Connect with us

Γ Εθνική

Μαρκό: Ναί με προϋποθέσεις για την επανέναρξη

Published

on

Τη δική της θέση για το θέμα της επανέναρξης της Γ΄Εθνικής έκανε γνωστή με ανακοίνωση της η Μαρκό.

Αναλυτικά…

Με ανησυχία, αμηχανία και έντονο προβληματισμό παρακολουθεί καθημερινά η Διοίκηση της Μαρκό τις εξελίξεις σχετικά με την Γ’ Εθνική. Δυστυχώς όμως η αντιμετώπιση της Πολιτείας είναι σαν να μην υπάρχουμε ως οντότητες που αντιπροσωπεύουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Δηλαδή, δεν γίνεται αιφνιδιαστικά να λαμβάνονται μονομερείς αποφάσεις εν μία νυκτί,σε μία περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται από την πανδημία του covid-19 με επαναλαμβανόμενα lock down και με δραματική δυστυχώς αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων.

Δεν είμαστε αντίθετοι στην επανέναρξη του Πρωταθλήματος,αλλά μόνον και εφόσον υπάρχουν οι σωστές προϋποθέσεις διεξαγωγής, ειδικά σε μία περίοδο όπου απαιτείται πλήρη συμμόρφωση στα πρωτόκολλα ασφαλείας. Με αμέριστη οικονομική βοήθεια από την πολιτεία, στήριξη και πάνω από όλα συνεχή και έγκαιρη ακριβή πληροφόρηση.

Μόλις την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου το βράδυ η Πολιτεία ανακοίνωσε υπό μορφή «αποφασίζω και διατάζω» ότι την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει προπονήσεις η Γ’ Εθνική κατηγορία, αφήνοντας άφωνους όλους μας μετά από 4 μήνες αγωνιστικής απραξίας αλλά και χρονικών περιόδων όπου υπήρχε μεγάλη μείωση των κρουσμάτων,προκειμένου να επαναξεκινήσει εγκαιρα το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, χωρίς καμία συζήτηση, και το βασικότερο χωρίς να μας γνωστοποιηθούν οι προϋποθέσεις διεξαγωγής.

Η επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων δεν γίνεται απλά πατώντας ενα κουμπί, απαιτούνται προϋποθέσεις και ενέργειες τις οποίες και παραθέτουμε ενδεικτικά:

Άμεση διενέργεια εργομετρικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο της φυσικής και μυικής κατάστασης των αθλητών μετά από την πολύμηνη απραξία πρός αποφυγή πιθανών τραυματισμών, εβδομαδιαίοι έλεγχοι για covid-19, προετοιμασία τουλάχιστον 40 ημερών, άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων με πιθανή συντήρηση επισκευή αυτών, καθώς και διεξαγωγή φιλικών προετοιμασίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλων οικονομικών υποχρεώσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα μηδενικά έσοδα από εισητήρια αγώνων λόγω απαγόρευσης εισόδου των φιλάθλων, τα υπέρογκα έξοδα ταξιδίων , τις διαιτησίες που αγγίζουν τα 1.000 ευρώ ανά αγώνα καθώς και τα μηδέν έσοδα από χορηγίες, δυστυχώς Κύριοι δεν μπορεί να επαναξεκινήσει ένα ήδη ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα υπό αυτές τις συνθήκες και να υπάρχει η δέσμευση ότι θα ολοκληρωθεί.

Απαιτούμε κατανόηση, σεβασμό και βιώσιμες για τα Σωματεία αποφάσεις και ενέργειες.

Παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε άμεσα τις προϋποθέσεις υλοποίησης της βεβιασμένης ληφθείσας απόφασης, ώστε να έχουμε πλήρη επίγνωση του τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε και άν φυσικά μπορούμε.

Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι το επιθυμητό δεν είναι πάντα εφικτό.

Μετά τιμής,

Για το ΔΣ της Μαρκό

Ο Πρόεδρος

Μ.Χ.ΒΟΛΗΣ