Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Λεοντίου: Δάσκαλος ο Τσαμόπουλος

Published

on

Σε ηλικία 18 ετών ο Μιχάλης Λεοντίου, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου της Βοιωτίας, αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του και την ποδοσφαιρική του εξέλιξη στην Αθήνα. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Διάνα Ηλιούπολης και αναζητά την τύχη του στο δυσκολότερο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Ελλάδας, σε αυτό της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣΑ.

Ο Μιχάλης Λεοντίου εκφράζεται σήμερα στην επίσημη σελίδα της Διάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποκαλύπτεται στους φίλους και υποστηρικτές του συλλόγου.

Ο Μιχάλης που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ακαδημία του χωριού του, στον Ησαΐα Δεσφίνας, τονίζει ότι η οργάνωση της Διάνα, ο έμπειρος και ικανότατος προπονητής του συλλόγου Γιώργος Τσαμόπουλος, αλλά και η προσωπική σχέση που διατηρεί με τον πολύπειρο άσσο της Διάνα Μανώλη Καλλέργη, ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν να ενταχθεί στο δυναμικό του συλλόγου.

«Οι λόγοι για τους οποίους επέλεξα να έρθω στην Διάνα είναι γιατί έχω μάθει ότι είναι ένας πολύ οργανωμένος σύλλογος, με πολύ καλούς παίκτες, ποιοτικό προπονητικό δυναμικό και έναν από τους καλύτερους προπονητές στην κατηγορία …….Επίσης είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στο δυσκολότερο πρωτάθλημα της Αττικής».

Ποιοί είναι οι προσωπικοί στόχοι του Μιχάλη; Ο νεαρός ποδοσφαιριστής εκτιμά ότι το ιδανικό κλίμα στα αποδυτήρια της Διάνα θα τον βοηθήσει στην ποδοσφαιρική του εξέλιξη.

«Οι στόχοι μου για την νέα χρόνια είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να εξελιχθώ σαν παίχτης αλλά και σαν άτομο μέσα σε ένα ιδανικό κλίμα το οποίο παρέχεται από την ομάδα της Διάνα».

Η φιλία του με τον Μανώλη Καλλέργη, έναν ποδοσφαιριστή που ανδρώθηκε στην Φωκίδα, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την απόφαση του Μιχάλη να αγωνιστεί στην Διάνα.

«Ένας μεγάλος συντελεστής στην απόφασή μου ήταν οι καλές σχέσεις που είχα με την παίκτη της ομάδας, τον Μανώλη Καλλέργη, έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην κατηγορία».

Ποιος είναι ο Μιχάλης Λεοντίου μέσα στο γήπεδο; Τι πρέπει να περιμένουν από τον δεκαοκτάχρονο παίκτη οι φίλοι του συλλόγου;

«Ξεκίνησα να παίζω σαν μπακ, αλλά επειδή βοηθήσουσα στο σκοράρισμα, τα τελευταία χρόνια με χρησιμοποιούν σαν εξτρέμ ή σαν δεκαράκι».

Μπακ, εξτρέμ, δεκαράκι, ποια είναι η θέση η οποία ταιριάζει στον Μιχάλη;

«Αγαπημένη μου θέση είναι αριστερός μέσος γιατί μου αρέσει να συγκλίνω προς τα μέσα και να σουτάρω με το δεξί» τονίζει.

Ο Μιχάλης τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στον μεγαλύτερο αδερφό του, τον οποίο έχει ως πρότυπο στο ποδόσφαιρο.

«Το πρότυπό μου είναι ο μεγάλος μου αδελφός, ο οποίος για εμένα είναι ένα από τα καλύτερα ταλέντα τις Ελλάδας …..Παίζει στην ομάδα του Κυανού Αστέρα Βάρης …..αλλά πριν 2 χρόνια τον ζητούσαν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος. Είχε κληθεί να παίξει και για την Εθνική ομάδα αλλά δεν πήγε πουθενά διότι κυρίως στόχος του ήταν οι σπουδές του».

Μεγάλη στήριξη στα ποδοσφαιρικά του όνειρα παρείχε στον Μιχάλη και ο πατέρας του.

«Ο άνθρωπος που με έχει βοηθήσει περιοσσότερο από όλους στο ποδόσφαιρο είναι ο πατέρας μου, ο οποίος για 3 χρόνια με πήγαινε σε μια εξαιρετική ακαδημία στην Λειβαδιά, 4 φορές την εβδομάδα …..Η απόσταση Δεσφίνα – Λειβαδιά ήταν σχεδόν μια ώρα».

Ο Μιχάλης Λεοντίου θα συνδυάσει στην Αθήνα το ποδόσφαιρο με τις σπουδές του.

«Έρχομαι στην Αθήνα διότι φέτος έδωσα πανελλήνιες και λογικά θα περάσω στην πρωτεύουσα …. Θέλω να ενταχθώ σε μια σχολή η οποία να έχει σχέση με το επάγγελμα του πατέρα μου, ο οποίος έχει χωματουργικά εργαλεία ….δηλαδή θέλω να γίνω ή μηχανολόγος μηχανικός ή πολιτικός μηχανικός» υποστηρίζει.

Γιατί ο Μιχάλης Λεοντίου επέλεξε το ποδόσφαιρο ως εκφραστή των ονείρων του;

«Το ποδόσφαιρο το επέλεξα διότι μου άρεσε που ασχολείται τόσο πολύς κόσμος με αυτό και όσο μεγαλώνω κατεβαίνω όλο και πιο πολύ τον λόγο ….Επίσης συνδιάζει τα πάντα, όπως αντοχή , τεχνική κατάρτιση , ταχυδύναμη αλλά κυρίως ομαδικότητα, όποτε μου αρέσει να βοηθάω και να παίρνω βοήθειες από τους πιο έμπειρους».

Ο Μιχάλης Λεοντίου αποτέλεσε την ένατη μετεγγραφή της Διάνα στην παρούσα μετεγγραφική περίοδο και θα δώσει το παρόν την Κυριακή το απόγευμα στις έξι, στο δεύτερο δημοτικό γήπεδο Ηλιούπολης, στην έναρξη της προετοιμασίας της αθηναϊκής ομάδας, για το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Καλή τύχη Μιχάλη.