Connect with us

8ος Όμιλος

Καλοπήτας: “Είμαστε μαθημένοι στην πίεση”

Published

on

Στη συνέντευξη τύπου του Αιγάλεω δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει ο Ηλίας Καλοπήτας ο οποίος αρχικά έκανε μια μίνι αναδρομή της πορείας του από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τους μπλε λέγοντας:

Θέλω να ευχηθώ σε όλους να έχετε υγεία και κυρίως στις ομάδες και στους ποδοσφαιριστές και να πετύχουμε σαν ομάδα τους στόχους που έχουμε θέσει. Εγώ ήρθα πέρυσι στους τελευταίους τέσσερις αγώνες στην ομαδα όταν αγωνίζονταν στο τοπικό πρωτάθλημα και ευτυχήσαμε να πανηγυρίσουμε την άνοδο. Με τους ανθρώπους της ομάδας μιλήσαμε και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με πλάνο διετίας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έγιναν ουσιαστικές μεταγραφές και θεωρώ ότι αποκτήσαμε παιδιά που γνωρίζουν τον πρωταθλητισμο. Είμαστε αισιόδοξοι για την ομάδα μας και στόχος είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό και να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμη και πρώτοι να τερματίσουμε θα χρειαστεί να παίξουμε ακόμη ένα μίνι πρωτάθλημα. Υπάρχει δυσκολία όσον αφορά το δέσιμο της ομάδας αφού στο σύλλογο ήρθαν νέοι παίκτες και στόχος σε αυτή τη φάση αποτελεί κάθε Κυριακή να δείχνουμε βελτίωση.

Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που γίνεται και θεωρώ οτι έχουμ περιθώρια βελτίωσης’.

Στη συνέχεια, ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε στο ντέρμπι της Κυριακής λέγοντας:

Είναι ένα αθηναϊκό ντέρμπι που φυσικά έχει ιδιαιτερότητες και για τις δυο ομαδες. Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε πίεση από την 1η αγνωιστική και από τη δική μας πλευρά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή.

Άλλωστε είμαστε μια ομάδα που πάντα θα παίζει με πίεση. Γνωριζουμε αυτό το κομμάτι αφού και εγώ και οι ποδοσφαιριστές που έχουμε ξέρουν τι εστι ο πρωταθλητισμός. Από εκεί και πέρα, αυτό που έχουμε να κάνουμε έιναι να αγωνιζομαστε σε όλα τα ματς για τη νίκη’.

Στη συνέχεια, ο Καλοπήτας μίλησε για το κόσμο λέγοντας:

Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην ομάδα ένιωσα κάτι που σημαντκό και αυτό είναι ότι είδα ανθρώπους που αγαπούν το Αιγάλεω και θέλουν να φτάσει ψηλά. Άλλωστε έχουν ζήσει μεγάλες στιγμές που είναι πρόσφατες και μπορώ να τους καταλάβω. Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι τα πάντα γίνονται για το καλό του συλλόγου και θέλουμε τη στήριξη τους σε όλα τα ματς. Ο Ποδοσφαιριστής αγωνίζεται αλλιώς εάν ξερει οτι έχει τη στήριξη του κοινού. Είναι σημαντικό αυτό και είναι κάτι που αισθάνομαι, δηλαδή ότι ο κόσμος έχει αγκλιάσει την προσπάθεια’.

Ερωτηθείς εάν τον προβληματίζει το γεγονός οτι η ομάδα θα κληθεί να δώσει έξι ματς στην Κρήτη, ο προπονητής είπε:

Το ταξιδι οπως και να εχει δεν αποτελεί διακιολογια για εμας. Προσωπικα΄τον όμιλο αυτον επειδη εχω δουλεψει τεσσερα πεντε χρονια τον γνωριζω. Ξέρω ποιες έδρες είναι δύσκολες. Οι Κρητικές ομάδες παραδοσιακά έχουν δύσκολες έδρες και δεν είναι εύκολο να πάρεις αποτέλεσμα στην Κρήτη. Από εκεί και πέρα δεν φοβόμαστε κανέναν. Όχι μόνο επειδή είμαστε το Αιγάλεω, αλλά επειδή έχουμε τη νοοτροπία νικητή σαν σύνολο’.

Για την ετοιμόητα της ομάδας, ο Καλοπήτας δηλωσε:

Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε 100% έτοιμοι. Στόχος αποτελεί να κερδίσουμε την Κυριακή και τίποτα παραπάνω. Θεωρώ ότι υπάρχει η δομή ώστε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Η ομάδα βδομάδα με βδομάδα θα παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο’.

Σε ερώτηση εάν έχει τονωθεί το ηθικό της ομάδας μετά την ευρεία νικη στο τελευταίο φιλικό με τον Εθνικό , ο πρώην κόουτς του ΑΟΤ Αλιμου ειπε: Σίγουρα είδαμε κάποια πραγματα και βγάλαμε αρκετά στοιχεία απο τα όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και σίγουρα δεν πρέπει να λάβουμε υπόψιν το σκορ. Όταν αντιμετωπίζεις έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο σίγουρα θα δώσεις το κάτι παραπανω”.