Connect with us

3ος Όμιλος

Μεσολογγης: Νωρίς για στόχους

Published

on

Οι οράνιε συμπλήρωσαν τρεις εβδομάδες προετοιμασίας και ο κ. Νίκος Μεσολόγγης έκανε τις πρώτες δηλώσεις ενόψει της νέας χρονιάς.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 45χρονου τεχνικού της ομάδας μας:

 

Για το έμψυχο δυναμικό:

Τα τελευταία χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ μας δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα υψηλός. Φέτος μαζί με τη διοίκηση κρατήσαμε το βασικό κορμό της ομάδας και αποφασίσαμε να ποντάρουμε στο ταλέντο και τη  δίψα για διάκριση νεαρότερων ποδοσφαιριστών. Σε συνάρτηση με την προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών από τη Σχολή ποδοσφαίρου του συλλόγου,  ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ έπεσε αισθητά. Αφήνουμε πάντα ένα « παράθυρο» για κάτι εξαιρετικό της τελευταίας στιγμής, όμως η ουσία είναι ότι έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις μεταγραφές μας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στο γήπεδο και δουλεύουμε.

Για την πορεία της προετοιμασίας:

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα και τα όσα έχω δει έως τώρα. Όλα τα παιδιά, από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο δουλεύουν με ζήλο και ενθουσιασμό στις προπονήσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε πάνω σε αυτές τις βάσεις και αυτόν τον ενθουσιασμό να τον κάνουμε βασικό συστατικό του τρόπου παιχνιδιού μας.

Για τους φιλικούς αγώνες:

Έχουμε μπροστά μας τρία φιλικά παιχνίδια σε διάστημα μιας εβδομάδας. Τα δύο εξ αυτών με άκρως ανταγωνιστικές ομάδες της κατηγορίας μας (Κηφισιά, Ιωνικός). Θα δοκιμάσουμε κάποια πράγματα, αλλά το βασικό ζητούμενο είναι να δούμε την αγωνιστική ετοιμότητα του κάθε παιδιού ξεχωριστά, καθώς και τη συνολική αγωνιστική μας ετοιμότητα ως ομάδα.

Για τους μικρούς που προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα:

Τα παιδιά αυτά φέτος κάνουν ένα μεγάλο άλμα. Από τα παιδικά πρωταθλήματα βρίσκονται στο ρόστερ μιας ανταγωνιστικής ομάδας στη Γ εθνική. Είναι μια χρονιά προσαρμογής για όλους τους σε ένα υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο. Είναι ιδανικό για αυτά τα παιδιά ότι βρίσκονται σε ένα σύλλογο, που οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν θέσει ως βασική φιλοσοφία και προτεραιότητα στον τρόπο λειτουργίας του την ανάδειξη, βελτίωση και προώθηση νέων ποδοσφαιριστών. Είναι επίσης πολύ θετικό, το γεγονός ότι αυτή τη μετάβαση των παιδιών γίνεται μέσα σε ένα άριστο περιβάλλον με τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίχτες να τους αγκαλιάζουν από την πρώτη στιγμή, να τους συμβουλεύουν και να τους βοηθούν καθημερινά να προσαρμοστούν.

Τα παιδιά πρέπει να έχουν υπομονή. Τα κορμιά τους ακόμη αναπτύσσονται και διαμορφώνονται. Ανεξάρτητα από τις επιθυμίες μας, κάποια πράγματα θέλουν τον χρόνο τους και δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Να έχουν όρεξη για δουλειά, να διατηρήσουν τον ενθουσιασμό με τον οποίο ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας και να μην απογοητεύονται. Μακροπρόθεσμα, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου θα έχουμε σαφέστερη εικόνα της ατομικής βελτίωση του κάθε παιδιού και θα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε καλύτερα ποιά παιδιά μπορούν άμεσα να βοηθήσουν αγωνιστικά την ομάδα. Έως τώρα, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλουν, την εργατικότητα με την οποία δουλεύουν και τη γενικότερη συμπεριφορά και παρουσία τους στο γήπεδο.

Για τους στόχους της φετινής χρονιάς:

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε και να οριοθετήσουμε στόχους. Εμείς βασιζόμαστε στο γεγονός ότι είμαστε μια υγιής ομάδα, τόσο οικονομικά , όσο και οργανωτικά και η μοναδική  μας έννοια είναι να δουλεύουμε σωστά στο γήπεδο. Καθορίσαμε από νωρίς την αγωνιστική μας φιλοσοφία, κάναμε τον προγραμματισμό μας και τον υλοποιήσαμε εντός του χρονοδιαγράμματος που είχαμε θέσει. Από αυτή την οπτική, αν το δει κάποιος, αυτή τη στιγμή είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από αρκετούς αντιπάλους μας. Όμως, δεν ξέρουμε ακόμη ποια θα είναι η τελική μορφή του ομίλου. Ήδη η Δόξα Μανωλάδας είναι εκτός, δεν ξέρουμε τι γίνεται στο Αργος ή τη Ζάκυνθο. Άλλες ομάδες καθυστέρησαν να αρχίσουν την προετοιμασία τους, ενώ άλλες συνεχίζουν τη μεταγραφική τους ενίσχυση. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το αγωνιστικό προφίλ και τη δυναμική κάθε ομάδας, όταν θα έχουν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους και μετά να πούμε οτιδήποτε.

Έχουμε μπροστά μας περίπου τρεις εβδομάδες έως την έναρξη του πρωταθλήματος και πρωταρχικός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.