Connect with us

Γ Εθνική

Κύπελλο ΕΠΣΑ: Στα πέναλτι ο Ηλυσιακός επικράτησε των Σουρμένων

Published

on

Η αυλαία για την φάση των 16 του Κυπέλλου ΕΠΣΑ άνοιξε σήμερα στο γήπεδο του Ελληνικού, εκεί που τα Σούρμενα αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι για τον Ηλυσιακό, με τους κιτρινόμαυρους να παίρνουν εν τέλει την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου επικρατώντας στα πέναλτι με 5-4. Το συγκρότημα του Μιχάλη Κάτσικα βγάζοντας αρκετό πάθος στο παιχνίδι του δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να γίνουν απειλητικοί ωστόσο στην διαδικασία των πέναλτι υπολογιζαν χωρίς τον Ηλία Μακρυωνίτη. Ο Πειραιώτης πορτιέρο απέκρουσε τρεις εκτελέσεις χαρίζοντας την πρόκριση στην ιστορική ομάδα

Όσον αφορά στον Ηλυσιακό, ο Μάρκος Μαυρομάτης αποφάσισε να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες με δεδομένο ότι ακολουθεί ο αγώνας με την Κηφισιά την Κυριακή. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του κέντρου παρουσίασε πρόβλημα σε αρκετές φάσεις στην επανάληψη ενώ της έλειψε και η φρεσκάδα στην επίθεση κάτι που έπαψε να ισχύει στο 69′ οταν στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο Πουλάκος. Ο υψηλόσωμος φορ από την στιγμή που μπήκε στον αγώνα προσέδωσε λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, ενώ ήταν το πρόσωπο που άνοιξε το σκορ στο 98′ της παράτασης με πέναλτι. Τα Σούρμενα ωστόσο δεν παρέδωσαν τα όπλα και κατάφεραν να απαντήσουν στο 120′ με τη χρυσή αλλαγή του Κάτσικα, Φύτρο να πιάνει ένα σουτ φωτοβολίδα το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Μακρυωνίτη.

Στην διαδικασία των πέναλτι οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πιο τυχεροί παίρνοντας την πρόκριση ωστόσο δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η παρουσία του Δημήτρη Τσιτσίλια κάτω από την εστία των γηπεδούχων, αφού ο νεαρός τερματοφύλακας έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την ομάδα του στον αγώνα αποκρούοντας δυο πέναλτι..

Αναλυτικά τα πέναλτι

Πουλάκος 0-1

Δημογιάννης 1-1

Σαμπανάι 1-2

Μετλίου αστοχεί

Παπαδημητρίου αστοιχεί

Μπόκιας 2-2

Σίσκο 2-3

Μπουγιούκος αστοιχεί

Νιφαδόπουλος αστοιχεί

Ακριτίδης 3-3

Αμανατίδης 3-4

Φύτρος 4-4

Θανόπουλος 4-5

Μανωλιάδης αστοχεί

ΣΟΥΡΜΕΝΑ: Τσιτσίλιας, Μετλιου, Κορκόλης, Ακριτίδης , Τσακίρης (87′ λ.τρ. Φύτρος), Μπουγιούκος, Πρέκας, Μανωλιάδης, Γιαννόπουλος (60′ Μπόκιας), Δημογιάννης, Γιοματάρηςς (5′ λ.τρ. Ζιώγας)

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Μακρυωνίτης, Μέξης, Φούντας (69′ Πουλάκος), Συριόπουλος, Σίσκο, Παπαδημητρίου, Στρίγγας (46′ Αμανατιδης), Γκουτσούλας, Ξαγοράρης (62′ Σαμπανάι), Θανόπουλος, Νυφαδόπουλος.

foto: sportifico.gr Xristos Xostikidis