Connect with us

slideshow

Μάχη κορυφής για την κούπα στον Πειραιά

Εθνικός και Μοσχάτο στον τελικό κυπέλλου

Published

on

Η μεγάλη στιγμή για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο έφτασε καθώς σήμερα στις 16.00 και στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» Εθνικός και Μοσχάτο διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για τον πρώτο τίτλο της σεζόν στον 41ο τελικό του Κυπέλλου Πειραιά. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως εκείνος που θα κατακτήσει το Κύπελλο θα βρίσκεται και μία «ανάσα» από το νταμπλ αφού και οι δύο ομάδες και ειδικά ο Εθνικός, δύσκολα θα χάσουν το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας σε πρώτο και δεύτερο όμιλο. Τυπικά γηπεδούχος έχει κληρωθεί ο Εθνικός, ενώ διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Κορδολαίμης με βοηθούς τους Τάτσινα και Καρφή, ενώ τέταρτος θα είναι ο Ανδρονικίδης. Οι φίλαθλοι του Εθνικού και οι κάτοχοι προσκλήσεων και εισιτηρίων χρώματος μπλε θα εισέλθουν από τις θύρες 28, 29 & 30. Οι φίλαθλοι της ΑΕ Μοσχάτου και οι κάτοχοι προσκλήσεων και εισιτηρίων χρώματος πρασίνου θα εισέλθουν από τις θύρες 33, 34 & 35. Επίσης, οι Ακαδημίες του Εθνικού και οι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων Πειραιά θα εισέλθουν από τις θύρες 26-27, ενώ οι αντίστοιχες Ακαδημίες των «πράσινων» όπως και οι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων Μοσχάτου θα εισέλθουν από τις θύρες 1-2.Οι Ακαδημίες των σωματείων της Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ θα εισέλθουν από τις θύρες του γηπέδου 24-25. Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 14.30. Για τη διάθεση εισιτηρίων στις θύρες 28, 29 και 30 θα λειτουργήσει το ταμείο στη θύρα 25 και για τις θύρες 33, 34 και 35 το ταμείο στην θύρα VIP.

 

Εθνικός: Ο δρόμος προς τον τελικό

Περαστικός φαίνεται να είναι ο Εθνικός από τα τοπικά του Πειραιά καθώς πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση και στο +11 από τον δεύτερο Ερμή. Φυσικά όταν μιλάμε για τον Εθνικό δεν θα μπορούσε να μείνει «ασυγκίνητος» στο ενδεχόμενο κατάκτησης του νταμπλ. Πάντως ο δρόμος προς τον τελικό για την ιστορική ομάδα δεν ήταν στρωμένος με… ροδοπέταλα!

 

Στην α’ φάση συμμετείχαν μόνο ομάδες της β’ και γ’ κατηγορίας οπότε οι «κυανόλευκοι» έλαβαν μέρος στην β’ φάση, όπου και φιλοξένησαν τον Αμπελακιακό του οποίου και επικράτησαν δύσκολα με 1-0. Στην γ’ φάση ο Εθνικός στάθηκε τυχερός και προκρίθηκε στον δ’ γύρο χωρίς αγώνα εκεί όπου και αντιμετώπισε -και πάλι εντός έδρας- αυτή την φορά την ΑΕ Περάματος της οποίας και επικράτησε με 1-0. Στα προημιτελικά ο Εθνικός έκανε την υπέρβαση αφού στο Ελληνικό αντιμετώπιζε τον Ιωνικό που αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική, παρόλα αυτά φάνηκε πόσο «βαριά» είναι η φανέλα της ομάδας του Πειραιά η οποία και πήρε τελικά την πρόκριση επικρατώντας με 1-0. Αφού είχαν φτάσει μία «ανάσα» από τον τελικό οι παίκτες του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη δεν θα μπορούσαν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έτσι στα ημιτελικά αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την ΑΕ Νέου Φαλήρου με 1-0 κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό επικρατώντας με το «καθαρό» 3-1.

 

Μοσχάτο: Ο δρόμος προς τον τελικό

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται και η ΑΕ Μοσχάτου καθώς είναι η πρωτοπόρος ομάδα 1ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας και πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος διατηρεί το προβάδισμα των τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο Αετό Κορυδαλλού. Έτσι, μία νίκη σε τελικό Κυπέλλου και ειδικά απέναντι στον Εθνικό θα είναι μεγάλη υπόθεση για τους «πράσινους» αφού ταυτόχρονα θα φτάσουν και στην κατάκτηση ενός ιστορικού νταμπλ. Το Μοσχάτο μπήκε στην διοργάνωση στην β’ φάση και κατέκτησε μία πολύ δύσκολη πρόκριση επικρατώντας εκτός έδρας της ΑΕ Νίκαιας με 0-1. Στην γ’ φάση το Μοσχάτο είχε εύκολο έργο υποδεχόμενος τον Πολυκράτη του οποίου και επικράτησε με 3-0. Η κληρωτίδα φάνηκε να μην κάνει το χατίρι στην ΑΕΜ στα προημιτελικά, αφού την έστειλε στην δύσκολη έδρα των Νέων Δραπετσώνας, όμως μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησαν με το ευρύ 0-4. Έτσι φτάσαμε στα ημιτελικά εκεί όπου το Μοσχάτο βρέθηκε στην μεγαλύτερη πρόκληση, μέχρι εκείνη την στιγμή στον θεσμό, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον κάτοχο του τροπαίου Ατρόμητο Πειραιά. Εκεί όμως οι παίκτες του Αντώνη Δημητρίου έφτασαν στην υπέρβαση, νίκησαν με 1-0 και πανηγύρισαν την πανάξια πρόκριση στον τελικό.

Ρεπορτάζ: Κυριάκος Παντζαρίδης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply