Connect with us

8ος Όμιλος

Κοζανίδης: «Το γρήγορο γκολ μας έδωσε ψυχολογία»

Published

on

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Επισκοπής από τη νίκη πρόκριση απέναντι στην Χαλκίδα.

Αυτό αποτυπώνεται από τη δήλωση του προπονητή, Στέλιου Κοζανίδη.

Ο 45χρονος κόουτς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καταρχήν θέλω να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλες τις ομάδες και πάνω απ΄ όλα υγεία σε όλους μας. Ξέραμε ότι είχαμε αντίπαλο μια ομάδα με ένα πολύ καλό προπονητή και με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το περσινό ρόστερ, που σημαίνει ότι δεν ξέραμε τι ομάδα θα αντιμετωπίσουμε.

Είμαστε πάνω απ΄ όλα ικανοποιημένοι που περάσαμε στην επόμενη φάση και είμαστε ευχαριστημένοι με την ομάδα μας. Και ΄μεις προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο πρωτάθλημα και στον όμιλο που θα συμμετέχουμε».

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στα επί μέρους του παιγνιδιού: «Έγινε ένα καλό παιγνίδι για την εποχή όπου και οι δύο ομάδες διεκδίκησαν το ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό. Εμείς καταφέραμε να ανοίξουμε το σκορ αρκετά νωρίς. Αυτό μας έδωσε και ψυχολογία, αλλά και διαχειριστήκαμε το παιχνίδι διαφορετικά. Νομίζω ότι αξίζαμε την πρόκριση και χάσαμε τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες για να πετύχουμε και δεύτερο γκολ και ουσιαστικά να γίνουν τα πράγματα πιο απλά για μας. Δεν τα καταφέραμε και το ματς πήγε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και νομίζω ότι είχε ενδιαφέρον σ΄ όλη την διάρκεια του 90λεπτου. Μακάρι να είναι αυτή η ποιότητα των δύο ομάδων και στην συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και να βλέπουμε πραγματικά όμορφα παιχνίδια. Εύχομαι στον Τίμο Καβακά και στην ομάδα της Χαλκίδας ότι καλύτερο για την νέα χρονιά.
Ευχαριστούμε την ομάδα της Χαλκίδας για την φιλοξενία στο σημερινό παιχνίδι».

«Η Επισκοπή στη Γ’ Εθνική για να δημιουργήσει»

Για την μέχρι τώρα προετοιμασία της Επισκοπής τόνισε τα παρακάτω: «Ξέρουμε ότι είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες να παίξουν αυτό που θέλουν, αλλά και οι απώλειες που έχουν από ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ακόμη δικαίωμα συμμετοχής. Βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μ΄ αυτό που δουλεύουμε και δημιουργούμε σιγά-σιγά. Αυτό οφείλεται στην διοίκηση, στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές και υπάρχει σεβασμός σ΄ αυτό που δημιουργείται».

Για τους φετινούς στόχους της Επισκοπής: «Η Επισκοπή είναι απ΄ τις καλύτερες ομάδες σε θέματα οργάνωσης, φιλοδοξιών και λειτουργίας. Για να πετύχεις χρειάζονται πολλά πράγματα. Χρειάζεται δουλειά, αλλά και τύχη και πάνω απ΄ όλα να έχεις υπομονή. Εμείς δόξα τω Θεώ αυτά τα στοιχεία τα έχουμε. Και υπομονή έχουμε, γιατί κακά τα ψέματα ό,τι χτίζεις γρήγορα, χαλάει και γρήγορα. Πρέπει να μαθαίνουμε απ΄ τα λάθη μας, γιατί δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς λάθος. Η Επισκοπή είναι μια ομάδα που και χτίζεται και δημιουργείται. Και δεν είναι μόνο ότι ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική, για να σωθεί ή να ανέβει, αλλά για δημιουργήσει. Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να λες μεγάλα λόγια και ποτέ να μην προδικάζεις κάτι. Γιατί έχουμε συνηθίσει να “δίνουμε” το πρωτάθλημα σε όποια ομάδα κάνει 4-5 καλές μεταγραφές. Για μένα προσωπικά στο γήπεδο φαίνονται όλα, και τα καλά και τα κακά».

Για τις μεταγραφές και το έμψυχο δυναμικό της ομάδας μας, ο κ. Κοζανίδης τόνισε: «Θα κάνουμε ακόμη 1-2 κινήσεις, μόνο αν προκύψει κάτι εξαιρετικό. Οι ποδοσφαιριστές μας θέλουν και αυτοί παραπάνω χρόνο για να εμπεδώσουν αυτά που τους ζητάμε εμείς σαν προπονητές, αλλά και να καταλάβουν τον τρόπο παιχνιδιού που ζητάμε να παίξουμε. Δεν είναι εύκολο αυτό να γίνει μέσα σε ένα μήνα. Πήραμε παιδιά που είναι έμπειρα, αλλά και παιδιά που είναι μικρά. Αυτά τα παιδιά θέλουν χρόνο και να τα πιστεύουμε περισσότερο σε θέμα χρόνου, αλλά και να καταλάβουν που ακριβώς έχουν έρθει. Γιατί για να κάνει μια ομάδα πρωταθλητισμό, πρέπει να λειτουργεί συγκεκριμένα και εντός και εκτός γηπέδου. Δεν έχει να κάνει μόνο με την προπόνηση, αλλά και την νοοτροπία που δημιουργείς».