Connect with us

6ος Όμιλος

Λύτρωση στο φινάλε για την ΑΕΚ 2-1 τον Ηρόδοτο

Published

on

Για ένα ακόμα φετινό της ματς, η ΑΕΚ βρέθηκε σε κακή μέρα, δυσκολεύτηκε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, έχασε δυο πέναλτι (έφτασε τα 7) κόντρα στον Ηρόδοτο, που αγωνίστηκε από το 30′ με δέκα παίκτες, αλλά τελικά “λυτρώθηκε” στο 89′, με τον Πλατέλα να σκοράρει -όπως και στον πρώτο γύρο- με φανταστικό τρόπο και να κάνει το 2-1

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού πριν την συμπλήρωση του δεκαλέπτου είχαμε δυο γκολ. Στο 8′ ο Ανάκογλου άνοιξε το σκορ, νικώντας τον Ζαφείρη με όμορφο διαγώνιο πλασέ, αλλά η “απάντηση” του Ηρόδοτου ήταν… άμεση. Ένα λεπτό αργότερα και έπειτα από λάθος του Ρόβα, ο Πήλιος του έκλεψε πανεύκολα την μπάλα και αφού προχώρησε λίγο, πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Βούρα για το 1-1.

 

Στην συνέχεια η Ένωση πήρε τα ηνία του ματς, πίεσε για πάρει… κεφάλι στο σκορ και βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ στο 24′, όταν ο Πήλιος έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Κορδέρο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των “κιτρινόμαυρων” για να κάνουν το 2-1 χάθηκε στο 30′. Ο Ανάκογλου κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Μπαλάφα, αλλά ο Πλατέλας δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζαφείρη

 

Η ΑΕΚ αύξησε κατακόρυφα την πίεση της στην επανάληψη, έχει κλείσει τον αντίπαλο στην περιοχή, αλλά δεν βρήκε τρόπο για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνά του. Όσο περνούσαν τα λεπτά, το άγχος αυξανόταν για τους γηπεδούχους, αφού δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ, κόντρα στους 10 του Ηρόδοτου.

 

Στο 83’ μία ωραία προσωπική ενέργεια του Τζάθα έφερε νέο πέναλτι για την ΑΕΚ. Αυτή τη φορά, την εκτέλεση ανέλαβε ο Γροντής που αστόχησε με την Ένωση να χάνει το έβδομο της πέναλτι σε σύνολο 12 εκτελέσεων. Η λύτρωση, ήρθε στο 89’ όταν ο Πλατέλλας από τα 25 μέτρα έκανε απίστευτο σουτ για να δώσει το τρίποντο στην ομάδα του.

 

ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας – Τσουκαλάς (59′ Τζάθας), Ρόβας, Τσιρίλο, Γεωργέας – Κορδέρο, Ανάκογλου – Πλατέλλας, Γροντής, Ντακόλ – Μπρέσεβιτς.

 

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Κολιτσιδάκης): Δ. Ζαφείρης – Αχιλλέως, Γεωργόπουλος, Μπαλάφας, Μπινιχάκης – Χατζηανδρέου – Πήλιος, Κοζυράκης, Κούρντι, Χατζηβασίλης (63′ Βελέτης) – Α. Ζαφείρης (57′ Μωραΐτης, 87′ Κλίνης).

newsit.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply