Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Καλώς τα παιδιά 3-0 ο Αθηναϊκός

Με δυο πέναλτι του Βουρλούμη και ένα γκολ του Γαβριήλ ο Αθηναϊκός κέρδισε και τον Πανερυθραϊκό, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας (3-0)

Published

on

Μπορεί ο Αθηναϊκός να μην εντυπωσίασε με την εμφάνιση του, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη απέναντι στον… σκληροτράχηλο Πανερυθραϊκό με 3-0. Το ευρύ σκορ μπορεί να ξεγελάει εκείνους που δεν βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, παρ’ όλα αυτά η ιστορική ομάδα του Βύρωνα δεν απέδωσε το αναμενόμενο. Πάντως υπήρχαν διαστήματα που οι ”λόρδοι” έδειξαν ότι διαθέτουν αρκετά ποιοτικό σύνολο. Με αυτό το… τρίποντο η ομάδα των νοτίων προαστίων παρέμεινε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετρώντας σε τρεις αγώνες ισάριθμες νίκες.

 

Στο α’ μέρος το συγκρότημα του Ηλία Καλοπητα αιφνιδίασε τους ”ερυθρόλευκους”, καθώς με τη συμπλήρωση 6′ στη συνάντηση κέρδισε πέναλτι. Συγκεκριμένα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκριτζά και ο διαιτητής, Ευαγγέλου υπέδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Εκτελεστής ήταν ο Σταύρος Βουρλούμης ο οποίος ευστόχησε, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Το τέρμα αυτό φαίνεται πως ”αφύπνισε” τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοση τους. Στο 16′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αντιόλ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παναγιώτη Δρυμούση, με τον Αθηναίο ρέφερι να κατευθύνεται αμέσως στο σημείο του πέναλτι. Ο Αντωνιάδης ήταν εκείνος που ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Γιώργο Μηλιώνη να λέει ”όχι”, στερώντας από τον έμπειρο επιθετικό την ισοφάριση.

 

Στο β’ μέρος ο ρυθμός έπεσε, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσουν μπροστά από τις δυο εστίες. Στο 62′ ο Παπάζογλου από πλευράς Πανερυθραϊκού δεν μπόρεσε από ευνοϊκή θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 67′ ο Σπύρος Κορρές για τους γηπεδούχους, μετά από σουτ που έπιασε μέσα απο την περιοχή, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μολφέση. Στο 74′ ο Χάρης Ρεντζής εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, μπήκε μέσα στην περιοχή με τον τερματοφύλακα, Μολφέση να τον ανατρέπει εντός περιοχής, κι ενώ ο 18χρονος μέσος των ”λόρδων’ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο Ευαγγέλου έδειξε για τρίτη φορά στο ματς την εσχάτη των ποινών, αποβάλλοντας παράλληλα των γκολκίπερ των ”ερυθρόλευκων”. Την θέση του Μολφέση κάτω από την εστία πήρε ο Γιαννόπουλος (!), καθώς ο Αντώνης Τσιμπάκης είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές του. Ο Σταύρος Βουρλούμης ευστόχησε για δεύτερη φορά από τα έντεκα βήματα, δίνοντας προβάδισμα ασφαλείας στον Αθηναϊκό. Το κερασάκι στην… τούρτα έβαλε στο 85′ ο Γαβριήλ, αφού με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί ”Γ” του Γιαννόπουλου(!) για το τελικό 3-0.

Βοηθοί του Ευαγγέλου ήταν οι Αθανασόπουλος και Κουτσόγιαννος Ν.

 

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ηλίας Καλοπήτας): Μηλιώνης, Βλαχογιάννης (46′ Γαβριήλ), Βουρλούμης, Τζανετής, Κορρές, Καφαλίδης, Πέλλας (46′ Λεβέντης), Ντε Μπαρτόλο, Ρεντζής (80′ Γρίβας), Μπίτιλης, Δρυμούσης.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Αντώνης Τσιμπάκης): Μολφέσης, Σίψας, Γκριτζάς, Σαξανίδης, Γκόλιας, Χατζής, Κόλλιας (73′ Γιαννόπουλος), Λαζαρίδης, Παπαδημητρίου (28′ Παπάζογλου), Αντωνιάδης,Παπαθανασίου (3′ λ.τρ. Αντιόλ).

 

 

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply