Connect with us

Uncategorized

Λέτο..και πέταξε για την κορυφή – Νίκη με 3-2 στην Ξάνθη.

Published

on

Ο Σεμπάστιαν Λέτο αναδεικνύεται στον απόλυτο ηγέτη του φετινού Παναθηναϊκού. Με δυο γκολ μέσα σε διάστημα δυο λεπτών, έβαλε τις… βάσεις για τη νίκη του “τριφυλλιού”με 2-3 στα “Πηγάδια”.

Το τρίτο τέρμα για τους πράσινους πέτυχε με υπέροχο σλάλομ και τελείωμα ο Κουίνσι, ενώ η Ξάνθη έβαλε… μπαρούτι στο ματς με τους Εντιμάρ και Βλαχοδήμο, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή.

Με δέκα τελείωσε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός, αφού ο Βιτόλο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 39′, ενώ ο αέρας δυσκόλεψε για τα καλά τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, το παιχνίδι ήταν πολύ καλό σε όλη την διάρκειά του, είχε ρυθμό, ευκαιρίες και πολλά γκολ. Παραλίγο μάλιστα να έχουμε και μια ανατροπή άνευ προηγουμένου, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ. Κάτι η αστοχία των γηπεδούχων, κάτι ο Καπίνο, χάρισαν τους τρεις βαθμούς στον Παναθηναϊκό.

 

Στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν από τα πρώτα λεπτά, εκμεταλλευόμενοι και τον υπέρ τους αέρα, αλλά ατύχησαν να χάσουν γρήγορα τον Βύντρα με τραυματισμό. Παρ’ όλα αυτά, ουδείς πτοήθηκε και με τον Λέτο να δίνει το… σύνθημα ξεκίνησε ο “χορός” των τερμάτων. και παρόλο που έχασαν τον Βύντρα με τραυματισμό άνοιξαν το σκορ πρώτοι στο ματς.

 

Ο Λέτο στο 21′ έπειτα από κάθετη πάσα του Κλέιτον ανατράπηκε από τον Βιβιάνι και κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 0-1. Προτού καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Αργεντινός σκόραρε ξανά, αυτή την φορά με καρφωτή κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και τον γκολκίπερ της Ξάνθης να απομακρύνει την μπάλα μέσα από το τέρμα. Οι βάσεις για το τρίποντο είχαν μπει για τα καλά…

 

Εν συνεχεία, ανέλαβε δράση ο Καπίνο, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλές επεμβάσεις, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Στο 34′, η κεφαλιά του Πόι κατέληξε κόρνερ έπειτα από επέμβαση του νεαρού γκολκίπερ με τη βοήθεια του δοκαριού, ενώ τρία λεπτά μετά ο Βιτόλο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι αριθμητικές ισορροπίες είχαν αλλάξει και το δεύτερο μέρος προμηνυόταν με ενδιαφέρον…

 

Ματσάρα στην επανάληψη

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό άλλαξε με τους Ακρίτες να έχουν υπέρ τους τον αέρα και με τον Ουζουνίδη με αλλαγές να προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα του. Κόντρα στην ροή του ματς, ο Κουίνσι ύστερα από απίστευτη εντυπωσιακή ενέργεια στο 57′ πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ και έκανε το 0-3 για τον Παναθηναϊκό.

 

Τότε, ξεκίνησε η αντεπίθεση της Ξάνθης, η οποία μέσα σε δυο λεπτά πέτυχε ισάριθμα γκολ για το 2-3. Στο 66′, μείωσε αρχικά με τον Εντιμάρ και στο 68′ ο Βλαχοδήμος με νέο δυνατό σουτ από διαγώνια θέση νίκησε για δεύτερη φορά τον αντίπαλο πορτιέρε. Θρίλερ το τελευταίο 20λεπτο…

 

Οι γηπεδούχοι πίεσαν, έχασαν κάποιες ευκαιρίες, όμως το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μαζί με τους 1.000 φίλους του ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο.

 

Ξάνθη (Μ. Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Εντιμάρ, Σταθάκης, Στάσιακ, Μπέρτος (61′ Βλαχοδήμος), Ντίκα (46′ Σουάνης), Ντάνι, Βασιλακάκης, Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης.

 

Παναθηναϊκός (Ζ. Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα (18′ λ. τρ. Μαρίνος), Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα (71′ Καντέ), Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (42′ Κατσουράνης).

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply