Connect with us

4ος Όμιλος

Κυρίαρχος στο ‘Μαυροθαλασσίτης’ ο Ιερόθεος (1-4)

Published

on

Ίσως λίγοι ήταν εκείνοι που περίμεναν ότι ο Άγιος Ιερόθεος θα μπορούσε να μπει… σφήνα στο γκρουπ των ισχυρών και να πάρει το ένα από τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στην Γ’ Εθνική. Η ομάδα των δυτικών προαστίων παρότι δεν είχε σε καμία περίπτωση το brand name των Προοδευτικής και Αιγάλεω κατάφερε να πάει… κόντρα στο προγνωστικά και να τερματίσει στην 2η θέση με απολογισμό 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα.

Στο τελευταίο ματς με το Αιγάλεω ζητούμενο ήταν μια καλή εμφάνιση, ωστόσο, το συγκρότημα του Ισίδωρου Σταυριανού δεν έβγαλε το… πόδι από το γκάζι ποτέ, επικρατώντας στο ‘Σταύρος Μαυροθαλασσίτης’ με 4-1 βάζοντας τον ιδανικό επίλογο σε μια σειρά από δύσκολα ματς και σε μια σεζόν που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. 

Οι ‘κιτρινόμαυροι’ που έπαιξαν χωρίς άγχος και απέδωσαν αυτό που έχουν τη δυνατότητα, μετά το πρώτο 20′ ανέβασαν στροφές και αφού περιόρισαν τα ατού των γηπεδούχων έφτασαν στην κατάκτηση της νίκης. Από την άλλη, το Αιγάλεω σε ακόμη ένα ματς απογοήτευσε πληρώνοντας τα ατομικά λάθη αλλά και το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκαν βασικοί παίκτες όπως οι Τζαφεράκος, Σταύρου, Παπαθανασίου και Κοκκιναράς. Πάντως, στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης έρχεται να προστεθεί η απουσία του Γιώργου Σουρλή από τον πάγκο του ‘Σίτι’ λόγω προβλήματος υγείας.

Στο α’ μέρος η πρώτη καλή φάση ανήκει στον Ιερόθεο με το σουτ του Νιζάμη στο 9′ να φεύγει άουτ. Στο 20′ το Αιγάλεω κατάφερε να προηγηθεί όταν με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ ο Παπουτσής έγραψε το 1-0. Η απάντηση των φιλοξενούμενων δεν άργησε να έρθει αφού 2′ αργότερα, ο Μπερτσιάς εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μπιρμπίλι και το λάθος υπολογισμό του Τριανταφύλλου και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1.

Το τέρμα αυτό τόνωσε τη ψυχολογία του Περιστεριώτικου συλλόγου, το οποίο έκαν δυο τα τέρματα του στο 37′. Συγκεκριμένα, ο Κυριαζής πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ωραίο πλασέ έκανε 2-1. Η φάση του αγώνα σημείωσε στο 42′, όταν ο Πανούσης και Νιζάμης… έκρυψαν τη μπάλα όμως το σουτ του πρώτου βρήκε σε ετοιμότητα τον Τριανταφύλλου που έδιωξε.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά με στόχο να μειώσουν όμως το σουτ του Πασά στο 47′ σταμάτησε στο τάκλιν του Κούντου, με τους Περιστεριώτες να βάζουν τέλος στις όποιες ελπίδες είχε το Αιγάλεω για θετικό αποτέλεσμα στο 49′. Συγκεκριμένα, για ακόμη μια φορά οι παίκτες των γηπεδούχων προχώρησαν σε ατομικό λάθος, όταν ο Μηλιώνης γύρισε τη μπάλα στον Τριανταφύλλου, ο Μπερτσιάς… μυρίστηκε τη φάση και αφού πέρασε τον αντίπαλο πορτιέρο έκανε το 3-1. Στο 57′ ο Νιζάμης σούταρε με τη μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 65′ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Κυριαζή. Στο 67′ τ ο Αιγάλεω απείλησε με σουτ του Πασά που δεν βρήκε στόχο ενώ στο 70′ ο Ρουμπής χωρίς πρόβλημα μπλόκαρε τη κεφαλιά του Λοϊζίδη. Το κρεσέντο των ‘κιτρινόμαυρων’ έλαβε τέλος στο 76′, όταν ο Γιασίν Αλιμπάς που είχε περάσει στο γήπεδο στο 60′ στη θέση του Κούντου, με τρομερό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Τριανταφύλλου σημειώνοντας το τελικό 4-1. Στο 80′ η κεφαλιά του Ρούσσου έφυγε άουτ ενώ στο 85′ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ που σημείωσε το Αιγάλεω με τον Ταμπάκη.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Πέτρος Κωνσταντινίδης) Τριανταφύλλου, Αβάσταγος Θ. (46′ Κωνσταντόπουλος Π.), Παπουτσής, Μηλιώνης (59′ Ταμπάκης), Ναυπλιώτης, Κωτσερίδης, Φουκαράς, Πάσσας, Ρούσσος, Αραμπατζής (46′ Μεχμέτογλου), Λοϊζίδης.

ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ (Ισίδωρος Σταυριανός) Ρουμπής, Κουμπούλης, Κακλαμάνος, Κρητικός, Μπιρμπίλι, Κούντου (60′ Αλιμπάς), Αλεξίου, Κυριαζής (71′ Παπαχριστόπουλος), Πανούσης, Νιζάμης, Μπερτσιάς (60′ Ζουζουλής).