Connect with us

Uncategorized

Μεγαλη πρόκριση ο Πανιώνιος

Published

on

Σε ένα παιχνίδι που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος πέταξε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου τον Παναθηναϊκόεπικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4-3 των “πρασίνων”, αφού τόσο η κανονική διάρκεια, όσο και η παράταση έληξαν χωρίς σκορ.

 

Παρά τα πολλά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν σε όλα τα επίπεδα οι “κυανέρυθροι” έδειξαν χαρακτήρα και στάθηκαν στα πόδια τους απέναντι στο μέτριο “τριφύλλι”. Κακό το θέαμα μέχρι το 60′, με τη συνέχεια να παίρνει “άγρια” ομορφιά και τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στη “ρώσικη ρουλέτα”. Μοιραίοι για τους φιλοξενούμενους οι Καραγκούνης, Λέτο και Μπιάρσμιρ.

 

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία στο δεκάλεπτο έδειξε να είναι πιο “ζωηρή”, έχοντας και την πρώτη καλή στιγμή στο 5′, όταν σε σέντρα από τα δεξιά, αρχικά ο Μπίαρσμιρ έδιωξε και ο Ρόβα στην επαναφορά με σουτ στην κίνηση έστειλε ψηλά άουτ τη μπάλα. Στους “πράσινους” έλειπε το δημιουργικό κομμάτι, με τον Κώστα Κατσουράνη να αγωνίζεται σαν στόπερ και είναι χαρακτηριστικό ότι έκαναν την πρώτη υποψία φάσης τους στο 24ο λεπτό. Τότε ο Λέτο έπιασε ένα αδύναμο σουτ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Σιδεράκη, ενώ ο ρυθμός εξακολουθούσε να παραμένει “νωθρός”, με τον Σπυρόπουλο στο 33′ να στέλνει τη μπάλα άουτ.

 

Πάντως, στο 35ο λεπτό το “τριφύλλι” έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Βύντρα από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Ζέκα πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε την προβολή από πλεονεκτική θέση, την έστειλε όμως πάνω από τα δοκάρια. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να έχουν την υπεροχή, χωρίς όμως να καταφέρουν πολλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

 

Πιο ορεξάτος μπήκε και στην επανάληψη ο Πανιώνιος, ο οποίος μετά από μία κεφαλιά του Σιμάο που πέρασε ψηλά άουτ στο 51′, τρία λεπτά αργότερα βγήκε μπροστά, με τον Σκέμπρι να κάνει την κάθετη στον Κούτσι και τον Μπίαρσμιρ να προλαβαίνει σωτήρια με τάκλιν, πριν οι γηπεδούχοι γίνουν επικίνδυνοι. Στο 60′ ένα σουτ του Όμο από μακριά, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Καρνέζη, που μπλόκαρε. Το ματς “άναψε” με τη συμπλήρωση μίας ώρα και ο Κουίνσι στο 61′ έβγαλε τους “πράσινους” στην αντεπίθεση, μοίρασε στον Ζέκα, αυτός σούταρε και έστειλε τη μπάλα πάνω στον Σιδεράκη, για να χάσει μεγάλη ευκαιρία ο Κούτσι στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν έστειλε την “καρφωτή” κεφαλιά που έπιασε από το σημείο του πέναλτι, στην αγκαλιά του Καρνέζη. Στο 64ο λεπτό, ο Σάμαρης σούταρε, όμως εκ νέου ο Κερκυραίος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού είπε “όχι”.

 

Μάλιστα, στο 70ο λεπτό οι Νεοσμυρνιώτες χάσανε ίσως την σημαντικότερη τους ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Σιμάο έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Τσότσαλιτς. Η απάντηση ήταν ανάλογη για το “τριφύλλι”, αφού στο 76′ ο Λέτο μετά από κάθετη του Κατσουράνη έκανε τη σέντρα για το κεφάλι του Τοτσέ και αυτός έστειλε τη μπάλα να “γλείψει” το δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ισπανός δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση, όταν ο Κουίνσι τον έβγαλε φάτσα με τον Σιδεράκη. Με το ρυθμό να έχει ανέβει κατακόρυφα ο Σάμαρης στο 79′ πάσαρε στον Κούτσι, αυτός άδειασε τον Κατσουράνη, όμως ο Καρνέζης βγήκε και πρόλαβε τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Βύντρα θέλησε να τελειώσει μόνος του μία φάση, δεν πάσαρε στους αμαρκάριστους Λέτο και Τοτσέ και έστειλε άουτ τη μπάλα. Ένα σουτ του Σάμαρη στο 85ο λεπτό, μπλόκαρε ο Καρνέζης, με το 0-0 να διατηρείτε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Κάκου για την κανονική διάρκεια του αγώνα και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

 

Η παράταση ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, αφού στο 93′ από σέντρα του Βύντρα ο Λέτο δεν έβαλε σωστά το πόδι του και με τον γκολκίπερ του Πανιωνίου εξουδετερωμένο, η μπάλα πέρασε άουτ προ κενής εστίας. Η κόπωση άρχισε σιγά-σιγά να βγαίνει στους παίκτες και των δύο ομάδων, με τον Σιμάο να στέλνει τη μπάλα άουτ σε ένα σουτ που επιχείρησε στο 102′. Στο δεύτερο μισό της παράτασης και συγκεκριμένα το 110ο λεπτό, ο Σιδεράκης χρειάστηκε να επέμβει με διπλή προσπάθεια για να μπλοκάρει το μακρινού σουτ του Καραγκούνη, ενώ στο 117′ ο Λέτο με δεύτερη προσπάθεια πάσαρε στον Σπυρόπουλο που αντί να γυρίσει την μπάλα σούταρε στέλνοντας την άουτ. Όπως και να έχει, ούτε στη μισάωρη παράταση υπήρξε νικητής και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη “ρώσικη ρουλέτα” των πέναλτι.

 

Εκεί, ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τους Σάμαρη, Τσότσαλιτς, Σκέμπρι, Γουνδουλάκη, Σιόβα και Όμο, ενώ από την πλευρά του ο Ζεσουάλντο Φερέιρα διάλεξε τους Καραγκούνη, Κουίνσι, Ρούντολφ, Κατσουράνη, Λέτο και Μπιάρσμιρ. Μοιραίοι για το “τριφύλλι” αποδείχτηκαν οι Καραγκούνης, Λέτο και Μπιάρσμιρ, με τον Σιδεράκη να αποκρούει τα πέναλτι των δύο πρώτων και τον τρίτο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Από την άλλη, ο Καρνέζης απέκρουσε την εκτέλεση του Σάμαρη, ο Σκέμπρι έστειλε τη μπάλα άουτ και ο “Ιστορικός” με συνολικό σκορ 4-3 πανηγύρισε μία μεγάλη πρόκριση…

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Κβιρκβέλια, Όμο, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Αμπντουλάγιεφ (87′ Γουνδουλάκης), Σάμαρης, Κούτσι, Ρόβας (94′ Κούρντι), Σκέμπρι.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο (106′ Μαρίνος), Ζέκα (91′ Καραγκούνης), Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ (81′ Ρούντολφ).

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)

 

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply