Connect with us

5ος Όμιλος

Κορνέζος: «Φέτος θα προσφέρουμε στην ομάδα αυτό που της λείπει εδώ και χρόνια».

Published

on

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Εθνικού Πειραιά παραχώρησε ο κεντρικός αμυντικός, Γιώργος Κορνέζος.

Αναλυτικά, τα όσα περιλαμβάνει η συνέντευξη

Το «φλερτ» με τον Γιώργο άρχισε από πέρσι, ενώ, το καλοκαίρι μετουσιώθηκε σε «γάμο». Ήρθε για έναν και μόνο λόγο το πρωτάθλημα. Είναι από τα νεώτερα μέλη της οικογένειας και παράλληλα με την μπάλα σπουδάζει στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Δηλώνει φανατικός «σπιτόγατος», ενώ αναμένει πως και πως το “sequel” της αγαπημένης του ταινίας, των “Avengers”. Τέλος, εκτός από τις ευχές των Χριστουγέννων, «τάζει» στους φίλους του Εθνικού, το απωθημένο τους…

-Γιώργο, γεια σου. «Φρέσκος» στην ομάδα… Πως αποφάσισες να κάνεις τη μετάβαση από τον Ιωνικό στον Εθνικό;

Γ.Κ.: Γεια σας. Δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση. Υπήρχε επικοινωνία μέσω τηλεφώνου από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν. Οπότε το καλοκαίρι βρεθήκαμε μεταξύ μας κι έτσι ολοκληρώθηκε αυτό το “Deal”.

– Ερχόμενος στην ομάδα, δήλωσες πως μια νέα αρχή φέρνει νέους στόχους. Ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι;

Γ.Κ.: Ο κυριότερος και βασικότερος στόχος -τόσο ατομικός όσο και ομαδικός- είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όπως βέβαια έχουν πει κι όλοι οι συμπαίκτες μου. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να φανώ κι εγώ μέσα από τον Εθνικό, ώστε να ανέβω επίπεδο.

– Πώς αισθάνεσαι που είσαι συνήθως το νεότερο μέλος της ενδεκάδας που αγωνίζεται; Πως σου συμπεριφέρονται οι συμπαίκτες σου και πώς αισθάνεσαι εσύ;

Γ.Κ.: Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή συμπεριφοράς λόγω της ηλικίας. Το καλό και οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της ομάδας βγαίνει και στο γήπεδο, καθώς είμαστε όλοι μας μια παρέα. Μια μεγάλη οικογένεια.

– Παράλληλα με το ποδόσφαιρο είσαι και φοιτητής. Μίλησέ μας για τις σπουδές σου.

Γ.Κ.: Πέρασα πρόπερσι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο τμήμα της Διοίκησης επιχειρήσεων -αν και δεν ήθελα εκεί, ήθελα ΤΕΦΑΑ-. Πέρασα εκεί, αλλά δεν πήγα καθώς αγωνιζόμουν με την ομάδα της Σπάρτης. Ωστόσο πήγα πέρσι και ξεκίνησα τις σπουδές μου και πλέον φοιτώ εκεί.

– Πως βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;

Γ.Κ.: Μεγάλη κουβέντα να πεις τι θα γίνει στο μέλλον! Ελπίζω να αγωνίζομαι σε μια ομάδα στα standard του Εθνικού, ο οποίος είναι ένας πάρα πολύ οργανωμένος σύλλογος με ιστορία. Και βέβαια πιστεύω να είμαι σε ψηλότερες κατηγορίες.

– Πού γεννήθηκες, Γιώργο; Πού πέρασες τα παιδικά σου χρόνια;

Γ.Κ.: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα στο Μαρούσι. Τα προηγούμενα χρόνια έζησα στην κωμόπολη της μητέρας μου, τη Σκάλα Λακωνίας και τώρα ουσιαστικά επέστρεψα στην πόλη μου για να παίξω μπάλα αλλά και να συνεχίσω τις σπουδές μου.

– Με ποιον αμυντικό θα ήθελες να κάνεις δίδυμο;

Γ.Κ.: Με τον Σέρχιο Ράμος.

-Και ποιο είναι το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή;

Γ.Κ.: Όσον αφορά τις εθνικές ομάδες πιστεύω το ισπανικό με Πικέ και Ράμος.

– Ποιον επιθετικό δεν θα ήθελες να αντιμετωπίσεις ποτέ;

Γ.Κ.: Τον Ζλάταν!

– Και ποιον φορ έχεις «άχτι» και θα ήθελες να του ρίξεις και καμιά «ψιλή»;

Γ.Κ.: (Γέλια) Τον Λουκάκου.

– Πού έκανες τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα;

Γ.Κ.: Από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπου ήμουν από το 2011 έως το 2016 όταν και έφυγα από την Αθήνα. Εκεί τα πράγματα ήταν αλλιώς αφού ο ΟΣΦΠ είναι από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ελλάδα. Οι εγκαταστάσεις είναι τρομερές, ενώ είχαμε και εξαιρετική συνεργασία αλλά και επικοινωνία με τον Ρέτσο αλλά και τον Νικολάου.

– Ποιος είναι αυτός που νουθετεί και συμβουλεύει τη νέα γενιά στην ομάδα.

Γ.Κ.: Όλοι προσπαθούν να δώσουν τις χρήσιμες συμβουλές τους στους νεώτερους, ωστόσο σε εμένα ο «Τσίλι» είναι αυτός που με συμβουλεύει περισσότερο.

– Ποιος είναι ο καλύτερος τραγουδιστής στα αποδυτήρια;

Γ.Κ.: Ο Κατίδης τραγουδάει όποτε είναι στα κέφια του!

– Με ποιά παιδιά από την ομάδα κάνεις περισσότερο παρέα;

Γ.Κ.: Περισσότερο παρέα κάνω με τον Σκεντεράι, με τον οποίο πηγαινοερχόμαστε και στις προπονήσεις, ωστόσο, όπως είπα είμαστε όλοι μια παρέα και οικογένεια.

– Πως περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;

Γ.Κ.: Είμαι «σπιτόγατος». Θα πιω τον καφέ μου, βράδια δεν βγαίνω. Μου αρέσει να παρακολουθώ ταινίες διαστημικής «φάσης», όπως του στυλ «The Avengers». Σύντομα αναμένεται και η συνέχειά του!

– Τα γούρια σου πριν το ματς;

Γ.Κ.: Πριν το παιχνίδι θα μπω στο γήπεδο με το δεξί και θα κάνω το σταυρό μου.

– Πάμε στην «πληρωμένη ερώτηση»

Ισχύει πως έρχεσαι πάντα πρώτος στις προπονήσεις;

Γ.Κ.: Εεεεεε (χαμόγελα)…. Όχι αναγκαστικά, τώρα τελευταία ειδικά! Και πιστεύω πως ξέρω ποιος κάνει την ερώτηση! Ο Collins με τον Σκεντεράϊ;

– Ακριβώς, έπεσες μέσα!

Γιώργο, πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων. Ποιες είναι ευχές σου;

Γ.Κ.: Να είναι όλοι ευτυχισμένοι, να περάσουν αυτές τις μέρες με αυτούς που αγαπάνε, κι εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλο τον κόσμο και τις οικογένειες του.

– Να κλείσουμε και με το μήνυμά σου στον κόσμο του Εθνικού;

Γ.Κ.: Να μας στηρίζει σε κάθε αγωνιστικής και στο τέλος θα του προσφέρουμε αυτό που στερήθηκε πέρυσι και γενικά αυτό του λείπει τα τελευταία χρόνια που είναι ο Εθνικός στη Γ’, δηλαδή την άνοδο.