Connect with us

slideshow

Λάθος άθλημα διάλεξαν! (φωτο)

Μόνο ποδοσφαιρικό παιχνίδι δεν έγινε στο Μοσχάτο, καθώς ΑΕΜ και Εθνικός (2-2) επιδόθηκαν σε αγώνες… πυγμαχίας

Published

on

Είναι δεδομένο ότι η χώρα μας δεν φημίζεται για την παιδεία όσον αφορά στον χώρο του αθλητισμού. Αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες στο γήπεδο του Μοσχάτου, στην αναμέτρηση της τοπικής ΑΕΜ με τον Εθνικό Πειραιά όπου οι δυο σύλλογοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2, και αποχαιρέτησαν το όνειρο της ανόδου. Αρνητικοί πρωταγωνιστές ωστόσο αυτή τη φορά δεν ήταν οι φίλοι των δυο ομάδων αλλά τα πρόσωπα που στελεχώνουν τους δυο συλλόγους. Συγκεκριμένα, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές του Εθνικού όσο και του Μοσχάτου επιδόθηκαν σε αγώνες πυγμαχίας μετατρέποντας τον αγωνιστικό χώρο σε… ρινγκ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

 

Στην ανάπαυλα άρχισε το… κακό

 

Όλα ξεκίνησαν με την ολοκλήρωση του α’ μέρος, όταν οι εκπρόσωποι των δυο ομάδων, Θανάσης Βαβάκας (Μοσχάτο) και Αντώνης Γρηγοριάδης (Εθνικός) αντάλλαξαν αρκετά ”γαλλικά” μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο διαιτητής Κουτσιαύτης να τους αποβάλει. Μάλιστα, ο διοικητής της αστυνομίας που βρισκόταν στο γήπεδο διέταξε ο γενικός αρχηγός των γηπεδούχων να περάσει από την αυτόφωρο διαδικασία καθώς εξύβρισε τα θεία, τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για αυτεπάγγελτη δίωξη. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, με τον κ. Βαβάκα να παρακολουθεί το β’ μέρος από τις κερκίδες του γηπέδου.

 

Με το 77’…. πόλεμος!

 

Στην επανάληψη κι ενώ όλη κυλούσαν ομαλά μέχρι το 63′ σημείο που οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ χάρις σε τέρμα του Λύγκου, η συνέχεια επιφύλασσε εικόνες που δεν τιμούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Στο 77′ ο Κοντοπάνος σύμφωνα με τον διαιτητή Κουτσιάυτη, βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, παρ’ όλα αυτά ο α’ βοηθός μετά από κλάσματα δευτερολέπτου σήκωσε το σημαιάκι του υποδεικνύοντας ότι υπήρξε παράβαση εντός περιοχής από παίκτη των ‘κυανόλευκων’. Ο διαιτητής από την Άρτα αποδέχθηκε την άποψη του βοηθού και καταλόγισε πέναλτι υπέρ των ‘πρασίνων’. Ο πάγκος του Εθνικού όντας οργισμένος από την απόφαση κατευθύνθηκε προς τον ‘άρχοντα’ της αναμέτρησης και τον α’ βοηθό, με την κατάσταση να οξύνεται λίγα λεπτά αργότερα καθώς υπήρξαν μάχες ‘σώμα με σώμα’ ανάμεσα στον τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες του Εθνικού με τους ποδοσφαιριστές του Μοσχάτου. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνος ο Κουτσιαύτης, ο γυμναστής των φιλοξενούμενων, Θωμάς Μακρής, χτύπησε τον Μπάλα, στο ζυγωματικό με αποτέλεσμα ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΜ να υποστεί κάταγμα στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο ‘παθών’ αντικαταστάθηκε προκειμένου να μεταφερθεί στο Αττικό νοσοκομείο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια, η κατάσταση εξομαλύνθηκε με τους Μαργαρίτη Χατζηαλέξη και Θωμά Μακρή να παρακολουθούν το υπόλοιπο της συνάντησης εκτός αγωνιστικού χώρου. Στη εκτέλεση του πέναλτι ο Κοντοπάνος ευστόχησε κάνοντας το 1-1, ενώ μετά από λίγα λεπτά ο Τζάνης με κεφαλιά σημείωσε το 2-1 με την κατάσταση να ξεφεύγει ακόμη περισσότερο.

 

Επίθεση σε Λύγκο από φίλαθλο

 

Μέσα στους ξέφρενους πανηγυρισμούς, φίλαθλος του Μοσχάτου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να προπηλακίσει τον Μανώλη Λύγκο δίχως όμως να τα καταφέρει, με τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να διατηρεί την ψυχραιμία του. Ο Κουτσιαύτης αποφάσισε να διακόψει για λίγα λεπτά το παιχνίδι, προκειμένου να αποχωρήσει ο οπαδός των γηπεδούχων από τον αγωνιστικό χώρο.

 

Πέναλτι για Εθνικό- Φωνές απο Μοσχάτο

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με τον Εθνικό να μην έχει πει τη τελευταία του λέξη.Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90′ υπήρξε μαρκάρισμα από τον Καρδάρα πάνω στον Λύγκο, με τον Κουτσιαύτη να υποδεικνύει πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των γηπεδούχων να εξαγριωθούν με την απόφαση του ρέφερι από την Άρτα υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε καν παράβαση. Στη συγκεκριμένη φάση ο Αλτόγλου αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη καθώς εξύβρισε αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Λύγκος ο οποίος ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

 

ΜΟΣΧΑΤΟ (Αντώνης Δημητρίου): Αθανασόπουλος, Μωραϊτης (70′ Γκούφας), Καράμπελας, Μπάλα (79′ Αλτόγλου), Λαλιάνι, Τζάνης, Τσίτσης, Στούπης (88′ Καρδάρας), Κοντοπάνος, Ντάφλας, Ντονέ.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης): Χατζημαρινάκης, Γκορόγιας, Ξενιτόπουλος, Παπαϊωάννου, Κάνδιας, Χαλιμούρδας, Ηλιόπουλος, Γιουβανέλης, Λύγκος, Σάμιος (14′ λ.τρ. Σταφσουλάι), Αθανασόπουλος (75′ Παυλόπουλος).

Ρεπορτάζ: Κ.Παντζαρίδης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply