Connect with us

stoplekto

Μιχάλης Τζανόπουλος: “Θα μιλήσει η δικαιοσύνη”

Published

on

Από τον πρώην Πρόεδρο και ιδρυτή της ΕΠΣΔΑ Μιχάλη Τζανόπουλο λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Κύριες και κύριοι καλή χρονιά σε όλους με υγεία,

Αποτέλεσε συνειδητή μου επιλογή τα 4 τελευταία χρόνια να απέχω άπαξ και δια παντός από τα κοινά της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής σεβόμενος πλήρως την επιλογή των σωματείων κατά την διάρκεια της «διαβόητης» τελευταίας εκλογικής διαδικασίας τον Φλεβάρη του 2019.

Όμως είμαι υποχρεωμένος μετά από όλες αυτές τις δημόσιες δυσφημιστικές αναφορές προς το πρόσωπό μου από ανθρώπους που πρόσκεινται στην τωρινή διοίκηση αλλά και από διάφορους άλλους παρατρεχάμενους, χειροκροτητές, συγγενείς, ανύπαρκτους και με λερωμένο «ποινικό μητρώο» ανθρώπους να σας ενημερώσω τα εξής:

1) Ηδη ο δικηγόρος μου έχει στα χέρια του όλα αυτά τα στοιχεία, τις αναφορές και το οπτιακουστικό υλικό που θίγουν την προσωπική, επαγγελματική, παραγοντική και οικογενειακή μου υπόληψη και όλοι οι υπεύθυνοι θα κληθούν σύντομα να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη. Ως εδώ και μη παρέκει…

2) Οσον αφορά την ταμπακιέρα. Το περιβόητο χρέος – που επικαλείται η κατά την γνώμη μου η χειρότερη διοίκηση ΕΠΣ στην ιστορία του ελληνικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου – ήταν στις 31.12.2018, (δηλαδή ένα μήνα πριν από τις εκλογές) 53.899 ευρώ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ προς την ΕΠΟ. Ούτε στην εφορία, ούτε στο ΙΚΑ, ούτε σε τρίτους.

3) Πολλές Ενώσεις (περίπου το 60%) χρωστούν στην ΕΠΟ (από μη απόδοση δελτίων, αιτήσεων μεταβολών, προστίμων κ.α) με πρώτη και καλύτερη την μεγαλύτερη και πιο καλά οργανωμένη ΕΠΣ της χώρας, την ΕΠΣ Αθηνών, η οποία σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα φέρεται να χρωστάει στην ΕΠΟ 400.000 ευρώ!

4) Η ΕΠΣ Δυτικής Αττικής επί της προεδρίας μου προτίμησε να χρωστάει στην ΕΠΟ και να ενισχύει τα σωματεία με σημαντικές παροχές (δωρεάν δελτία, δωρεάν διαιτησίες, διαγραφή προστίμων κ.α) και προάσπιζε τα συμφέροντα των σωματείων και όχι το ταμείο της ΕΠΟ όπως κάνει ο τωρινός πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ και ταμίας της ΕΠΟ.

5) Τον Μάρτιο του 2019 κατόπιν παρέμβασης της τωρινής διοίκησης της ΕΠΣΔΑ ορκωτοί λογιστές θρονιάστηκαν για μια εβδομάδα στα γραφεία της λογίστριας της Ενωσης, παρουσία της ίδιας και δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό. Γεγονός που κοινοποιήθηκε στο Δ.Σ , το οποίο το αποκρύπτει μέχρι και σήμερα. Αν υπήρχε το παραμικρό ψεγάδι στη πόρισμα γιατί δεν κινήθηκε ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ η Οικονομική Αστυνομία ή η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ;

6) Για τα οδοιπορικά, τον «μισθό» του συμβούλου και όλες τις άλλες «μικροπρέπειες» που αναφέρετε όλα έγιναν νόμιμα με απόφαση Δ.Σ, διαφανή τρόπο και τηρώντας το καταστατικό της ΕΠΣΔΑ.

7) Κατά την διάρκεια της 16χρονης θητείας μου στην ΕΠΣΔΑ αλλά και στο Δ.Σ της ΕΠΟ, όπου για ένα μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκα στην τιμητική θέση του αναπληρωτή προέδρου της Ομοσπονδίας δεν υπήρξα ποτέ «αόρατος», έκπτωτος και δεν μου πρόσαψε κανείς και ποτέ οποιαδήποτε κατηγορία.

Υ.Γ Για μένα η ΕΠΣ Δυτικής Αττικής αποτελεί οριστικά και αμετάκλητα παρελθόν. Είμαι περήφανος για το έργο της 16χρονης διοίκησης μας ακόμα και με τα λάθη μας. Αν είχατε στοιχειώδη ευθιξία και αξιοπρέπεια δεν θα καταφεύγατε σε αυτή την τοξική συμπεριφορά. Αλλά προφανώς καλύπτετε έτσι την διοικητική σας «γύμνια».

Υ.Γ 2 Φρέσκα κουλούρια λέει ο… κουλουράς

Με τιμή
Ο ιδρυτής της ΕΠΣΔΑ
Μιχάλης Τζανόπουλος”.