Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Κοινωνική κουζίνα οργανώνει ο Αστέρας Εξαρχείων

Published

on

Μια ακόμη εξαιρετική ενέργεια κάνουν τα παιδιά του Αστέρα Εξαρχείων, δείχνοντας ακόμη μια φορά το ανθρώπινο πρόσωπο τους.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση…

Η συνέλευση του Αστέρα Εξαρχείων ανακοινώνει την ίδρυση κοινωνικής κουζίνας στο αποθηκάκι του Αστέρα (Τσαμαδού 10). Αναλογιζόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί συμπολίτες μας λόγω της πανδημίας (και όχι μόνο), αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε με το ελάχιστο που μπορούμε. Ένα πιάτο φαΐ για όποιον το έχει ανάγκη. Στόχος μας είναι η διανομή φαγητού να ξεκινήσει τη Δευτέρα 18/1, ενώ η πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί και μετά τη διάρκεια του lock down.
Στο νέο αυτό ξεκίνημα, θα χρειαστούμε τη συμβολή όλων σας, είτε με τρόφιμα, είτε με χρήματα, είτε με μια απλή κοινοποίηση της ανάρτησης. Για πληροφορίες για το πώς μπορείτε να ενισχύσετε οικονομικά το εγχείρημα στείλτε μήνυμα στη σελίδα. Επίσης αν υπάρχει δυσκολία μετακίνησης λόγω του lock down, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής τροφίμων από εμάς μετά από συνεννόηση (με μήνυμα στη σελίδα). Οι ώρες διανομής φαγητού καθώς θα ανακοινωθούν σε επόμενη δημοσίευση. Παραλαβή των τροφίμων καθημερινά 14.00-20.30, Τσαμαδού 10. Ακολουθεί η λίστα με τα τρόφιμα που θα χρειαστούν:
Ζυμαρικά
Ρύζι
Όσπρια (Φακές – Ρεβύθια – Φασόλια)
Λάδι
Αλάτι – Πιπέρι – Μπαχαρικά
Ντοματοπελτέ – Σάλτσα ντομάτας
Ξύδι
Λαχανικά (Σκόρδα – Κρεμμύδια – Πατάτες – Καρότα – Πιπεριές – Κολοκυθάκια – Μελιτζάνες)
Πορτοκάλια – Λεμόνια
Αλουμινόχαρτα – Μεμβράνες – Χαρτιά κουζίνας
Γάντια – Αντισηπτικά – Μάσκες
Αστέρας Εξαρχείων
Ελευθερία – Αλληλεγγύη – Αυτοοργάνωση