Connect with us

stoplekto

Με λίστες 35 ατόμων θα μπαίνουν οι ομάδες στα γήπεδα….

Published

on

Χρήσιμες οδηγίες δόθηκαν στις ομάδες κατά την κλήρωση της α’ φάσης του Κυπέλλου Πειραιά. Οδηγίες βέβαια που δημιούργησαν και απορίες.
Ας αναφερθούμε στο γεγονός αρχικά. Το πεδίο γύρω από την διεξαγωγή μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης πλέον αλλάζει. Οι Ενώσεις βρίσκονται λίγες βδομάδες πριν την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων με αρχή αυτής του Κυπέλλου. Τι θα γίνεται από εδώ και στο εξής. Το κάθε γηπεδούχο σωματείο θα έχει την ευθύνη για το ποιος θα μπαίνει στο γήπεδο. Πώς θα γίνει αυτό; Με δυο τρόπους. Ή θα ζητάει από την Ένωση άτομο, το οποίο θα κοστολογήσει, για να μπορεί να περνάει τον κόσμο μέσα ή η ίδια η ομάδα θα βάλει χωρίς έξοδα κάποιο δικό της πρόσωπο.

Τι θα κάνει λοιπόν αυτό το άτομο που θα βρίσκεται στην είσοδο του γηπέδου. Κάθε ομάδα θα έχει μια λίστα με 35 ονόματα(ΦΩΤΟ). Αυτοί οι 35 θα αποτελούνται από ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, μέλη διοίκησης κλπ.  Εκεί ο άνθρωπος της εισόδου θα ταυτοποιεί αυτά τα άτομα, τα οποία παράλληλα θα θερμομετρεί. Δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο τα άτομα που είναι γραμμένα σε αυτή τη λίστα και κανένας άλλος. Επίσης, αν κατά τη θερμομέτρηση βρεθεί κάποιος εμπύρετος, θα του απαγορεύεται η είσοδος στο γήπεδο.
Αφού περάσουν άπαντες της λίστας στο γήπεδο, ο άνθρωπος που θα έχει τοποθετήσει το γηπεδούχο σωματείο θα παραδίδει τις λίστες στον διαιτητή της αναμέτρησης. Αν περάσει στο γήπεδο άτομο το οποίο δεν είναι γραμμένο στη λίστα, ο διαιτητής δεν θα ξεκινάει την αναμέτρηση.

Από κει και πέρα η συμπεριφορά όσων έχουν εισέλθει νόμιμα στο γήπεδο, θα πρέπει να είναι βάση των υγειονομικών μέτρων που έχουν δοθεί από την ΓΓΑ. Απαγορεύεται να βρίσκονται άτομα στην κερκίδα, ενώ όλοι θα πρέπει να έχουν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Όλα τα παραπάνω να διευκρινίσουμε είναι μέτρα που θα πρέπει να τηρήσουν όλες οι Ενώσεις και είναι οδηγίες της ΓΓΑ και όχι απόφαση των  εκάστοτε ΕΠΣ.

Κατά την κάλυψη του ρεπορτάζ μας στην κλήρωση του Κυπέλλου Πειραιά, από τα λίγα σωματεία που παρευρέθηκαν δημιουργήθηκαν εύλογα ερωτήματα περιπτώσεων που μπορεί να συμβούν. Τι θα γίνει αν ένας παίκτης αργήσει, πού θα κάθονται οι εκτός αποστολής, αν κάποιος βρεθεί εμπύρετος θα διεξαχθεί ο αγώνας; Και πολλά άλλα. Και αντικειμενικά, όσο η ΕΠΟ δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από πολλά θέματα, καμία Ένωση δεν μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη απάντηση στις ομάδες της. Το σίγουρο είναι ότι την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά τα σωματεία. Η χρονιά αναμένεται να είναι αρκετά πειραματική και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος, για να μπορέσουμε όλοι να συνηθίσουμε σε αυτό νέο μεταβατικό στάδιο που βρισκόμαστε….

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply