Connect with us

5ος Όμιλος

Κισσαμικός: Ανακοίνωση για τα γεγονότα της Νεάπολης

Published

on

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Κισσαμικού μέσω της οποίας καταγγέλλει τα γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής με τον Ιωνικό στην Νεάπολη. Στο κείμενο της αναφέρονται τα εξής:  Με μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε γνώση της ανακοίνωσης της Διοικούσας Επιτροπής του Ιωνικού.
Θα αναμέναμε τουλάχιστον την απερίφραστη καταδίκη των θλιβερών γεγονότων που επισυνέβησαν την Κυριακή στην Νίκαια σε βάρος των αθλητών και του τεχνικού επιτελείου της ομάδας μας και τα οποία δεν αρμόζουν στην ιστορία, την φανέλα και το κύρος της ιστορικής ομάδας του Ιωνικού.
Επειδή το συγκεκριμένο σωματείο εκπροσωπούν άνθρωποι με σοβαρότητα και ήθος και οι οποίοι πιστεύομε πραγματικά και καλόπιστα ότι δεν είχαν γνώση και σχέση με τα όσα συνέβησαν, θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι πιο προσεκτικοί στις ανακοινώσεις τους αντί να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Η αποστολή της ομάδας μας, κατά την άφιξή της στο γήπεδο της Νίκαιας (και πιστέψτε μας ήταν πολλοί οι αυτόπτες και οι αυτήκοες μάρτυρες) βίωσε συνθήκες λυντσαρίσματος, τρομοκρατίας και απίστευτης αλητείας, όχι ασφαλώς από «….μεμονωμένα…» άτομα, όπως αναφέρει η Διοικούσα Επιτροπή του Ιωνικού, αλλά από οργανωμένη ομάδα 15 και πλέον χούλιγκαν.
Οι «κύριοι» αυτοί ασφαλώς και δεν έχουν σχέση με τους φιλάθλους του Ιωνικού, που βρέθηκαν την Κυριακή στις κερκίδες του γηπέδου της Νίκαιας.

Και ερωτούμε:

Γιατί εξακολούθησαν να περιφέρονται στα αποδυτήρια των ομάδων με ταμπελάκια υπευθύνων ασφαλείας γηπέδου, επιδεικνύοντας την ίδια ιταμή συμπεριφορά και κατά πόσο ήταν εις γνώσιν της Διοικούσας Επιτροπής αυτό;
Το ιστορικό σωματείο του Ιωνικού δεν έχει ανάγκη από τέτοια άτομα. Εντοπίστε τους και απομονώστε τους πριν σας εκθέσουν και στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια… Και τότε φυσικά δεν θα πρόκειται για τυχαίο γεγονός…
Οι μαρτυρίες και οι φωτογραφίες αντικατοπτρίζουν την μισή αλήθεια, γιατί έγιναν χειρότερα απ’ αυτά που φάνηκαν στις φωτογραφίες…

Λυπούμαστε…

Εμείς προσπαθούμε να προάγουμε αθλητικό πολιτισμό και ανθρωπιά σε όλα τα σωματεία που φιλοξενούμε και αυτό επιβεβαιώνεται από τα σωματεία που έχουν έρθει στην έδρα μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Δεν μας πτοούν ανάλογες συμπεριφορές.
Όμως επειδή δεν επιθυμούμε να στέλνουμε νέα παιδιά (αθλητές από όλη την Ελλάδα) ως πρόβατα επί σφαγή και έρμαια στις ορέξεις του κάθε αλήτη, εφεξής θα είμαστε προετοιμασμένοι και άτεγκτοι σε ανάλογα φαινόμενα… Και ο νοών νοείτω…
Καλούνται όλοι τις τελευταίες αγωνιστικές να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια και τα αθλητικά ιδεώδη της διοργάνωσης. Εμείς τουλάχιστον θα το πράξουμε.
Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply