Connect with us

slideshow

Κυπελλούχος ο Φοίβος…

Ο Φοίβος Κρεμαστής κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών με ανατροπή κόντρα στον Παναρκαδικό (2-1)

Published

on

Μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει την άνοδο στην Γ’ Εθνική ωστόσο στο Κύπελλο Ερασιτεχνών η πορεία του Φοίβου Κρεμαστής κρίνεται άξια συγχαρητηρίων. Η νησιώτικη ομάδα πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις κατέκτησε στο γήπεδο Ψαχνών το συγκεκριμένο θεσμό καθώς επιβλήθηκε με 2-1 του αξιόμαχου Παναρκαδικού, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με τον πλέον ιδανικό τρόπο (Νταμπλούχος Δωδεκανήσων). Οι ‘κυανόλευκοι’ ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα φτάνοντας δίκαια στην επικράτηση.

Στο α’ μέρος οι νησιώτες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 11′. Ο Δελαπόρτας εκτέλεσε το κόρνερ, όμως ο Φωτεινής από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι Αρκάδες χαμογέλασαν αφού στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Λουτριώτη πήραν το προβάδισμα. Ο Γούζος επιχείρησε τη σέντρα από αριστερά και ο Κολιόπουλος με το στήθος (!) έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Στο 22′ το Δωδεκανήσιο σωματείο ζήτησε πέναλτι σε επαφή που είχε ο Μανέλης με τον Μαθιό όμως ο Κάμπαξης (ΣΔ Εύβοιας) υπέδειξε τη συνέχεια του αγώνα. Λίγα λεπτά αργότερα, το συγκρότημα του Σάββα Ορφανίδη έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Μαθιός εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ του Δελαπόρτα και με δυνατή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μανέλη κάνοντας το 1-1. Στο 32′ η κεφαλιά του Λαμάι πέρασε μόλις άουτ, ενώ η τελευταία φάση του α’ μέρους σημειώθηκε στο 41′ όταν το σουτ του Δελαπόρτα εξουδετέρωσε ο Μανέλης.

 

Ο Τζιβίλογλου… μίλησε ξανά

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους τυπικά γηπεδούχους, δεδομένου ότι πριν καν συμπληρωθεί 1′ κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή και να ανακτήσουν το προβάδισμα. Μετά από φάση διαρκείας, ο Τζιβίλογλου επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Μανέλη και τους φίλους του Φοίβου στον 7ο ουρανό για το 2-1. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών έτρεξε προς τον πάγκο, πήρε μία φανέλα με τις φωτογραφίες του Φίλιππου Δελαπόρτα και του αδερφού του Γιάννη Τζιβίλογλου, υψώνοντάς την στον ουρανό της Εύβοιας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αφιερώσει το γκολ στους δύο αδικοχαμένους νέους, που είχαν χάσει τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στις 9 Απριλίου.

Στο 57′, οι ‘πράσινοι’ είχαν ευκαιρία, όμως το σουτ του Μέλου βρήκε σε ετοιμότητα τον Λουτριώτη. Στο 65′ οι ‘κυανόλευκοι’ θα μπορούσαν να είχαν σημείωσε το 3-1, ομως η κεφαλιά του Γκίνη σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Μανέλη. Στο 76′ η ομάδα της Τρίπολης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-2, καθώς ο Λαγός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη πολύ όμορφη σέντρα του Μέλου. Στο 93′ ο Τζιάνης δεν μπόρεσε να στείλει το ματς στην παράταση, καθώς το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 97′ ήταν η σειρά των ‘πρασίνων’ να διαμαρτυρηθούν για πέναλτι, όταν ο Μπακογιαννάκης βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Λουτριώτη.

ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ (Σάββας Ορφανίδης): Λουτριώτης, Μπιλιάς, Αξιώτης, Φωτεινής, Λαμάι, Τζιβίλογλου, Θεοδοσίου (87′ Σ. Ορφανίδης), Γκίνης (62′ λ.τρ. Τζαφέρης), Δελαπόρτας, Μαθιός (97′ Καρίκης), Ορφανίδης Ν.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γιώργος Τζήλος): Μανέλης, Κυριακόπουλος Γ., Μπόχτας, Κυριακόπουλος Δ., Μπεντεβής (77′ Μπακογιαννάκης), Αρδάκης, Μέλλος, Δήμος, Κολιόπουλος (68′ Λαγός), Καδάς, Γούζος (59′ Τζιάνης).

 

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply