Connect with us

5ος Όμιλος

Μάναλης: Στόχος η άνοδος

Published

on

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Πειραιά παραχώρησε ένας εκ των αρχηγών του συλλόγου, Γιώργος Μάναλης.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε

-Καλησπέρα Γιώργο. Αρχικά θέλουμε να μας πεις δυο λόγια για τον Εθνικό της σεζόν 2018-19. Τον στόχο και που βρίσκεται η ομάδα αυτή την στιγμή.

Γ.M: Καλησπέρα κι από εμένα. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Είναι ο ίδιος με πέρσι, δηλαδή η άνοδος. Η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στον κύριό της στόχο, το πρωτάθλημα. Έχει ξεκινήσει θετικά κι αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι, είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια, να είμαστε δυνατοί, να δουλεύουμε, για να μπορέσουμε στο τέλος να κάνουμε αυτό που δεν καταφέραμε πέρσι. Να κάνουμε δηλαδή ένα βήμα παραπάνω.

-Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος για φέτος;

Γ.M: Εμένα ο στόχος μου είναι ίδιος κάθε χρονιά. Να συνεχίσω να βελτιώνομαι, να βοηθάω την ομάδα μου, να βοηθάω τον εαυτό μου και να κάνω χαρούμενους και υπερήφανους τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και πιστεύουν σε εμένα.

-Το κλίμα φέτος; Η διοίκηση, τα αποδυτήρια;

Γ.M: Όλα τα χρόνια που είμαι στην ομάδα δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, έτσι κι εφέτος. Εμείς οι παλαιότεροι εγκλιματίσαμε από την αρχή τα νέα παιδιά, είναι όλοι πραγματικά πολύ καλοί χαρακτήρες και έχουμε δημιουργήσει πολύ καλές σχέσεις. Αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Όσα παιχνίδια έχουμε παίξει μέχρι στιγμής φέτος έχουμε μια αρκετά καλή εικόνα και θέλω να πιστεύω πως θα κυλήσει η χρονιά όμορφα, για να αποκτήσουμε όλοι μας νέες εμπειρίες και να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο και έτσι να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο.

-Είσαι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ. Πως θα συνδυάσεις το πτυχίο αυτό με την τωρινή σου ενασχόληση, το ποδόσφαιρο; Και πως βλέπεις τον Γιώργο σε δέκα χρόνια από τώρα;

Γ.M: Η αλήθεια είναι, ότι αυτή την περίοδο επειδή είμαι αρκετά συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στον στόχο που έχω θέσει, προσπαθώ να αξιοποιώ περισσότερο τις γνώσεις που έχω πάρει πιο πολύ ατομικά στον εαυτό μου. Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί που δεν έχει ασχοληθεί με τη Γυμναστική Ακαδημία χρειάζεται τη συμβουλή ενός γυμναστή για να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, εγώ έχω την τύχη και την γνώση να γνωρίζω μόνος μου σε ποια πράγματα πρέπει να δουλέψω παραπάνω ή να γνωρίζω τι πρέπει να κάνω καλύτερα για τον εαυτό μου ώστε να νιώσω καλύτερα και να έχω καλύτερη απόδοση. Οπότε, αυτή την στιγμή αξιοποιώ της γνώσεις μου κυρίως πάνω στον εαυτό μου, διότι δεν περιμένω να κάνω κάτι άλλο επαγγελματικά , διότι θέλει χρόνο και θα με καταπονεί περισσότερο και δεν θα είμαι στην ομάδα 100%, όπως θέλω εγώ να είμαι τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.

Σε 10 χρόνια από τώρα με φαντάζομαι με οικογένεια, παιδιά και να έχω μια ήρεμη και σίγουρη δουλειά και ζωή.

-Εξασφαλισμένη εργασία μέχρι την σύνταξή σου ή 10 χρόνια ποδοσφαίρου σε υψηλό επίπεδο;

Γ.M: Ένας χρόνος ποδοσφαίρου σε υψηλό επίπεδο. Πιστεύω είναι ένα όνειρο που είναι πολύ σημαντικό.

-Πάμε λοιπόν στον «Γιώργο». Που γεννήθηκες;

Γ.M: Γεννήθηκα στην Αθήνα, το 1994.

-Παιδικά χρόνια;

Γ.M: Όλα στον Κορυδαλλό. Από εκεί είμαι. Είμαι τυχερός καθώς έχω ένα δίδυμο αδελφό και επειδή ουσιαστικά μέναμε σε γειτονιά ήμασταν μέσα σε πλατείες, αλάνες, σε ποδόσφαιρο και ό,τι έχει σχέση με τη μπάλα.

-Ας «χαλαρώσουμε» λίγο ακόμα τις ερωτήσεις. Αγαπημένη συνήθεια πριν τον αγώνα;

Γ.M: Ακούω μουσική!

-Αγαπημένο φαγητό μετά τον αγώνα;

Γ.M: Πίτσα.

-Πιο φασαριόζος συμπαίκτης μες στα αποδυτήρια;

Γ.M: Εεεε…. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον, αλλά θα πω… τον Παυλάκη! (γέλια)

-Αγαπημένη συνήθεια όταν έχεις ρεπό;

Γ.M: Να ξεκουράζομαι και να πίνω καφέ με φίλους.

-Αν είχες την ευκαιρία να παίξεις κάποια στιγμή σε ένα διεθνές πρωτάθλημα, ποιο θα ήταν αυτό;

Γ.M: Ιταλία.

-Συμπαίκτη που θα ήθελες να έχεις την ευκαιρία να αγωνιστείς για 90′, μια φορά στη ζωή σου;

Γ.M: Κριστιάνο Ρονάλντο.

-Ελληνική ή ξένη μουσική;

Γ.M: Ελληνική, αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά και στην ξένη.

-Βράδυ με φίλους και την αγαπημένη σου παρέα ή την αντίστοιχη παρέα και σπίτι;

Γ.M: Καλύτερα σπίτι με την παρέα.

-Κλείνουμε με ένα μήνυμα προσωπικό σου. Ένα μήνυμα του Γιώργου Μάναλη προς τους φίλους του Εθνικού…

Γ.M: Πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι που αγαπάνε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις άλλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, γιατί Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΥΠΕΛΛΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. Έχουνε ζήσει τόσα χρόνια πολλές δύσκολες καταστάσεις της ομάδας, αλλά μένουν εκεί και την αγαπάνε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, να συνεχίσουν να αγαπάνε την ομάδα και να είναι μαζί και στις χαρές και στις λύπες.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply