Connect with us

Ε.Π.Σ.Α

Κυπελλούχος Αθηνών, για δεύτερη φορά, το σαρωτικό Χαλάνδρι!

Published

on

Το Χαλάνδρι κατέκτησε εμφατικά το δεύτερο Κύπελλο ΕΠΣΑ στην ιστορία του μετά από 37 ολόκληρα χρόνια, καθώς επιβλήθηκε εύκολα 3-0 του Ηλυσιακού στο γήπεδο ‘Γεώργιος Καμάρας’! Οι ‘πράσινοι’ το ήθελαν περισσότερο, κατέθεσαν την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλεύτηκαν τις αντεπιθέσεις καθαρίζοντας τους κακούς ‘κιτρινόμαυρους’. Περίπου 1.000 άτομα βρέθηκαν στις εξέδρες της ιστορικής Ριζούπολης, με τους φίλους των δύο ομάδων να δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα. Παρόλα αυτά, είχαμε και μία πεντάλεπτη διακοπή μετά την επίτευξη του 3-0, αφού οι φίλοι του Ηλυσιακού δεν άντεξαν την έκταση της ήττας και απαίτησαν από τους παίκτες να πετάξουν τις φανέλες. Εξαιρετική η διαιτησία των Σφακιανάκη, Νικολαδού και Κουτσόγιαννου.

Οι παίκτες του Δήμου Τσιμηλιώτη μπήκαν δυναμικά και πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να ανοίξουν το σκορ στο 17′. Ο Ζούνα εκτέλεσε το φάουλ, ο Αχιλλέας Κατσιούλης έκανε το ψαλίδι-γύρισμα και ο Τσίτσαρης με κοντινή προβολή τιμώρησε την αδρανοποιημένη άμυνα. Μάλιστα στο 26′, ο Μπιζάς παραλίγο να γράψει το 2-0, όμως ο Σηφάκης απομάκρυνε σωτήρια. Στο 27′ ο Θανόπουλος δοκίμασε τα αντανακλαστικά του θετικότατου Φάνη Κατσιούλη, ενώ στο 45′ ο Σκούμας βιάστηκε να εκτελέσει από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Αυτή ήταν η εικόνα ενός πρώτου μέρους που είχε ρυθμό και δικαίως βρήκε την ΑΕΧ επικεφαλής του σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ. Πιο συγκεκριμένα στο 49′ ο Τσίτσαρης έκλεψε την μπάλα από τον Σταύρου, ο Σκούμας σέντραρε και ο Φούντας στην προσπάθεια του να διώξει εκτέλεσε τον συμπαίκτη του, Μιχάλη Σηφάκη, για το 2-0 βάζοντας φωτιά στο ‘Γεώργιος Καμάρας’. Στο 52′ νέα μοναδική ευκαιρία για τους ‘πράσινους’, αλλά ο Σηφάκης πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Αχιλλέα Κατσιούλη πριν πλασάρει. Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν, όμως είχαν πρόβλημα στη δημιουργία και την εκτέλεση, κάτι που αποδείχθηκε στο 58′ και το 66′, όπου αστόχησαν Θανόπουλος και Σαμπανάι αντίστοιχα από ευνοϊκές θέσεις. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 68′ ο Πατσιαβούρας φεύγοντας στην κόντρα και αφού πρώτα εξέθεσε τον Συριόπουλο για να βγει τετ α τετ με τον έμπειρο πορτιέρο των ‘κιτρινόμαυρων’. Με την επίτευξη του γκολ, είχαμε πεντάλεπτη διακοπή από τον ρέφερι Σφακιανάκη, ο οποίος θεώρησε σωστό να διακόψει τον αγώνα και να ηρεμήσουν οι απογοητευμένοι φίλοι του ‘Ηλυ’. Στη τελευταία μεγάλη ευκαιρία, ο Σηφάκης σταμάτησε αποτελεσματικά τον Σκούμα στο 79′ γλιτώνοντας τον… διαφαινόμενο διασυρμό.

Διαιτητές: Σφακιανάκης Ι., Νικολαδός Σ., Κουτσόγιαννος Ν., Αντωνίου Κ. (4ος).

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λουτσιάνο Ντε Σόουζα): Σηφάκης, Μέξης, Χατζηγιαννακός (29′ Φούντας), Συριόπουλος Παπαδημητρίου, Αμανατίδης, Στρίγγας (56′ Σαμπανάι), Τζώρτζης, Ιωάννου (46′ λ.τρ. Πουλάκος), Θανόπουλος Δ., Σταύρου.

Α.Ε. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Δήμος Τσιμηλιώτης): Κατσιούλης Φ., Λαζάρου (84′ Καγιώργης), Ζούνα (74′ Λειβαρτζινός), Θανόπουλος Μ., Καρακάσης, Φελέκης, Λουκάς, Τσίτσαρης, Κατσιούλης Α. (63′ Πατσιαβούρας), Μπιζάς, Σκούμας.