Connect with us

stoplekto

Καιρός – Σχετικά καλός αλλά και διαστήματα με νεφώσεις και βροχές

Published

on

kairos - πρόγνωση για καιρό

Πρόγνωση καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Γενική Πρόγνωση

Ο Καιρός σήμερα Τρίτη 30/4 στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες 4 με 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση 

Αττική

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία , Θράκη

Λίγες νεφώσεις που από τα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Βελτίωση από αργά το απόγευμα από τα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησία Ιονίου, ‘Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόνησσος.

Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.

Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.