Connect with us

Ε.Π.Σ.Δ.Α.

Κυπελλούχος ΕΠΣΔΑ ο Πανελευσινιακός, 2-0 τον άξιο Εθνικό Πανοράματος

Published

on

Του Φώτη Περιφάνη

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θοδωρής Γεωρνταμιλής- Βασίλης Γεωρνταμιλής

 

Έχουμε ξανά Κυπελλούχο ΕΠΣΔΑ. Μετά από τρία χρόνια η Δυτική Αττική γιόρτασε εντός αγωνιστικού χώρου τον  πρώτο τελικό Κυπέλλου. Στο γήπεδο της Μαγούλας ο Πανελευσινιακός λύγισε την αντίσταση του μαχητικού “πρωτάρη” Εθνικού Πανοράματος στην επανάληψη με 2-0 και πανηγύρισε το δεύτερο κύπελλο ΕΠΣΔΑ στην ιστορία του.

Αρκετός κόσμος κατέκλυσε την κερκίδα του γηπέδου Μαγούλας, όπου παρακολούθησε μια αναμέτρηση με ανταγωνιστικές και τις δύο ομάδες που πάλεψαν αρκετά και χάρισαν ένα πλούσιο θέαμα, μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι και των δύο ομάδων.

Ο Πανελευσινιακός έχοντας αρκετούς βασικούς παίκτες στον πάγκο, η αλήθεια είναι ότι ζορίστηκε. Ναι μεν ήλεγχε το ρυθμό και είχε την κατοχή, όμως ο Εθνικός Πανοράματος έχοντας πεπειραμένες μονάδες μέσα στο γήπεδο, η αλήθεια είναι ότι για σχεδόν μία ώρα έβαλε δύσκολα στους “σταχυοφόρους”. Μάλιστα η ομάδα του Γιώργου Αδάκτυλου έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 33′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσίκη, ο Γεγές έσπασε ωραία με κεφαλιά τη μπάλα στη μικρή περιοχή και ο επερχόμενος Τζανέτος αστόχησε εξ επαφής στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Ήταν ένα “καμπανάκι” που ήχησε για τα καλά στα αυτιά του Μουράτ Σεροπιάν, ο οποίος βλέποντας ότι το ημίχρονο έμεινε “άσφαιρο”, με την εκκίνηση της επανάληψης έβαλε μέσα τον παίκτη που ξέρει ότι με μια κίνηση μπορεί να αλλάξει τον αγώνα. Έτσι κι έγινε. Μετά την ανάπαυλα ο Αργεντίνος Ερέρα εισήλθε και ο Πανελευσινιακός “ανάσανε” μεσοεπιθετικά. Από δική του φοβερή κάθετη στο 60′ ο Αντωνακόπουλος μπήκε μες την περιοχή και από επίκαιρη θέση δεν αστόχησε ανοίγοντας το σκορ. Εκμεταλλευόμενος το μομέντουμ, ο Πανελευσινιακός λίγα λεπτά αργότερα “καθάρισε” το ματς. Στο 64′ ο Αντωνακόπουλος συνεργάστηκε στην περιοχή με τον Σεκούμπα, με τον ποδοσφαιριστή από τη Γουινέα να σκοράρει και να βάζει ουσιαστικά τέλος στην υπερπροπάθεια του ψυχωμένου Εθνικού Πανοράματος.

Ο Πανελευσινιακός στεφόταν Κυπελλούχος, την ώρα που στο 86′ όλο το γήπεδο υποκλίθηκε στον σπουδαίο Γιάννη Κατσίκη κατά την αντικατάστασή του από τον προπονητή Γιώργο Αδάκτυλο, μια αναγνώριση για έναν ποδοσφαιριστή που αποτελεί παράδειγμα με την πορεία του.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Χρόνη βρήκε τον Πανελευσινιακό να πανηγυρίζει σε ήπιους τόνους κλείνοντας μια χρονιά άκρως πετυχημένη και με το Κύπελλο, που κατακτά για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Από τον Εθνικό Πανοράματος όλοι οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν να μείνουν προσηλωμένοι στο πλάνο του έμπειρου Γιώργου Αδάκτυλου, αλλά η πίεση κάποια στιγμή ήταν φυσιολογικό ότι θα τους λύγιζε. Σπουδαία εμφάνιση από τον στόπερ Πουλικίδη, που έδωσε πολλές μάχες. Οι παλιοσειρές Κατσίκης, Γεγές και Γεωργιάδης τράβηξαν “κουπί” ειδικά στο πρώτο μέρος που ο Εθνικός δυσκόλεψε τους Ελευσίνιους.

 

Στο στρατόπεδο του Μουράτ Σεροπιάν, ο Ερέρα αποδείχτηκε καταλυτικός με την είσοδό του, ενώ σε σπουδαία μέρα ήταν για ακόμα μια φορά ο αεικίνητος Αντωνακόπουλος. Σταθεροί οι Μπούσης και ο κάπτεν Λάμπρου, επικίνδυνοι πάντα οι διεισδυτικοί Λαζαρίδης και Σεκούμπα. Ο Πανελευσινιακός γενικά  ανέβαζε το ρυθμό όποτε ήθελε και ίσως τον βόλευε πολλές φορές, κάτι που εκ του αποτελέσματος του βγήκε.

Χρόνο έδωσαν οι δύο προπονητές και σε νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως οι Παπαδιώτης, Ταμπουρατζής και Καραγιάννης.

Πάμε στη διαιτησία. Μια χαρά τα πήγε ο ρέφερι Γιώργος Χρόνης, που έκανε “ντεμπούτο” σε τελικό ΕΠΣΔΑ. Ήταν πάντα κοντά στις φάσεις κρατώντας τις ισορροπίες, ενώ σε φάση που οι Ελευσίνιοι ζητούν δεύτερη κίτρινη στον Ζεϊνιτίδη, σωστά δεν απέβαλε τον μπακ του Εθνικού. Με αλάνθαστες υποδείξεις έβγαλαν τον τελικό οι βοηθοί Παύλος Χ. και Μανούρας Ν..

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ(Γιώργος Αδάκτυλος): Κολιάκης, Ζεϊνιτίδης(86′ Καλαμούτσος), Τζανέτος, Πουλικίδης, Παναηλίδης(46′ λ.τρ. Ανδριώτης), Μιχαηλίδης(72′ λ.τρ. Παπαδιώτης), Τσουτσάνης, Γεγές, Μανασίδης Αν., Κατσίκης(86′ Βασίλης), Γεωργιάδης(78′ Μανασίδης Ν.).

 

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ(Μουράτ Σεροπιάν): Νικολάκης, Μανδαμαδιώτης, Λάμπρου, Συριόπουλος, Ανδριόπουλος, Μπούσης(68′ Ξενοπανάγος), Αντωνακόπουλος(78′ Καραγιάννης), Μουσκάι(46′ Ερέρα), Τσακίρης(72′ Ταμπουρατζής), Λαζαρίδης(68′ Μαρής), Σεκούμπα.