Connect with us

stoplekto

Κώστας Καλογιαννίδης – Πετύχαμε τον στόχο μας

Published

on

Με τη διακοπή των πρωταθλημάτων ελέω κορονοϊού ο Ερμής Μελιγούς κατέκτησε το πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Αρκαδίας για δεύτερη φορά στην ιστορία του (ο πρώτος τίτλος είχε έρθει το 2008) αφού ήταν πρώτος με 44 βαθμούς. Ο ‘’αρχιτέκτονας’’ αυτής της επιτυχίας ήταν ο Κώστας Καλογιαννίδης ο οποίος κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη φορά να ανεβάσει ομάδα στη Γ’ Εθνική μετά τη περσινή κατάκτηση με την ΑΕΚ Τρίπολης και μίλησε αποκλειστικά stoplekto gr και στον συνεργάτη μας Άγγελο Καραγιάννη.

– Κόουτς αν δε κάνω λάθος ήσουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής;

Ναι, αρκετά χρόνια, ξεκίνησα από τα τοπικά του Πειραιά, από που είναι και η καταγωγή μου και συγκεκριμένα από τους νέους Ευγενείας. Στα 17 πήγα στην Αμφιάλη που τότε αγωνιζόταν στη Δ’ Εθνική, μετέπειτα αγωνίστηκα στο Μαρκό και στη συνέχεια, έπαιξα στον Πανελευσινιακό που έπαιζε στη Β΄Εθνική και μετά στη Καλαμάτα που τότε συμμετείχε στην Α’ Εθνική. Στη συνέχεια αγωνίστηκα, μεταξύ άλλων, σε Λεβαδειακό, Άγιο Νικόλαο και Αστέρα Τρίπολης.

-Από το Κερατσίνι πως κατέληξες να’ σαι μόνιμος κάτοικος Τρίπολης;

Νομίζω είναι προφανές (γέλια). Έπαιζα τρία χρόνια στη Τρίπολη μπάλα, γνώρισα τη γυναίκα μου μετά παντρευτήκαμε και μείναμε εδώ.

-Το να γίνεις προπονητής είναι κάτι που σκεφτόσουν από τότε που ήσουν ποδοσφαιριστής ή προέκυψε;

Πάντα μου άρεσε η ιδέα να προπονώ μια ομάδα και ήταν κάτι που άρχισα να σκέφτομαι ιδιαίτερα τις περιόδους που ήμουν για αρκετά μεγάλο διάστημα τραυματίας. Συγκεκριμένα έχω κάνει τρία χειρουργεία οπότε τις περιόδους που ήμουν εκτός δράσης ασχολούμουν με αυτό.

Σημείωνα, έγραφα και παρακολουθούσα διάφορα σεμινάρια. Η πρώτη μου δουλεία ήταν ο Άρης Τρίπολης ομάδα Β’ Τοπικού και τη προπονούσα ενώ ακόμα έπαιζα μπάλα. Όταν πλέον κρέμασα τα παπούτσια μου, ασχολήθηκα πιο σοβαρά αναλαμβάνοντας την ΑΕΚ Τρίπολης στο Α’ Τοπικό στην οποία παρέμεινα για ένα χρόνο.

Το 2012-2013 ανέλαβα τον Παναρκαδικό σε μια δύσκολη χρονιά που πάλευε να σωθεί και εν τέλει κατάφερε και παρέμεινε στη κατηγορία. Παρέμεινα για ακόμη ένα χρόνο στην ομάδα και τα πήγαμε πολύ καλά και ακολούθησε η Ερμιονίδα που εξαιτίας κάποιων υποχρεώσεων δε μπορούσα να αφοσιωθώ εντελώς στη δουλεία μου και έτσι αποχώρησα μετά από περίπου 4 μήνες συνεργασίας.

Πέρασα και από τη Καλαμάτα , ενώ πέρσι ανέλαβα την ΑΕΚ Τρίπολης που υπό τις οδηγίες μου πήρε το πρωτάθλημα και την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες. Φέτος υπέγραψα στον Ερμή που μέχρι να σταματήσουν τα πρωταθλήματα ήταν στη πρώτη θέση με αποτέλεσμα να πάρουμε την άνοδο.

-Η ομάδα που προπονείτε από ποια ακριβώς περιοχή είναι;

Είναι ένα χωριό στα όρια του Άστρους . Στην ουσία αυτό που χωρίζει τους δύο τόπους είναι μια γέφυρα.

-Η τοπική κοινωνία στήριξε τη προσπάθεια σας φέτος;

Φυσικά. Υπήρχε ένα πολύ ωραίο κλίμα, ερχόντουσαν αρκετοί  θεατές στο γήπεδο και ήταν ευδιάκριτο πως όλοι επιζητούσαν τη διάκριση και όλοι μαζί καταφέραμε τον μεγάλο στόχο που θέσαμε το καλοκαίρι.

-Βλέποντας τη βαθμολογία από’ τι είδα υπήρχε υψηλός ανταγωνισμός σωστά;

Ναι..αντικειμενικά και με βάση τα λεγόμενα όλων ήταν από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην ιστορία της Α’ Τοπικής κατηγορίας στην Αρκαδία. Ήταν πολλές οι ομάδες που ήθελαν να διακριθούν και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, σύλλογοι όπως η Δημητσάνα το Λεωνίδιο καθώς και ο Ολυμπιακός Λεωνιδίου ήταν πολύ καλές ομάδες και έγιναν πραγματικά πολύ ωραία παιχνίδια τη σεζόν αυτή.

– Ο Ερμής σκοπεύει, με τα υπάρχοντα δεδομένα, να δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική;

Από την αρχή που συμφωνήσαμε τη συνεργασία μας το περσινό καλοκαίρι η ομάδα είχε σα στόχο να κερδίσει το πρωτάθλημα και να συμμετάσχει στην επόμενη κατηγορία, που είναι η Γ’ Εθνική.

-Εσύ θα συνεχίσεις στον Ερμή;

Αν με το καλό η ομάδα θέλει να συνεχίσω στο τιμόνι της, θα μου άρεσε πολύ. Μέσα στις μέρες θα συναντηθώ και με τους ανθρώπους της διοίκησης να βάλουμε κάποια πράγματα σε μια σειρά και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσω. Εξάλλου, μ άρεσε πολύ η φετινή χρονιά. Συνεργάστηκα με ανθρώπους οι οποίοι είναι έντιμοι και έχουν πλάνο και μεράκι για αυτό που κάνουν. Το κλίμα γενικώς ήταν ωραίο φέτος.

Γράφει ο Άγγελος Καραγιάννης