Connect with us

Ε.Π.Σ.Α

Μπάμπης Κατσάνος: Να επενδύσουν οι σύλλογοι στις Ακαδημίες

Published

on

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας ο Μπάμπης Κατσάνος…

Ο έμπειρος τεχνικός που έχει σημαντικό έργο εργαζόμενος σε Κερατέα, Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, Χαλάνδρι, ΑΟΝΑ, Αστέρα Ζωγράφου, καθώς και στην ΕΠΣΑΝΑ σαν Ενωσιακός προπονητής, ενώ δούλεψε και στο πρωτάθλημα της Κέρκυρας. Εχει δεχθεί ήδη κάποιες προτάσεις και επιθυμία του είναι να επιστρέψει στα πρωταθλήματα της Αθήνας αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος σταθμός της καριέρας του..

Ας δούμε όλα αυτά τα ενδιαφέροντα που μας είπε…

Βλέποντας αυτές τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος διαπίστωσα:
Ότι η οικονομική κρίση με την Ευρώπη να βάλλεται από παντού, λίγο η πανδημία, η αύξηση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης,η εκτόξευση του πετρελαίου στα ύψη,έχουν δημιουργήσει μια διστακτικότητα στις επενδύσεις.
Ολα αυτά συνεπάγεται ότι θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στο ποδόσφαιρο τόσο στο επαγγελματικό, όσο και στο ερασιτεχνικό.
Το επίπεδο ανταγωνισμού και ποιότητας έχει ελαφρώς μειωθεί και είναι μια μεγάλη ευκαιρία όλες οι ερασιτεχνικές ομάδες να επενδύσουν στις υποδομές τους.
Όταν λέμε όμως να επενδύσουν στις υποδομές δεν είναι μόνο να προωθήσουν παιδιά που δεν μπορούν ή δεν έχουν δουλευτεί σωστά , απλά για να συμπληρωθεί το ρόστερ ή η ενδεκάδα. Επειδή δεν υπάρχουν χρήματα να αγοράσουν παίχτες σε πολλές ομάδες γίνεται αυτό και έχω διαπιστώσει κακή ποιότητα των λεγόμενων μικρών.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία είναι τώρα, όποια ομάδα καταφέρει και ρίξει περισσότερο βάρος στις ακαδημίες της, με προπονητές που γνωρίζουν σωστά το αντικείμενο των υποδομών, με σωστό εξοπλισμό (δεν είναι μόνο τα ρούχα και οι μπάλες) με οργάνωση και μεθοδικότητα σε κάθε ηλικιακή ομάδα , και σωστή προπόνηση αλλά με πλάνο και οργανόγραμμα,τότε θα έχει στις τάξεις της παίχτες δικούς της και δεν θα χρειαστεί να αγοράζει και να ματώνει κάθε χρόνο οικονομικά.
Στο φετινό πρωτάθλημα οι ομάδες στους ομίλους που είναι να φτάσουν στα μπαράζ έχουν σχεδόν στο 80% φανεί, οι ομάδες που δεν μπορούν να κρατηθούν στην α κατηγορία έχουν και αυτές ξεχωρίσει, άρα οι ομάδες που θα παραμείνουν στη κατηγορία αρχίζουν και ξεχωρίζουν άρα θα έχουν άνετη παραμονή.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία λοιπόν, είναι τώρα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είναι ευκαιρία οι προπονητές να επιμείνουμε στα παιδιά αυτά,να βελτιώσουμε τις όποιες ατέλειες έχουν, να προωθήσουν παιδιά στην πρώτη ομάδα και να δουλέψουν σε πλάνο τριετίας με σωστή προπόνηση για να αναδειχθούν ταλέντα.
Έτσι το ποδόσφαιρο θα είναι κερδισμένο από όλες τις πλευρές και θα τροφοδοτεί τις επαγγελματικές ομάδες αλλά και θα οφείλεται η ίδια η ομάδα από αυτό.