Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Κυπελλούχος Πειραιά ο Εθνικός, 1-0 τον Καραβά

Published

on

Ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Εθνικός νίκησε με 1-0 τον μαχητικό Καραβά και κατέκτησε το 52ο κύπελλο της ΕΠΣΠ.

Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα για τον Καραβά στο 5′ το σουτ του Ηλιάδη μέσα από την περιοχή κοντραρε στα σώματα και στη συνέχεια το σουτ του ίδιου παίχτη πέρασε άουτ. Ο Εθνικός απάντησε στο 12′, με την ατομική ενέργεια του Μακρυγιάννη και το σουτ από το ύψος της περιοχής να περνάει άουτ. Στο 17′ ο Ηλιάδης για τον Καραβά σούταρε έξω από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια, ενώ το σουτ του Πολύζου στο 20′ για τον Εθνικό κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε.

Στο 22′ το σουτ του Δανασή κατέληξε στην αγκαλιά του Μεσούλι, ενώ στο 24′ ο Εθνικός είχε πολύ καλή στιγμή, όταν ο Μακρυγιάννης γύρισε στον Πολύζο που από το ύψος της περιοχής σούταρε μόλις άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Μακρυγιάννης βγήκε απέναντι από τον Μπαντίκο, αλλά ο γκολκίπερ του Καραβά επενέβη σωτήρια.

Λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ ο Καραβάς στο 32′ όταν η σέντρα σουτ του Ιωακειμίδη πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Μεσούλι με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 40′ ο Εθνικός άνοιξε το σκορ. Ο Τσιάβος έπιασε φοβερό σουτ από το ύψος της περιοχής και έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Μπαντίκου κάνοντας το 1-0. Παραλίγο μάλιστα να πετύχει άμεσα και δεύτερο γκολ, όταν ο Τσιάβος βρήκε τον Γεωργούση απέναντι από τον Μπαντίκο, αλλά τελευταία στιγμή ο Ιωακειμίδης με σωτήριο μαρκάρισμα έκοψε.

Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Εθνικό να προηγείται με 1-0.

Στο 49′ ο Εθνικός απείλησε και πάλι, όταν ο Γεωργούσης γύρισε στον Μακρυγιάννη που σούταρε στην αγκαλιά του Μπαντίκου. Στο 52′ ο Τσιάβος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε αφού ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 54′ το σουτ του Γεωργούση κόπηκε σε κόρνερ από τον Τηλιγάδα. Ένα λεπτό μετά ο Εθνικός είχε τεράστια ευκαιρία να ζευγαρώσει τα γκολ του, αλλά το σουτ του Γεωργούση από κοντά πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ο Εθνικός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 59′ με τον Τσιάβο να σουτάρει από κοντά και τον Μπαντίκο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Οι ευκαιρίες του Εθνικού συνεχίστηκαν, και στο 62′ ο Ντινιωτάκης βρέθηκε απέναντι στον Μπαντίκο αλλά σούταρε άουτ, ενώ στο 63′ το σουτ του Πολύζου έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 65′ το σουτ του Ντινιωτάκη κόπηκε σε κόρνερ από τον Τηλιγάδα. Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Ζωγραφάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 71′ ο Μπαντίκος έκανε εξαιρετική επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Ντινιωτάκη. Στο 73′ ο Αντωνίου γύρισε στον Ντινιωτάκη που σούταρε, με τον Μπαντίκο και πάλι να αποκρούει σωτήρια. Στο 79′ ο Καραβάς πλησίασε την ισοφάριση, σε διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Ηλιάδης με εξοχή εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Μεσούλι να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του η μπάλα στρώθηκε και πάλι στον Ηλιάδη που σούταρε, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Στο 84′ ο Παπαγγελής σέντραρε αλλά ο Γεωργούλης που κινήθηκε στην πορεία της δεν μπόρεσε να την βρει. Στο 87′ ο Καραβάς διαμαρτύρεται για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Σιδηρόπουλο, με τον ρέφερι να σημειώνει φάουλ λίγο έξω από την περιοχή

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε παίχτες και φίλους του Εθνικού να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του κυπέλλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Βαγγέλης Χαντές)
Μεσούλι, Παπαγγελής, Ζωγραφάκης (70′ Αντωνίου), Χρούστινετς, Κατσογιάννης, Μαλάϊ, Ντινιωτάκης, Πολύζος, Γεωργούσης, Μακρυγιάννης (87′ Σκεντεράι), Τσιάβος (64′ Λαμάι).

ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης)
Μπαντίκος, Παπαγγελής (89′ Πηγουνάκης), Κωστόπουλος (75′ Σιδηρόπουλος), Κουτσοποδιώτης, Τηλιγάδας, Ζαμπέτης (62′ Αγγελόπουλος), Γκούμας (46′ Αναγνώστου), Παπανικολάου, Δανασής, Ηλιάδης, Ιωακειμίδης.

ΦΩΤΟ: Θάνος Λογοθέτης