Connect with us

stoplekto

“Μπάχαλο” με τις πέντε αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα…..

Published

on

Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου και ήδη έχουμε αρχίζει να βιώνουμε τις… μεταρρυθμίσεις που έχει φέρει σαν αποτέλεσμά της η πανδημία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ας εστιάσουμε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Παρατηρήσαμε ότι στην εκκίνηση των πρωταθλημάτων έχει δημιουργηθεί τεράστιο θέμα αναφορικά με τις πέντε αλλαγές που μπορεί να κάνει μια ομάδα, αλλά σε τρεις διακοπές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το τι γίνεται στους πάγκους δεν περιγράφεται, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε δημόσια υπηρεσία και ψάχνεις να βρεις μια άκρη και τελικά στο τέλος βγαίνεις και χαμένος.

Μέγιστο παράδειγμα η ένσταση του Χαϊδαρίου την προηγούμενη βδομάδα στον αγώνα με την Θύελλα Αγίου Δημητρίου, λόγω του ότι πραγματοποίησε αλλαγές σε παραπάνω διακοπές από τις τρεις που προβλέπει ο κανονισμός. Η ΕΠΣΑ “αθώωσε” τη Θύελλα, επικαλούμενη ότι δεν προβλέπεται ποινή ομάδας στο κανονισμό και έβγαλε στη σέντρα τους διαιτητές της αναμέτρησης. Αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί εκεί. Διότι υπάρχει ένα δεδικασμένο, που δημόσια το ξέρουν όλοι, οπότε θα πρέπει να δοθούν σωστές διευκρινίσεις και οδηγίες. Γιατί ήδη έχουν ακουστεί κι άλλες ομάδες να ετοιμάζουν ενστάσεις για ανάλογο λόγο….

Χθες(27/9), σε αγώνα Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣΔΑ ανάμεσα σε Ίκαρο Νεοκτίστων και Ατρόμητο Ελευσίνας συνέβη το εξής. Ο Ατρόμητος μέχρι το 67′ είχε πραγματοποιήσει τέσσερις αλλαγές σε τρεις διαφορετικούς χρόνους( 34′ λ.τρ., 55′, 67′- διπλή). Βάσει κανονισμού δεν δικαιούταν να πραγματοποιήσει άλλη. Όμως, στο 69′ τυχαίνει και τραυματίζεται ένας ποδοσφαιριστής και η ομάδα υποχρεώθηκε να συνεχίσει για σχεδόν ένα εικοσάλεπτο με δέκα παίκτες, καθώς είχε κάνει ήδη τρεις διακοπές για αλλαγές. Δηλαδή και η ομάδα ζημιώθηκε, που έμεινε αναγκαστικά με δέκα και ένας αναπληρωματικός έχασε την ευκαιρία να μπει να παίξει ένα εικοσάλεπτο και να το δει και σαν μια ευκαιρία. Μην ξεχνάμε ότι λόγω των πέντε αλλαγών πλέον οι ομάδες κατεβάζουν 20αδα, για αυτό ακριβώς το λόγο. Ποιο το νόημα λοιπόν οι τρεις διακοπές…..;

Φαντάζομαι αρκετές τέτοιες περιπτώσεις θα συνέβησαν και σε άλλα παιχνίδια σε όλη τη χώρα και θα επικράτησε σύγχυση για το τι πρέπει να γίνει.
Η ΕΠΟ οφείλει να προβεί άμεσα σε… αλλαγές όπως είχαμε συνηθίσει, καθώς πρόκειται για έναν κανονισμό, που δεν ωφελεί σε τίποτα. Η δικαιολογία ότι θα γίνονται καθυστερήσεις από τις ομάδες με πέντε διαφορετικές αλλαγές σε πέντε διαφορετικούς χρόνους, μπορεί να διασφαλιστεί από τον διαιτητή και τις καθυστερήσεις που θα κρατήσει στο τέλος. Νομίζω οι ομάδες, αν θέλουν να καθυστερήσουν, μπορούν να… “εφεύρουν” άλλους τρόπους για να το κάνουν και το ξέρουμε όλοι που βλέπουμε μπάλα. Και είναι προτιμότερο αυτό, από το να βάζεις την ομάδα και σε μειονεκτική θέση και να στερείς από ποδοσφαιριστές να χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις……

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply