Connect with us

4ος Όμιλος

Ιωνικός-ΟΦΗ 1-1

Published

on

Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα του Φωστήρα στον Κρουσώνα ο ΟΦΗ, αφού εμεινε στο 1-1 με τον Ιωνικό στη Νεάπολη. Μπροστά σε 1000 και πλέον οπαδούς, εκ των οποίων οι 100 εκπροσωπούσαν τους φιλοξενούμενους, οι δυο ομάδες τα έδωσαν όλα τα για τη νίκη όμως το τελικό 1-1 κρίνεται δίκαιο. Μάλιστα, ο Ιωνικός ωφελήθηκε από την ισοπαλία αυτή αφού μετά το Χ του Αστέρα Βάρης χρειάζεται έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία. Αντίθετα, ο ΟΦΗ έπιασε τον Φονέα στην κορυφή, όμως η ομάδα του Ταύρου είναι εκείνη που έχει το προβάδισμα για την άνοδο λόγω του 1-0 του α’ γύρου.

Στο α’ μέρος ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή όμως ο Ιωνικός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος, με την κεφαλιά του Κρητικού να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Δερμιτζάκη που μπλόκαρε τη μπάλα. Στη συνέχεια ο ΟΦΗ απείλησε με τον Καλέ όμως ο Παλιγγίνης έδιωξε με τα χέρια. Στο 25′ ο Κιάσσος γύρισε τη μπάλα από δεξιά όμως ο Περογαμβράκης είδε το σουτ που επιχείρησε να περνάει ψηλά άουτ. Στο 30′ ο Αργυρίου έκανε τη σέντρα με τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ, για να φτάσουμε στο 41′ όπου οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Μετά απο ωραιά ατομική ενέργεια, ο Έλτον Καλέ με ωραία λόμπα, δείγμα της κλάσης του νίκησε τον Παλιγγίνη στέλνωτας τη μπάλα στο δεξί ‘Γ’ γράφοντας 0-1. Η απάντησα του Ιωνικού ήταν άμεση όταν στο 45+1 ο Σάμιος με ένα ξερό δεξί σουτ νίκησε τον Δερμιτζάκη κάνοντας το 1-1.

Στην επανάληψη, το ματς είχε την ίδια εικόνα με τον ΟΦΗ να εχει την κατοχή και να τον Ιωνικό να παίζει καταπληκτική άμυνα αφού κατάφερε να αναχαιτίσει τις προσπάθειες των Κρητικών. Η πιο σημαντική ευκαιρία του ΟΦΗ χάθηκε στα μέσα του αγώνα, όταν ο Κρητικός έβαλε το πόδι του προτού η μπάλα φύγει για την εστία του Παλιγγίνη μετά το σουτ του Καλέ.

Στα τελευταια λεπτά ο ΟΦΗ προσπάθησε χωρίς να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία σημαντική πλην εκείνης που έλαβε χώρα στο 80′, με την κεφαλιά του Γουόρντεν να φεύγει άουτ και το 1-1 να μένει μέχρι τέλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους γηπεδούχους αποβλήθηκε ο Παντελίδης με δεύτερη κίτρινη κι ενώ είχε αντικατασταθεί προκειμένου να χάσει ένα ματς με δεδομένο ότι συμπλήρωσε επτά κίτρινες.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Παλιγγινης, Αργυριου (66′ λ.τρ Μιχελης), Δημακακος, Προβατιδης, Κρητικος, Σιμιτσης, Σαμιος, Παντελιδης (85′ Νικολετος), Ροβας, Κατσικιας Μπερνιδακης (75′ Αθανασόπουλος).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας) Δερμιτζάκης, Κιάσος, Πίτσος (30′ λ.τρ. Πατηνιωτης), Κώτσιος, Ραπτάκης, Νάστος (58′ Μπουρσέλης), Φαμπίνιο, Φραγκουλάκης, Χαντί, Καλέ Περογαμβράκης (71′ Γουόρντεν).