Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Κώστας Ψυρόπουλος: Μονόδρομος η νίκη στο ντέρμπι

Published

on

Την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα ματς με τον Κώστα Ψυρόπουλο στον πάγκο πέτυχε η Νέα Ιωνία το Σάββατο, και πλέον το ενδιαφέρον όλων στο σύλλογο στρέφεται στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ατταλο.

Ο έμπειρος προπονητή μίλησε στην ιστοσελίδα μας, και ας δούμε τι μας είπε…

Κόουτς καλησπέρα. Πόσο σημαντικό ήταν το διπλό στα Βριλήσσια?

Καλησπέρα. Ηταν ένα παιχνίδι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού παίζαμε με έναν αντίπαλο που καιγόταν για βαθμούς, και μέσα στο γήπεδο του μόνο εύκολο να τον κερδίσεις δεν είναι. Το ματς έγινε ακόμη πιο δύσκολο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Παρόλα αυτά, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εξαιρετικοί, και δεν δώσαμε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο. Στο 2ο με κόντρα τον αέρα δυσκόλεψαν λίγο τα πράγματα, αλλά συνεχίσαμε να ελέγχουμε το παιχνίδι και φτάσαμε τελικά στη νίκη.

Πέρα από την βαθμολογική σημασία της νίκης, η εικόνα της ομάδας μας έδωσε έξτρα αυτοπεποίθηση και τόνωσε την πίστη μας στην ομάδα ενόψη της συνέχειας.

Τρία στα τρία στον πάγκο της ομάδας…

Οπως κάνω πάντα, δεν ζήτησα καμία πίστωση χρόνου. Δουλέψαμε από την πρώτη στιγμή με στόχο την νίκη σε αυτά τα τρία ματς, αφού όπως είχαμε μελετήσει το πρόγραμμα, το 3 στα 3 σε συνδυασμό με τα ματς των υπολοίπων ομάδων θα μας έφερνε κοντά στην κορυφή. Τα καταφέραμε και πλέον βλέπουμε τη συνέχεια με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ποιές είναι οι εντυπώσεις σου από τον σύλλογο σε αυτό το διάστημα που βρίσκεσαι στην τεχνική ηγεσία?

Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο, όμως πραγματικά η Νέα Ιωνία δουλεύει σε επαγγελματικά επίπεδα σε όλους τους τομείς. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να δουλέψει κάποιος σωστά, και είναι πραγματικά ευλογία να βρίσκεσαι σε έναν τέτοιο σύλλογο. Υπάρχουν εγκαταστάσεις που πραγματικά θα ζήλευαν και ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως υπάρχει μια διοίκηση με ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο, που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και που αγαπάνε την ομάδα όσο ελάχιστοι.

Θέλουν να δούν την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται, και η χαρά που βλέπουμε στα πρόσωπα τους όταν η ομάδα πάει καλά, είναι για μένα προσωπικά ένα ακόμη κίνητρο ώστε να θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως υπάρχει σχέδιο και πλάνο όχι μόνο για φέτος, αλλά ακόμη και για την παραπάνω κατηγορία όταν με το καλό έρθει η άνοδος, αφού υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να στηριχτεί και να σταθεί η ομάδα και στην παραπάνω κατηγορία.

Μπροστά σας έχετε το μεγάλο ντέρμπι με τον Ατταλο…

Δεν χρειάζεται νομίζω να πούμε για την σημασία του αγώνα. Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι, αφού τα αποτελέσματα και η μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας έχουν τονώσει την αυτοπεποίθηση μας και έχουν μεγαλώσει την έτσι κι αλλιώς δεδομένη πίστη στις ικανότητες της ομάδας. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται φέτος και αυτό το εισπράττουμε όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις.

Εχουμε βέβαια απέναντι μας έναν σπουδαίο αντίπαλο που παραμένει αήττητος για έναν ολόκληρο γύρο, κάτι που δείχνει την αξία του. Ομως εμείς θα μπούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι, και η νίκη είναι μονόδρομος…

Ευχαριστούμε πολύ…

Και εγώ σας ευχαριστώ…