Connect with us

5ος Όμιλος

Κωνσταντίνου: Θα είναι δύσκολη χρονιά

Published

on

Έχει καταφέρει να είναι γεμάτος από παραστάσεις στα γήπεδα και, μάλιστα, συνήθως σε πρωταγωνιστικό επίπεδο, χωρίς όμως να βρίσκεται σε ιδιαιτέρως προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία.

Στα 31 του χρόνια, έχοντας μείνει ελεύθερος από την Κηφισιά, ο Δημήτρης Κωνσταντίνου έχει να θυμηθεί πολλές αξιοσημείωτες στιγμές στη διαδρομή του. Άλλωστε, το βιογραφικό του περιλαμβάνει ομάδες όπως ο Απόλλων Σμύρνης, ο Εθνικός, ο Πιερικός και η Ρόδος.

Ως εκ τούτου, η γνώμη του μετράει… διπλά, όταν πρόκειται να την καταθέσει για το μείζον ζήτημα του καιρού μας. «Ζήσαμε και ακόμα ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση» τονίζει αναφορικά με την πανδημία του Κορονοϊού και συνεχίζει, καταθέτοντας την ευχή και τον προβληματισμό του: «Ελπίζω στο άμεσο μέλλον να ξεπεραστεί. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολη αγωνιστικά για τους ποδοσφαιριστές η ερχόμενη σεζόν. Θα προερχόμαστε από μία τεράστια αποχή πέντε μηνών. Τουλάχιστον στην αρχή θεωρώ πως θα επηρεαστεί πάρα πολύ το αγωνιστικό επίπεδο».

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε άδοξα, ο έμπειρος αμυντικός μέσος συνέδραμε ώστε η ομάδα των βορείων προαστίων να κατακτήσει την τέταρτη θέση στον 5ο όμιλο. Για αυτή την «παράξενη» χρονιά, σχολίασε: «Δεν θα χαρακτήριζα επιτυχημένη την χρονιά. Από την αρχή ξεκινήσαμε δύσκολα, με αλλαγή προπονητή την 3η αγωνιστική. Σε εκείνο το σημείο ο κ. Κούστας έπρεπε να διαχειριστεί μια κατάσταση και μια ομάδα που δεν είχε στήσει εκείνος! Σιγά σιγά πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, αλλά η ομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Βέβαια, η τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη ήταν καλή, με βάση την απόδοση της ομάδας γενικότερα».

Τέλος, αναφορικά με το επίπεδο της Κατηγορίας, ο Δ. Κωνσταντίνου υπογράμμισε: «Το επίπεδο της Γ’ Εθνικής γενικότερα πέφτει χρόνο με τον χρόνο. Είναι κάτι που πρέπει να το δουν οι ιθύνοντες. Εφόσον επιθυμούν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, πρέπει πρώτα να δώσουν βάση στα θεμέλια, δηλαδή στις ακαδημίες και έπειτα στις εθνικές κατηγορίες. Όλο αυτό, όμως, συμβαίνει ανάποδα! Πάντως, διαχρονικά και σε γενικές γραμμές ο όμιλος της Αθήνας και του Πειραιά πάντα είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο απαιτητικός».