Connect with us

stoplekto

Κατέθεσε ένσταση ο Ασπρόπυργος

Published

on

Επίσημη ένσταση κατέθεσε πριν λίγη ώρα ο Ασπρόπυργος στα γραφεία της Ένωσης, αναφορικά με αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της Λαμπερής Ελευσίνας, στον αγώνα που διεξήχθη την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ασπρόπυργος προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, καθώς στο ματς της Πέμπτης η Λαμπερή χρησιμοποίησε τον ποδοσφαιριστή Κακλαμάνη, o οποίος είχε αποβληθεί με δύο κίτρινες στον αγώνα της 21/11 με αντίπαλο τον Μεγαρικό.

Πλέον ο λόγος περνά στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔΑ, που θα εκδικάσει την υπόθεση.

Βάσει του άρθρου 10 του Πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, σας παραθέτουμε τι ισχύει σε περίπτωση που ένας παίκτης αποβληθεί σε έναν αγώνα.
Αναλυτικά το άρθρο 10, παράγραφος 5, εδάφιο α’ του Π.Κ.:

“5.
α)
Οι ποινές του παρόντος άρθρου επιβάλλονται μόνο με βάση το Φ.Α. και αρχίζουν,
αυτοδίκαια, από την επόμενη ημέρα του αγώνα.
β)
Δεν χωρεί οποιαδήποτε ανταπόδειξη σχετικά με τις σημειώσεις του διαιτητή που αφορούν σε παραβάσεις του άρθρου αυτού και αναγράφονται στο Φ.Α.

Το αρμόδιο για την επιβολή των ποινών αυτού του άρθρου δικαστικό όργανο,
εκδίδει την απόφασή του αποκλειστικά με βάση τις γραμμένες από το διαιτητή,
στο Φ.Α. σημειώσεις.
γ)
Το δικαστικό όργανο που είναι αρμόδιο για την έκδοση απόφασης επιβολής αυτών των ποινών, δεν έχει υποχρέωση να καλέσει σε απολογία τον παραβάτη, ο οποίος και θεωρείται
αυτοδικαίως τιμωρημένος, εφ’ όσον έχει γραφτεί στο Φ.Α. για παράβαση που τιμωρείται, σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού του άρθρου και δεν αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική”.

Για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο. Στο ίδιο άρθρο το εδάφιο δ’ αναφέρει το εξής:

“δ)
Η παραπάνω απόφαση εκδίδεται μέσα σε επτά (7) ημέρες αφότου διαπράχθηκε η παράβαση. Αν δεν εκδοθεί απόφαση ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται μέχρι την έκδοσή της και το υπόλοιπο της ποινής εκτίεται μετά την έκδοση αυτής της απόφασης, που κοινοποιείται υποχρεωτικά σε 24 ώρες”.

Επειδή τις τελευταίες μέρες έχουν ακουστεί πολλά, το παραπάνω εδάφιο δ’, αφορά ΥΠΟΛΟΙΠΟ ποινής, πέραν της μία αγωνιστικής που προβλέπει ο κανονισμός και αυτομάτως ο ποδοσφαιριστής δεν αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική. Δεν αφορά δηλαδή την προβλεπόμενη ποινή, αλλά τυχών υπόλοιπο ποινής, πάνω από μία αγωνιστική, σε περίπτωση που το κρίνει η εκάστοτε Πειθαρχική Επιτροπή.

Κατόπιν των παραπάνω, η Λαμπερή Ελευσίνας βάσει κανονισμών σε περίπτωση που η ένσταση του Ασπροπύργου γίνει αποδεκτή, μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα, ενώ της αφαιρούνται και τρεις βαθμοί από την τρέχουσα βαθμολογία.
Το λόγο λοιπόν πλέον έχει η Π.Ε. της ΕΠΣΔΑ….