Connect with us

8ος Όμιλος

Μαγκαφίνης: “Παρακαταθήκη η φετινή σεζόν για την Παλαιόχωρα”

Η ιστοσελίδα μας φιλοξένησε δηλώσεις του προπονητή της Παλαιόχωρας, Δημήτρη Μαγκαφίνη ο οποίος μιλάει για την εκπληκτική σεζόν των Χανιωτών

Published

on

Η χρονιά που πραγματοποίησε η Παλαιόχωρα στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, θα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για τα όσα ακολούθησαν.

Μια ομάδα με σχετικά μικρό… brand name στο χώρο του ποδοσφαίρου, ξαφνικά “μεγάλωσε” και αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στη διοίκηση της.

Βέβαια, το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας θα πρέπει να το πιστωθεί ο προπονητής των Χανιωτών, Δημήτρης Μαγκαφίνης ο οποίος έβαλε τις βάσεις και με τη φιλοσοφία που πέρασε, δημιούργησε ένα σύνολο με άμυνα γρανίτη και έδρα… κάστρο.

Η σεζόν βέβαια φαίνονταν από την αρχή πως θα εξελιχθεί αφού οι “νεοφώτιστοι” κατέκτησαν το Σούπερ Καπ με την ομάδα νέων του Πλατανιά, και παρά το μέτριο ξεκίνημα τους, ο β γύρος επιφύλασσε κάτι το εξαιρετικό, αφού η Παλαιόχωρα για επτά αγώνες έμεινε αήττητη διατηρώντας ανέπαφη την εστία της κάνοντας παράλληλα πρωταθλητισμό.

Ο Θασίτης προπονητής, Δημήτρης Μαγκαφίνης, μέσω της ιστοσελίδας μας αναφέρεται στο μυστικό της επιτυχίας υποστηρίζοντας

”Οι στόχοι επιτεύχθηκαν στο 100%. Η ομάδα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να πετύχει εύκολα την παραμονή. Θεωρώ ότι το πετύχαμε με σχετική εύκολα. Είχαμε 26 βαθμούς σε τέσσερα ματς πριν το τέλος στοιχεία που έδειχναν ότι η παραμονή μας… κλείδωνε. Κάναμε ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στο β’ γύρο με επτά αγώνες αήττητοι χωρίς να δεχθούμε γκολ. Η αλήθεια ειναι ότι πετύχαμε δύσκολο επίτευγμα αφού βάλαμε από κάτω ομάδες με μεγάλο υπόβαθρο όπως είναι ο Φωστήρας αλλά και η Κηφισιά και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην προσπάθεια μας. Πήραμε και τους δυο θεσμους, και το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο ΕΠΣ Χανίων κάτι που αποδεικνύει ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους. Πρόκειται για μια χρονιά που θα πρέπει να αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον.

Πλεόν, είναι στο χέρι της διοίκησης να εκμεταλλευτεί τη χρονιά αυτή για τη συνέχεια και να σταθεροποιηθεί η ομάδα στη Γ’ Εθνική.

Κοιτάμε τον επόμενο θεσμό που αφορά το Κύπελλο Ερασιτεχνών όπου θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε”.

Σε ερώτηση σχετικά με το εαν έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την επόμενη χρονιά, ο έμπειρος κόουτς είπε:

“Ακόμη δεν έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις. Έχουν γίνει κάποιες κουβέντες όσον αφορά την ολοκλήρωση της χρονιάς. Έχουμε χρόνο και η διοίκηση είναι αυτή που αποφασίζει και έχει το μαχαίρι και το καρπούζι. Το σημαντικό όταν είσαι επαγγελματίας είναι να ολοκληρώσεις τη σεζόν με θετικό πρόσημο και το πρώτο που πρέπει να κάνεις σαν προπονητής είναι να συζητάμε αρχικά με την ομάδα που ανήκουμε”.