Connect with us

Γ΄ Ε.Π.Σ.Π.

Μετά από εννιά χρόνια στη Β’ Πειραιά η ΑΕ Χατζηκυριακείου, 1-0 στο 88′ τον Πυθαγόρα

Published

on

Γράφει ο Θάνος Λογοθέτης 

 

Με γκολ του Τεβζάτζε στο 88′ η ΑΕ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟΥ νίκησε τον ΠΥΘΑΓΟΡΑ και πανηγύρισε πρόωρα την άνοδο στην Β’ κατηγορία της ΕΠΣΠ! Το Α’ ημίχρονο ήταν πολύ νευρικό με πολλά λάθη, ενώ οι ποδοσφαιριστές του ΠΥΘΑΓΟΡΑ πατούσαν ελαφρά καλύτερα στο γήπεδο. Πλησίασαν πολύ κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, μία στο 11′ με τον Ντελή που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον τερματοφύλακα Κιλμπασάνη, και μία στο 16′ όταν εξαιρετική προσπάθεια του Παπαδάκη κόπηκε τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς. Το ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ, από την άλλη, είχε μια καλή ευκαιρία με τον Μαρουσάκη που σούταρε μόλις άουτ έξω από την αντίπαλη περιοχή… Στο Β’ ημίχρονο το παιχνίδι άναψε και η μπάλα ανεβοκατέβαινε! Στο 58′ ο Γεωργιάδης σέντραρε από δεξιά και ο Μιχαηλίδης για κλάσματα του δευτερολέπτου δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ πολύ καλή ευκαιρία έχασε και ο Τεβζάτζε στο 60ό λεπτό! Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ “απάντησε” στο 68′ με φοβερή ευκαιρία του Κουράκου (έδιωξε ο Κιλμπασάνης με τα ακροδάχτυλα) και στο 75′ με απ’ ευθείας φάουλ του Ιωσηφίδη που ξύρισε το δεξί κάθετο δοκάρι! Στο 84′ ήταν σειρά του Μπαλτιμά να απειλήσει με ξαφνικό δυνατό σουτ, και στο 88′ ο Ζαρουχλιώτης εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας Αναργύρου απέκρουσε ασθενώς, και ο επερχόμενος Τεβζάτζε πέτυχε από κοντά το τελικό 1-0! Ο ίδιος παίκτης αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 90′ αλλά αυτό δεν στεναχώρησε καθόλου τους ανθρώπους της ΑΕ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟΥ που… έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας!

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Αντώνης Τραϊφόρος με βοηθούς την Βίνα Λαμπροπούλου και τον Αλέξανδρο Κεφαλιακό, γιατρός ήταν ο Αλέξανδρος Τζαραντάτ, ενώ παρατηρητής του αγώνα ήταν ο κύριος Νίκος Γεράκης…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟΥ (Νίκος Διαμαντόπουλος): Κιλμπασάνης, Διακογιάννης (31′ Σαμουρίδης), Μαρουσάκης, Τερζής, Κρανιάς, Μπάλιας, Τεβζάντζε, Μπαλτιμάς, Καραμπάσης (86′ Ζαρουχλιώτης), Μιχαηλίδης, Γεωργιάδης.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (Δημήτρης Μάνσαλης): Αναργύρου, Παναγιωτάκης, Κουράκος, Νάνο, Μαρτσόπουλος, Παπαδάκης, Ντελής (64′ Ζαχαριάς), Καστρινέλης, Πιλιανίδης (72′ Ιωσηφίδης), Γκρέκου (72′ Οικονόμου), Λέκα (79′ Μηλιώνης)