Connect with us

Γ Εθνική

Κωνσταντίνου: «Φέτος θα δώσουμε στον κόσμο του Εθνικού τη χαρά της ανόδου

Published

on

Πρόσχαρης και ευδιάθετος όπως πάντα ο Δημήτρης Κωνσταντίνου, «συνελήφθη» από το γραφείο Τύπου του Εθνικού για την καθιερωμένη «κουβεντούλα» και μίλησε σχεδόν… για όλα. Τόνισε πως κοιτάει να ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο, το οποίο σκέφτεται συνέχεια. Μιλάει για την εμπειρία του στην Γερμανία, δηλώνει κατά του γάμου, που ωστόσο περιμένει την.. κοπέλα του να τον ζητήσει και μαρτυρά τον πιο φασαριόζο των αποδυτηρίων! Τέλος, κλείνει με την υπόσχεση, πως φέτος θα δώσει τη χαρά στον κόσμο του Εθνικού, που χρωστάει από πέρσι.

– Δημήτρη καλησπέρα, δεύτερη χρονιά στον Εθνικό…

Δ.Κ.: Εγώ ήρθα πέρσι στην ομάδα για ένα σκοπό, ωστόσο στο τέλος στενοχωρήσαμε τον κόσμο, όπως σαφώς στενοχωρηθήκαμε κι όλοι μας. Τα συναισθήματα είναι τα ίδια γιατί ο σκοπός δεν αλλάζει. Βέβαια έχει αλλάξει πολύ η κατάσταση και έχουν έρθει πολλά καινούργια παιδιά, αλλά νομίζω ότι είναι διαφορετική χρονιά. Οι στόχοι είναι οι ίδιοι, και πιστεύω πως φέτος θα το πετύχουμε. Στενοχωρήσαμε πολύ τον κόσμο και ειδικά εμείς στενοχωρηθήκαμε πολύ, οπότε είναι αυτοσκοπός αυτή την στιγμή.

– Είσαι από τους έμπειρους παίκτες της κατηγορίας, με αρκετές εμπειρίες και παραστάσεις. Οπότε ποιος ο στόχος της ομάδας μέσα από τα μάτια ενός εμπείρου παίκτη, ποιος ο δικός σου, και δη, από έναν άνθρωπο που είναι δεύτερη χρονιά στην ομάδα;

Δ.Κ.: Εχω παίξει πολλά παιχνίδια στην κατηγορία και σε αρκετές ομάδες. Δεν θέλω να αλλάζω συχνά ομάδες. Ήμουν πολλά χρόνια σε μια ομάδα, τον Απόλλωνα και δεν ήθελα να φύγω. Οπότε σκοπός μου είναι να μείνω στην ομάδα, διότι την έχω αγαπήσει τα δυο χρόνια που είμαι εδώ. Λόγω επιτυχιών αγαπάς μια ομάδα. Εντάξει, και μέσα από τις αποτυχίες δένεσαι, αλλά περισσότερο μέσα από τις επιτυχίες. Σκοπός μου είναι αυτό που δεν κάναμε πέρσι να το κάνουμε φέτος. Είμαι 29 χρονών κι έχω δείξει κάποια πράγματα, οπότε θέλω να πετύχουμε την άνοδο. Είναι ο σκοπός για εμένα.

-Ποια είναι η πιο έντονη στιγμή από την περσινή περίοδο; Είτε θετική είτε αρνητική…

Δ.Κ.: Το γκολ στο 93′ με τον Ιωνικό σαν θετική και το ματς στην Αμαλιάδα που δεν ήταν καλό για εμένα και μου στοίχισε συναισθηματικά ως αρνητική.

– Πως βλέπεις την επόμενη πενταετία για εσένα σαν ποδοσφαιριστής, γενικά ως άνθρωπος και κατ’ επέκταση σαν επαγγελματίας;

Δ.Κ.: Από τότε που ήμουν στο εξωτερικό, είπα πως δεν θέλω να μένω πολύ εδώ. Θέλω να φεύγω. Βέβαια, αυτό δεν είναι εύκολο. Μου αρέσει να μένω σε μια ομάδα πολλά χρόνια, όπως είπα και πριν, αλλά είμαι και 29 χρονών και θέλω με τον Εθνικό να βρεθώ στην Α’ Εθνική . Το προσπάθησα και με άλλη ομάδα και δεν έχει γίνει. Ελπίζω να γίνει αυτή την φορά.

– Πως είναι το κλίμα αυτή τη στιγμή στην ομάδα; Η διοίκηση, τα αποδυτήρια;

Δ.Κ.: Το κλίμα από την αρχή της χρονιάς είναι πολύ καλό κι έτσι συνεχίζει να είναι. Όταν έχει επιτυχίες το κλίμα πάντα είναι καλό. Το θέμα είναι στην αποτυχία να μείνει όπως είναι και τώρα. Η διοίκηση είναι ίδια, οι στόχοι της είναι οι ίδιοι οπότε δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά το διοικητικό. Πιστεύω τα πράγματα είναι πολύ καλά.

-Παιδικά χρόνια; Πότε και πού μεγάλωσες; Θυμάσαι την πρώτη επαφή σου με την μπάλα;

Δ.Κ.: Γεννήθηκα το 1989 στην Κηφισιά. Ξεκίνησα στον Α.Ο.Κ και είχα και συμπαίκτη τον Ηλία τον Τσιλιγκίρη. Ήμουν 5 χρονών εάν θυμάμαι καλά. Έκτοτε, δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να μην σκέφτεται την μπάλα. Μπορεί να μην ήταν αυτοσκοπός να γίνω ποδοσφαιριστής, ωστόσο το μικρόβιο υπήρχε ανέκαθεν.

– Δημήτρη έχεις παίξει μπάλα στην Γερμανία, μίλησε μας για το πέρασμά σου από εκεί. Την ομάδα σου και την γενικότερη εμπειρία σου.

Δ.Κ.: Επαιξα 1,5 χρόνο στην Malchower SV 90. Πήγα το Γενάρη του 2014 κι έφυγα το Δεκέμβρη του 2015. Αυτή η ομάδα είχε τρία δικά της γήπεδα. Στη Γερμανία η οργάνωση είναι πολλά χρόνια μπροστά. Στην 5η ερασιτεχνική κατηγορία τα οικονομικά αλλά και οργανωτικά είναι πολύ καλύτερα από όσο στην Ελλάδα. Αυτό που κοιτάω είναι να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο. Αυτό συνέβαινε στον απόλυτο βαθμό εκεί. Στην Ελλάδα δυστυχώς το ευχαριστιέσαι πολύ λιγότερο, διότι έχεις να ασχοληθείς και με άλλα πράγματα!

– Εχω παρατηρήσει πως σου αρέσει να σουτάρεις από μακριά. Το ομορφότερο γκολ που έχεις πετύχει στον Εθνικό ποιο είναι;

Δ.Κ.: (Πλατύ χαμόγελο) Εντάξει, όταν μου έρθει βολικά τη σουτάρω… Το πιο εντυπωσιακό γκολ ήταν στο Κερατσίνι. Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου… είδα την μπάλα και τη σούταρα! Τα ωραιότερα γκολ τα βάζω με το αριστερό, χωρίς να είμαι αριστερός! (κλείνει με γέλια)

– Οικογενειακή κατάσταση;

Δ.Κ.: Δεν είμαι παντρεμένος, ωστόσο έχω μια κοπέλα εδώ και πολλά χρόνια! Εχουμε διαφορετική άποψη για το γάμο, και δεν ξέρω εάν θα παντρευτώ ποτέ. Ωστόσο εάν μου το ζητούσε δεν θα της έλεγα όχι! Δεν με νοιάζει εάν θα παντρευτώ, δε με νοιάζει! (κοκκίνισε!)

– Αγαπημένη ασχολία στο σπίτι, όταν δεν έχεις υποχρεώσεις με την ομάδα;

Δ.Κ.: Κάθομαι πολύ στον υπολογιστή, διότι ασχολούμαι και σπουδάζω πληροφορική. Επίσης, μου αρέσει να πηγαίνω βόλτα με τους φίλους μου και την κοπέλα μου!

– Τι οδηγείς Δημήτρη;

Δ.Κ.: Ένα Kia Rio (γέλια)

– Αληθεύει πως φτιάχνεις κι ασχολείσαι με τη δημιουργία video ποδοσφαιριστών;

Δ.Κ.: Δεν το κάνω επαγγελματικά. Το είχα ξεκινήσει για τον εαυτό μου. Φτιάχνω video με το προφίλ και με highlights των ποδοσφαιριστών. Αυτοί μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να προωθηθούν. Το ξεκίνησα ως χόμπι καθώς έχω φτιάξει video φίλων μου, αλλά σκέφτομαι να το συνεχίσω κι επαγγελματικά.

– Ποιος κάνει πιο πολύ “βαβούρα” στα αποδυτήρια;

Δ.Κ.: Ο Κατίδης!

– Ποιος είναι ο πιο αθυρόστομος, με την καλή έννοια;

Δ.Κ.: Ο Αλεξίου. Πάντα με την καλή έννοια. Είναι και το στυλ του έτσι.

-Ποια πρωταθλήματα παρακολουθείς;

Δ.Κ.: Μου αρέσει το ισπανικό και το γερμανικό.

-Ποιανού ποδοσφαιριστή την καριέρα, θα ήθελες να έχες κάνει;

Δ.Κ.: Του Τσάβι!

– Εντάσσουμε μια νέα ενότητα από σήμερα. Θα δεχτείς μια ερώτηση από ένα συμπαίκτη σου. Θα είναι η «πληρωμένη ερώτηση». Αφού απαντήσεις, θα σου πούμε και ποιος στην απεύθυνε…

«Αληθεύει πως αγόρασες ειδικό παπούτσι για “μύτους”»;

Δ.Κ.: (Εντονα γέλια) Δεν τα αγόρασα, αλλά χθες κάναμε αυτή την πλάκα! Ο Μάκης ο Παυλάκης, ε?

– Το βρήκες, αυτός την έκανε!

– Για να κλείσουμε. Ποιο είναι το μήνυμα του Δημήτρη στον κόσμο του Εθνικού;

Δ.Κ.: Αυτό που μπορώ να πω, πως σαν Δημήτρης, φέτος θα κάνω και θα κάνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Πέρσι μπορεί να μην το έλεγα, καθώς ήταν διαφορετική χρονιά. Φέτος θα το παλέψουμε με τα παιδιά μέχρι τέλους. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει ώστε να πετύχουμε. Να τους δώσουμε φέτος τη χαρά τη χαρά της ανόδου, και πιστεύω πως φέτος θα είναι διπλή.

-Ευχαριστώ πολύ, Δημήτρη.