Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Μήνυμα του προέδρου της ΑΕ Μοσχάτου Σπύρου Βλασόπουλου

Published

on

Το παρακάτω μήνυμα έδωσε στην δημοσιότητα ο Πρόεδρος της ΑΕ Μοσχάτου Σπύρος Βλασόπουλος.


Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι
Τούτη τη στιγμή νοιώθω υποχρεωμένος να απευθυνθώ σε όλους τους φιλάθλους του Μοσχάτου, αφού τελείωσε η ποδοσφαιρική σεζόν, αλλά όμως χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματάνε οι υποχρεώσεις του Συλλόγου μας. Εχουμε πολύ δουλειά ακόμη!
Πριν πολύ λίγες ημέρες είχαμε το συγκλονιστικό φινάλε που το πανηγυρίσαμε όλοι σχεδόν οι Μοσχατιώτες.
Βέβαια ως τώρα συνηθίζαμε να γιορτάζουμε επιτυχίες, τίτλους και ανόδους, όμως η φετινή διάσωση της Ομάδας μας αποτελεί έναν Άθλο που σίγουρα θα μνημονεύεται σαν κατόρθωμα στο ιστορικό μέλλον!
Θα έρθει η ώρα να μιλήσω αναλυτικά για την περίοδο Σεπτέμβριος 2023 – Μάϊος 2024, όμως αυτή τη στιγμή πρέπει να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συντελεστές της σωτηρίας της ομάδας:
τους Διοικητικούς που κοπιάσανε και κυριολεκτικά ματώσανε για να πραγματοποιηθεί ο στόχος επιβίωσης του Συλλόγου (γιατί περί αυτού επρόκειτο),
τους Φίλους που, είτε προσθέσανε τις δυνάμεις τους σε αυτές της Προσωρινής Διοίκησης, είτε βοήθησαν οικονομικά σαν Χορηγοί, είτε στήριξαν τους αθλητές μας με την υποστηρικτική παρουσία τους στα γήπεδα….
Φυσικά εξαιρετική μνεία στον Δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους για την αρωγή τους σε κρίσιμες στιγμές.
Όμως, πάνω από όλα να ευχαριστήσω ως Πρόεδρος και ως παλιός αθλητής του Μοσχάτου όλους τους Προπονήτες, τους Γυμναστές και τον Φροντιστή που καθημερινά με την φροντίδα τους έδωσαν δύναμη και ζωή στην ανδρική ομάδα, αλλά και τις Υποδομές μας.
Χαίρομαι που όλοι μαζί, έναν σχεδόν σίγουρο Αγωνιστικό και Θεσμικό θάνατο, τον μετατρέψανε σε μια Ανάσταση, έστω και αγωνιώδη, …και τώρα μπορούμε να πούμε από καρδιάς:
«Χρόνια Πολλά Μοσχάτο, να τα Εκατοστίσεις»…
Καθώς από πιτσιρικάς ήμουν αθλητής της ομάδας και είχα την μοναδική τύχη να συμβάλω κι εγώ στην Άνοδο και μάλιστα να παίξω στην Β΄ Εθνική, μου ήταν αδύνατον να μην συμμετάσχω στα τέλη Αυγούστου στην αγωνιώδη προσπάθεια να αναταχθεί το Μοσχάτο μας, που έφτασε στο σημείο να γίνει έρανος για να πληρωθούν χρέη κι έτσι να μπορέσει να πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα Πειραιά!!!
Οι δυσκολίες και η πλήρης διάλυση των πάντων που βρήκαμε σαν Προσωρινή Διοίκηση, με φόβισαν, όπως όλους άλλωστε, αλλά ταυτόχρονα πείσμωσαν τον καθένα στο να παλέψει, βάζοντας σαν καθήκον την Σωτηρία του ιστορικού Συλλόγου μας.
Λεπτομέρειες για το αγωνιστικό, οικονομικό και διοικητικό δράμα της ΑΕΜ, το οποίο όπου ήταν δυνατόν συμμαζεύτηκε, θα δοθούν σύντομα και εκεί που πρέπει.
Τώρα πάμε μπροστά.
Η μεγάλη μπόρα φαίνεται ότι πέρασε, όμως η ανάγκη για να σταθεί με ασφάλεια στα πόδια της η ΑΕΜ θα είναι ο στόχος της νέας σεζόν.
Το 2024-25 χρειαζόμαστε
Α) σταθεροποίηση στον αγωνιστικό τομέα με την παραμονή αρκετών παικτών που επέδειξαν ικανότητες, ήθος και αγάπη προς το Μοσχάτο, την μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις επάνοδο των παιδιών της λεγόμενης ομάδας της Κ18 / Κ16, αλλά και τον επαναπατρισμό παικτών μας,
Β) καλύτερη οργάνωση στον τρόπο διοίκησης (φυσικά έχοντας πια τα απαραίτητα βιβλία),
Γ) σχεδιασμό βιώσιμων οικονομικών και, τέλος,
Δ) δημιουργία επιτέλους Ακαδημίας με πρότυπη λειτουργία και προγραμματισμό και όχι κερασάκι στην τούρτα.
Η νέα προσπάθεια, και σε αυτήν θα διαθέσω την παρουσία μου εφόσον εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις, θα απαιτήσει αλλαγές στο Διοικητικό σχήμα με άτομα που αγαπάνε την Αθλητική Ένωση Μοσχάτου, που τους αρέσει η συνεργασία και η ομαδική δουλειά.
Στόχος μας άμεσος α) η επαναφορά διοικητικών στελεχών που δούλεψαν αποτελεσματικά, αλλά απομακρύνθηκαν απογοητευμένοι από έριδες που τελικά ζημίωσαν και β) το “άνοιγμα–πρόσκληση” σε φίλους που θα θέλανε να συμβάλουν.
Συνεχίζουμε υποστηρίζοντας την νέα προσωρινή διοίκηση, που πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί σε Σώμα υλοποιώντας την απόφαση του Μονομελούς για Γ.Σ που θα εκλέξει αιρετό Συμβούλιο….
Μια ανοιχτή, δημοκρατική και δημιουργική Γενική Συνέλευση, μακριά από παρασκήνια και ιδιοκτησιακές μανίες (αρκετά τις πληρώσαμε) που θα βάλει σε σωστή τροχιά την ΑΕΜ…
Σπύρος Βλασόπουλος