Connect with us

stoplekto

Με επιτυχία η προπονητική ημερίδα στον Πειραιά (φώτο)

Παραβρέθηκαν πολλές προσωπικότητες του αθλητισμού

Published

on

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20.12.2011 στα γραφεία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ η προγραμματισμένη ημερίδα – συγκέντρωση με θέμα: «Σημασία και σκοπός των ποδοσφαιρικών υποδομών – τρόπος λειτουργίας των προπονητών – συνεργασία των προπονητών με τους προπονητές των Μικτών ομάδων της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ» με στόχευση να συνεχιστεί μια τέτοια επιμορφωτική διαδικασια των προπονητών του Πειραιά.

Στην παραπάνω συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ.ΧΑΡ.ΖΕΛΕΝΙΤΣΑΣ υπεύθυνος Ακαδημιών και Υποδομών της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Π.Π. κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ, ο Πρόεδρος και το μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Πειραιά κ.κ. ΤΑΚΗΣ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ και ΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΝΙΔΗΣ, οι προπονητές της Μικτής Νέων κ.Τ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ και της Μικτής Παίδων κ. ΔΗΜ.ΚΑΛΥΚΑΣ.

Από τη Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ, ο Γεν.Γραμματέας κ.ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ, ο Ταμίας κ. ΒΑΣ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος και αναπληρωτής Ταμίας κ. ΚΩΝ.ΧΟΛΕΒΑΣ, ως και το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. ΚΩΝ.ΚΩΣΤΑΚΗΣ.

Από τους προπονητές παρόντες ήταν οι κ.κ. ΚΩΤΤΑΚΗΣ, ΚΤΕΝΑΣ, ΚΡΙΜΙΖΑΣ, ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ, ΜΑΤΘΑΙΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΤΑΚΟΣ, ΗΛΙΑΔΑΚΗΣ, ΠΟΛΙΜΟΣ, ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΣ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΧΑΛΙΑΣΟΣ, ΡΕΞΙΝΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΤΡΙΧΟΣ, ΑΔΡΑΜΗΣ, ΣΠΑΘΑΣ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑΣ, ΓΡΙΜΠΙΛΑΣ, ΣΑΜΠΑΝΗΣ.

Την συγκέντρωση άνοιξε ο Γεν.Γραμματέας της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ ο οποίος συνεχάρη τους συμμετέχοντες για το γεγονός ότι ξεκινά μια τέτοια επιμορφωτική διαδικασια που θα βοηθήσει πολλαπλάσια το πειραϊκό ποδόσφαιρο και τις διοργανώσεις τους.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ευχαρίστησε τον κ.ΧΑΡ.ΖΕΛΕΝΙΤΣΑ, τον Π.Σ.Ε.Π.Π., τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά και όλους όσους συνέβαλαν να οργανωθεί και εξελιχθεί αυτή η ημερίδα και φυσικά τον κ.ΒΑΣ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ, με συνεχείς προσπάθειες του οποίου αυξάνεται η εργασία για την ποιότητα των υποδομών των σωματείων και την καλλιέργεια του πειραϊκού ποδοσφαίρου.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ, ο κ.ΤΑΚΗΣ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ και μορφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου κ. ΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΝΙΔΗΣ, ευχαριστώντας και συγχαίροντας για όλο τον προγραμματισμό που ξεκίνησε και δηλώνοντας ότι θα είναι σταθερά δίπλα στη Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π., για ακόμη πιο διευρυμένη, συντονισμένη και αποδοτική επιμόρφωση όλων των προπονητών του Πειραιά.

Στη συνέχεια ο κ.ΧΑΡ.ΖΕΛΕΝΙΤΣΑΣ παρουσίασε με εισήγηση του όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά στοιχεία, μέσω των οποίων μπορεί ένας προπονητής να αναπτύξει τους ποδοσφαιριστές από τις μικρές ηλικίες έως τις βασικές ομάδες.

Συνοπτικά το περίγραμμα στο οποίο αναπτύχθηκε η εισήγηση ως και οι παρεμβάσεις στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν οι κάτωθι:

Οργανωτικές προϋποθέσεις σωματείου, διοικητική κατεύθυνση σωματείου, απαιτούμενες γηπεδικές εγκαταστάσεις, επικοινωνία-πειθώ με τους ποδοσφαιριστές, δουλειά με βάση τις μικρές ηλικίες των ποδοσφαιριστών, οριοθέτηση στόχων του σωματείου για συναγωνισμό στην Κατηγορία που μετέχει, σταθερή επιμόρφωση παραγόντων, τεχνικής ηγεσίας και ποδοσφαιριστών για ανάπτυξη της αθλητικής παιδείας του σωματείου, προσέγγιση των ποδοσφαιριστών με βάση της ανησυχίες του και τις τάσεις της σημερινής πραγματικότητας, αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μεθόδων επιμόρφωσης μέσω του διαδικτύου και σταθερός συντονισμός με τους προπονητές των Μικτών ομάδων της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ για την αξιοποίηση των ικανότερων ποδοσφαιριστών υπέρ των στόχων του ποδοσφαιρικού Πειραιά.

Το κλείσιμο της ημερίδας – συγκέντρωσης έκανε ο κ.ΒΑΣ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ.ΧΑΡ.ΖΕΛΕΝΙΤΣΑ και όλους τους συμμετέχοντες και ζήτησε τη βοήθεια και τις προτάσεις του, ώστε πιο οργανωμένα και αποδοτικά να εξελιχθεί αυτό το πρόγραμμα επιμόρφωσης, το οποίο ήδη ξεκίνησε.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply