Connect with us

stoplekto

Μεγαρικός: Επικίνδυνοι και ανεπαρκείς διαιτητές

Επιστολή του Μεγαρικού στην αρχιδιαιτητή της ΕΠΣΔΑ

Published

on

«Διαμαρτυρία για απαράδεκτη έως προκλητική διαιτησία»

Κυρία Κωνσταντινίδη,

Ο Α.Σ. Μεγαρικός βρίσκεται στην πολύ δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθεί εντονότατα για την απαράδεκτη διαιτησία των κ.κ. Μάντη, Πουλακάκη και Παππά στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Α.Ο. Ελευσίνας. Οι εν λόγω κύριοι, αν δεν είχαν πρόθεση να αδικήσουν την ομάδα του Α.Σ. Μεγαρικός, είναι ανεπαρκείς και επικίνδυνοι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα. Και στις δύο περιπτώσεις, είτε από πρόθεση είτε από ανικανότητα, κατέστρεψαν το παιχνίδι.

Σε έναν αγώνα με περισσότερους από εκατό φιλάθλους, μεταξύ των οποίων οικογένειες, και σε μία ατμόσφαιρα ιδανική για ποδόσφαιρο κατάφεραν με τα σφυρίγματά τους να εξοργίσουν όχι μόνο τους παράγοντες και τους οπαδούς του Α.Σ. Μεγαρικός αλλά ακόμη και τους φιλάθλους (οπαδούς άλλων ομάδων) που βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Η ακύρωση κανονικού τέρματος, η ανακοπή πολλών επιθέσεων με ανύπαρκτα offside δημιούργησαν μία ένταση στις εξέδρες που οδήγησε αρχικά στις έντονες διαμαρτυρίες όλων των φιλάθλων αλλά τελικά σε γελιοποίηση της διαιτησίας. Ειλικρινά, θα θέλαμε να υπήρχε παρατηρητής διαιτησίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι για να κρίνει τους διαιτητές αυτούς και να τους απαγορεύσει να ξανασφυρίξουν σε αγώνα ποδοσφαίρου. Επίσης, θα θέλαμε να είχαμε την οικονομική δυνατότητα ως σωματείο να βιντεοσκοπούμε τον αγώνα με κάμερες στις δύο περιοχές για να σας στέλναμε βίντεο από φάσεις του παιχνιδιού. Σίγουρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε σεμινάρια διαιτησίας για πως σφυρίζει ένας διαιτητής όταν δε γνωρίζει τι είναι το παθητικό offside και όταν δεν γνωρίζει ότι δεν υπάρχει offside όταν ο παίκτης φεύγει πίσω από τη σέντρα. Όσο για τα ανύπαρκτα offside που ανέκοψαν πολλές επιθέσεις του Α.Σ. Μεγαρικός δεν τίθεται θέμα. Αποτελούν «πταίσματα» σε σχέση με τα «κακουργήματα»των δύο φάσεων που προαναφέρουμε. Η μόνη δικαιολογία είναι ο ορισμός του διαιτητή σε δύο αγώνες την ίδια μέρα και σε άλλον έναν το Σάββατο με αποτέλεσμα να μην έχει «καθαρό μυαλό» λόγω υπερκόπωσης.

Ασφαλώς, μετά από όλα τα παραπάνω, οι αντιδράσεις από ποδοσφαιριστές και από φιλάθλους ήταν έντονες και καταγράφηκαν με «υπερβάλλοντα ζήλο» από το διαιτητή. Εμείς για άλλη μια φορά νιώθουμε απροστάτευτοι απέναντι σε κακούς διαιτητές και αδυνατούμε να εξηγήσουμε στους ποδοσφαιριστές μας την αιτία αυτών των σφυριγμάτων.

Ως ελάχιστη αντίδραση απαιτούμε να εξαιρεθούν οι παραπάνω διαιτητές από τους υπόλοιπους αγώνες της ομάδας μας. Δυστυχώς, ενώ η ομάδα κινδυνεύει με τιμωρία από αυτά που έγραψαν οι ηθικοί αυτουργοί στο φύλλο αγώνα, η ατιμωρησία των κακών διαιτησιών δεν βοηθά τη βελτίωση των διαιτητών. Το χειρότερο όμως όλων είναι το αίσθημα αδικίας και στοχοποίησης που νιώθουν οι ποδοσφαιριστές και κυρίως οι νέοι αθλητές της ομάδας μας. Σας παρακαλούμε κάντε κάτι να μην ξαναδούμε άλλη τέτοια διαιτησία σε αγώνες της Ε.Π.Σ.Δ.Α.

 

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

 

Ο πρόεδρος Μελέτης Ζαφείρης

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply