Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Λαμπρή η κλήρωση της ΕΠΣ Πειραιά

Με επιτυχία στέφθηκε η «τελετή» έναρξης των φετινών πρωταθλημάτων

Published

on

Μετά από ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι, αρκετά πρωτόγνωρο για όλου μας και  με αρκετές δυσκολίες   από χθες και επίσημα ξεκίνησε η νέα αγωνιστική περίοδος για την ΕΠΣ Πειραιά και τα σωματεία της. Σε μια ακόμα  λαμπρή βραδιά για τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν χθες με μεγάλη επιτυχία οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων για την Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορία στα γραφεία της Ένωσης.

Παρά τα οικονομικά εμπόδια, οι ομάδες της ΕΠΣΠ με αγάπη και μεράκι δηλώνουν βροντερό «παρών» πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα της εποχής και είναι σίγουρο ότι τα φετινά πρωταθλήματα αναμένεται να είναι από τα πιο πετυχημένα και ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Πειραιά Γιάννης Σπάθας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «

Υπάρχει μία άρνηση από τις ομάδες που έχουν οφειλές. Δεν γίνεται κάποιες ομάδες να ξοφλούν και κάποιες να χάνονται. Θα αναγκαστούμε να το τηρήσουμε τους κανονισμούς του ΚΑΠ και αυτό δεν είναι εκφοβισμός, αλλά είναι άδικο για τα 2/3 των σωματείων που είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους».

 

Σε χρόνο ρεκόρ το αγωνιστικό πρόγραμμα

 

Ακολούθησε αμέσως μετά η κλήρωση των πρωταθλημάτων για το αγωνιστικό πρόγραμμα της Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορίας. Αρκετή αγωνία επικρατούσε στην αίθουσα των γραφείων από τους παράγοντες που είχαν προσέλθει.  Με άψογο τρόπο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Κώστας Χολέβας συντόνισε τη διαδικασία σε συνεργασία με τους συνεργάτες του, ενώ σε χρόνο ρεκόρ τυπώθηκε από τους υπαλλήλους της ΕΠΣΠ το πρόγραμμα και μοιράστηκε σε όλα τα σωματεία, τα οποία έμειναν απολύτως ικανοποιημένα.

Η έναρξη των πρωταθλημάτων θα γίνει το Σαββατοκύριακο 3-4/10. Αναφορικά με τις ανόδους και τους υποβιβασμούς ισχύουν τα ίδια όπως και την προηγούμενη σεζόν. Στην Α’ Κατηγορία ο πρωταθλητής θα διεκδικήσει μέσω μπαράζ την άνοδο στη Γ’ Εθνική , ενώ υποβιβάζονται δύο σωματεία απευθείας και ένα μέσω πλέι άουτ. Στη Β’ Κατηγορία ανέρχονται απευθείας δύο ομάδες και μία μέσω πλέι οφ, ενώ υποβιβάζεται άμεσα μία ομάδα και ακόμα μία μέσω πλέι άουτ. Τέλος στη Γ’ ανέρχονται οι τρεις πρώτες ομάδες απευθείας και ακόμα μία μέσω πλέι οφ.

  • Για τη Β’ φάση του Κυπέλλου Πειραιά τα παιχνίδια ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας – Εθνικός Πειραιά και το Μιθριδάτης Μιθριδάτης/Φίλαθλοι-Ατρόμητος Πειραιά θα γίνουν το Σάββατο 19/9, λόγω της έναρξης της Γ’ Εθνικής στις 26-27/9.
  • Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Κώστας Χολέβας του χρόνου οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας θα υποχρεούνται να έχουν έστω ένα τμήμα των Ακαδημιών του στα Πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣΠ.
  • Οι προπονητές που έχουν δίπλωμα Uefa C’ και Uefa B’ από φέτος μπορούν να δουλέψουν και στην Α’ Κατηγορία.