Connect with us

3ος Όμιλος

Μίχος: “Πρέπει όλοι να συντονιστούμε σε μια σκέψη”

Published

on

Την πρώτη του συνέντευξη ως τεχνικός του Αστέρα παραχώρησε ο Πέτρος Μίχος, ο οποίος παρουσίασε και του συνεργάτες του, Νίκο Γκίνο και Βασίλη Κλιάφα, λέγοντας μερικά λόγια για τον καθένα: «Ο Νίκος ήταν ένας εξαίρετος αθλητής, τον οποίο γνώρισα όταν έκανα τα πρώτα μου προπονητικά βήματα και σήμερα είναι εξαίρετος στην προπονητική του δουλειά. Και βέβαια ο Βασίλης Κλιάφας, ένας καταξιωμένος τερματοφύλακας και ένας πλέον καταξιωμένος στη δουλειά του προπονητής τερματοφυλάκων με τη δική του σχολή, η παρουσία του οποίου μας τιμά. Αυτό που αποκόμισα από τους δυο, τους οποίους είχα ως ποδοσφαιριστές, θα αποκομίσω και τώρα εις διπλούν. Γιατί να ξέρετε ότι όπως οι παίκτες σε κάνουν προπονητή καλό, έτσι και οι συνεργάτες είναι εκείνοι οι οποίοι θα σου καλύψουν τα όποια κενά παρουσιάσεις. Τους καλωσορίζω, τους εύχομαι δύναμη και υπομονή και πιστεύω ότι θα συνθέσουμε ένα καλό τιμ, το οποίο θα προσφέρει στον Αστέρα».

Στη συνέχεια ο Πέτρος Μίχος έδωσε τον λόγο στον Νίκο Γκίνο, ο οποίος ανέφερε:
«Καλωσορίζω τον Πέτρο Μίχο, καθώς και τον Βασίλη Κλιάφα. Είναι παλιοί γνώριμοι τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και ως άνθρωποι. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και να έχουν πάνω απ’ όλα υγεία. Ευχαριστώ τον Πέτρο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου».

Ο Βασίλης Κλιάφας, με τη σειρά του πήρε τον λόγο και ανέφερε:
«Έρχομαι έχοντας μεγάλα όνειρα και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε. Πρέπει να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας. Με πολλή δουλειά θα καταφέρουμε να φτάσουμε τον Αστέρα αρκετά ψηλά».

Αφού ο Πέτρος Μίχος ολοκλήρωσε την παρουσίαση των συνεργατών του, πήρε τον λόγο:
«Υπήρχε ένα φλερτ από πέρυσι, το οποίο ήρθε να επιβεβαιωθεί αυτό το καλοκαίρι. Ευχαριστώ τους κ.κ. Παπαγεωργίου, Νικολόπουλο, καθώς και τη διοίκηση. Υπήρχε μια εκτίμηση στο πρόσωπό μου, όσον αφορά στη δουλειά μου. Τους ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη, καθώς εμείς οι προπονητές ζούμε από τέτοια πράγματα. Οπότε τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ώστε να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια ομάδα όπως την οραματίζονται.
Η δουλειά μέσα στο γήπεδο είναι βέβαιη. Η πειθαρχία και η σοβαρότητα είναι και αυτές βέβαιες.
Οι πρώτες μου σκέψεις και η συζήτηση που έχω κάνει με τη διοίκηση, έχει τέσσερις πόλους.
Ο πρώτος πόλος και κυρίαρχος, είναι να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια ομάδα πολύ δυνατή. Μια ομάδα η οποία δεν θα στηρίζεται μόνο στις μονάδες, αλλά στο σύνολό της. Και μέσα από το σύνολο θα αναδεικνύονται οι μονάδες, τις οποίες λίγο-πολύ τις ξέρετε. Μέσα σε αυτό το ρόστερ θα προστεθούν βεβαίως και ένα-δυο κομμάτια ακόμα μέσα στην εβδομάδα. Και ασφαλώς μέσα από τα κομμάτια που μας λείπουν, θα προστεθούν και κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα δουλευτούν. Θέλουμε να πετύχουμε πέρα από την ενδυνάμωση του Αστέρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τη βελτίωση και σε δυναμικό, ώστε να αποκτήσει μια στερεή βάση όσον αφορά στην ποδοσφαιρική του δομή.

Το δεύτερο στοιχείο είναι να καταφέρει αυτή η ομάδα να ξέρει πώς θα παίρνει πρώτα απ’ όλα, ένα αποτέλεσμα. Και με τον χρόνο και με τη δουλειά που θα κάνουμε όλοι μαζί και με το σίγουρο φορμάρισμα, θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε την ομάδα, ώστε πέρα από το αποτέλεσμα, να έχουμε και ένα καλό θέαμα, το οποίο θα ευχαριστεί τον κόσμο που θα έρχεται στο γήπεδο.
Το τρίτο κομμάτι που από μένα θα δείτε ότι θα το δουλέψω πάρα πολύ, θα είναι να σαρώσω την Ηλεία, όχι μόνο την Αμαλιάδα, την Ηλεία, ώστε και με τη βοήθεια των συνεργατών και με άλλους που θα καταφέρω να ενεργοποιήσω, να πείσουμε και να φέρουμε στην Αμαλιάδα, ό,τι καλό υπάρχει στην Ηλεία.
Και ο τέταρτος στόχος, εφόσον βάλουμε σε σωστή ροή τη μεγάλη ομάδα, θα είναι να συντονίσουμε τις Ακαδημίες. Κατόπιν συζήτησης με τη διοίκηση, πιστεύω ότι θα έχω ένα σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην επάνδρωση της Ακαδημίας με προπονητές, την επιμόρφωση αυτών, αλλά και τη δική μου παρουσία στις προπονήσεις της Ακαδημίας. Η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα, πέρα από το να φέρνει κάθε Κυριακή τον κόσμο στο γήπεδο, τον οποίο και θέλουμε, να έχει δραστηριότητες όλη την εβδομάδα. Σε ένα τέτοιο αθλητικό κέντρο, μπορούν να γίνουν αρκετά πράγματα. Όπως καταλαβαίνετε, ο τρόπος σκέψης μας και η λειτουργία μας θα είναι κάθετη. Θα κοιτάζουμε και προς τα κάτω και όχι μόνο τη βιτρίνα».
Ο Πέτρος Μίχος, έκλεισε την πρώτη του αυτή συνέντευξη ως τεχνικός του Αστέρα, με κάποιες ευχές:
«Δεν μου αρέσουν οι ευχές, αλλά θα ήθελα να τις κάνω. Ο κόσμος, η τοπική κοινωνία, οι άρχοντες και οι απλοί πολίτες, οι δημοσιογράφοι, τους οποίους θεωρώ σημαντικούς για την εικόνα που βγάζει η ομάδα προς τα έξω, τα παιδιά, η διοίκηση. Όλοι θα πρέπει να συντονιστούμε με μια σκέψη. Το πώς θα συσπειρώσουμε όλες αυτές τις δυνάμεις γύρω από την ομάδα και μέσα σε αυτή. Και με θετική σκέψη, σωστό προγραμματισμό και σωστή διοχέτευση όλης αυτής της δύναμης, νομίζω ο Αστέρας μπορεί να πετύχει πολύ καλά πράγματα. Δεν περισσεύει κανείς και δεν πρέπει κανείς να είναι απέναντι σε αυτή την προσπάθεια. Πρέπει όλοι μαζί να καταφέρουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να μπορεί ο Αστέρας να δει το μέλλον διαφορετικά».