Connect with us

ΕΠΟ-Διαιτησία

Μάνταλος – Kάπου υπάρχει δίκιο, κάπου υπερβολή στις αντιδράσεις των ΕΠΣ

Published

on

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, Στ. Μάνταλος, που βρέθηκε στο επίκεντρο των αντιδράσεων με αφορμή τους νέους πίνακες διαιτησίας, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στον Άγγελο Στίμο, και υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τις αντιδράσεις των ΕΠΣ για τους νέους πίνακες:

Έχω δει και έχω λάβει διαμαρτυρίες. Συνιθήζεται στην Ελλάδα τις πρώτες ημέρες μετά τους πίνακες. Είναι φυσιολογικό η κάθε ένωση να θέλει κάτι παραπάνω στους πίνακες. Κάπου υπάρχει δίκιο, κάπου υπάρχει υπερβολή. Κάπου μπορεί να υπήρξαν αδικίες. Οι υπερβολές είναι ότι πάντα χωρίς μέτρο σύγκρισης κοιτάμε εκεί που δεν αξιολογήθηκε κάποιος ή εκεί που αξιολογήθηκε ένας λιγότερος. Μια ένωση που έχει τρεις διαιτητές στην πρώτη κατηγορία κι έναν στη δεύτερη διαμαρτύρεται γιατί θα ήθελε έναν περισσότερο στην δεύτερη.

Για τη δουλειά του στην ΚΕΔ:

Αυτό που έχω κάνει με τους συνεργάτες μου Καρατζίκα και Λαμπαδαρίου είναι ότι είμαστε υπευθυνοι για όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, για όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είχε να γίνει πέντε χρόνια σεμινάριο σ’ αυτές τις κατηγορίες. Ασχολούμαστε με την ανάπτυξη νέων διαιτητών και την προσέλκυση νέων διαιτητών.

Για την πρόθεση της Super League να αυτονομηθεί η διαιτησία:

Σε καμία χώρα η διαιτησία δεν ανήκει στη λίγκα. Ανήκει ή σε κάποια ένωση ή στην ΕΠΟ όπως συμβαίνει στη χώρα μας. Υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που μπορούν να πάνε τη διαιτησία ένα βήμα παραπάνω να αναλάβουν την ΚΕΔ και να κριθούν από τις ομάδες και την ΕΠΟ.

Για την άποψη που έχει για τον Κλάτενμπεργκ:

Οι Έλληνες διαιτητές ν’ απαντήσουν για τον Κλάτενμπεργκ κι αν είδαν κάποια εξέλιξη. Με τον Κλάτενμπεργκ στο επίπεδο που συνεργάστηκα είχα σύμπνοια απόψεων. Η διπλωματία ήταν χαρακτηριστικό μου και όταν αγωνιζόμουν. Υπάρχουν κι Έλληνες που μπορούν να διοικήσουν. Θα σας πω κάτι που μ’ ενοχλεί. Να δεχθώ πυρα για τη Γ’ εθνική και τ’ αναπτυξιακά πρωταθλήματα, να δεχθώ πυρα για τη Σούπερ Λιγκ 1 δεν μπορώ να το καταλάβω.

Για την επαγγελματική διαιτησία:

Αδύνατον να γίνει η επαγγελματική διαιτησία σε τρεις μήνες. Υπάρχουν πολλά που δεν έχουν απαντηθεί.

Για τις αντιδράσεις της ΕΠΣ Μακεδονίας:

Όλοι δέχθηκαν ότι σωστά ανέβηκαν οι 17 που ανέβηκαν από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία. Η ΕΠΣ Μακεδονίας είπε να απομακρυνθούν και οι Έλληνες της ΚΕΔ χωρίς να λέει τους λόγους. Τα παιδιά που ανέβηκαν στη Β’ Εθνική ανέβηκαν αξιοκρατικά και άξιζαν να ανέβουν. Όλα πέρασαν από μικροσκόπιο. Κάναμε και λάθη όλους αυτούς τους μήνες.

Πηγή: soccerplus.gr