε ένα παιχνίδι άλλων δεκαετιών όταν αμφότερες οι ομάδες συμμετείχαν στην Σούπερ Λιγκ. Ιωνικός και Εθνικός Πειραιά αναμετρήθηκαν σήμερα στο γήπεδο της Νεάπολης, σε ένα ματς με αρκετή ένταση, δυνατές μονομαχίες και πάθος με τις δυο ομάδες να μένουν στο άσφαιρο 0-0. Οι 1300 φίλαθλοι εκ των οποίων οι 150 εκπροσωπούσαν τον Εθνικό, είδαν ένα παιχνίδι που δεν είχε αρκετές κλασσικές ευκαιρίες παρ’ όλα αυτά οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν τα έδωσαν όλα για τους τρεις βαθμούς. Η ισοπαλία αυτή φέρνει τον Εθνικό στην 4η θέση με 36 έχοντας ένα ματς περισσότερο από τον Ιάλυσο ενώ ο Ιωνικός διατηρήθηκε στην 6η θέση με 34 βαθμούς.

Στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 10′. Συγκεκριμένα μετά από πλάγιο του Δημακάκου ο Κρητικός έπιασε τη γυριστή κεφαλιά όμως ο Ρόβας δεν κατάφερε με το ψαλίδι που έπιασε να γράψει το 1-0. Στην 16 ο Βουτσινάς απέκρουσε την κεφαλιά του Παντελίδη, ενώ καλή αντίδραση είχε ο πορτιέρο του Εθνικού και στο σουτ του Κατσίκα στο 18′. Στο 21′ ο Ιωνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κυριακίδης έπιασε ένα δυνατό σουτ, με τον Βουτσινά να λέει όχι απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στο 30′ ο Εθνικός απάντησε στις ευκαιρίες όταν ο Βλάχος έκλεψε τη μπάλα από τον Σάμιο όμως είδε το σουτ που επιχείρησε να φεύγει ξυστά άουτ από το δοκάρι του Παλιγγίνη. Στην τελευταία φάση του α’ μέρους, ο Κυριακίδης βρήκε τον Παντελίδη με φαουλ όμως η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε μόλις άουτ.

Στην επανάληψη, και συγκεκριμένα στο 55′ ο Μαρτίνος έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ, ενώ στο 57′ ο Στασινός απομάκρυνε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Παντελίδη. Στο 63′ ο Εθνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μαντζώρος έπιασε το σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι της εστίας του Παλιγγίνη, με τον έμπειρο πορτιέρο να διώχνει και το σουτ του Σουλελέ στο 66′. Στο 77′ ο Στασινός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για τον Εθνικό, όμως παρά την πίεση που άσκησε ο Ιωνικός, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν απαραβίαστη την άμυνα μέχρι τέλους.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης) Παλιγγίνης, Παντελίδης, Δημακάκος, Κρητικός, Προβατίδης, Κυριακίδης, Σιμιτσής, Σάμιος, Ρόβας (60Μπερνιδάκης), Κατσίκιας (81′ Αργυρίου), Μαυρουδής.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θύμιος Γεωργούλης) Βουτσινάς, Στασινός, Αλεξανδρόπουλος, Μαντζώρος, Στρατάκης, Μαρτίνος, Κατίδης (75′ λ.τρ. Λεωνιδόπουλος), Σούφλας, Βλάχος (90′ Μιρτσέα), Παυλάκης, Σουλελές (81′ Μπένα)