Connect with us

Uncategorized

Νέα “τριάρα” απ’ την Λοκομοτίβ …

Published

on

Σαν σε… προπόνηση, η ομάδα της Μόσχας ήρθε στο ΟΑΚΑ και επικράτησε πολύ εύκολα της ΑΕΚ με 3-1. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, δεν κατάφερε για τέταρτο παιχνίδι να πάρει βαθμό και έχασε κάθε ελπίδα για συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Ένωση ήταν απογοητευτική για μία ακόμη αναμέτρηση, γνώρισε την 4η ήττα της σε ισάριθμους αγώνες στον 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και με βάση τα φετινά της αποτελέσματα στην Ευρώπη κινδυνεύει στο άμεσο μέλλον να χάσει το προνόμιο της παρουσίας στο γκρουπ των “ισχυρών”, ειδικά στα προκριματικά της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

 

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε κινητική στα πρώτα λεπτά του αγώνα, θέλοντας να κρατήσει την κατοχή της μπάλας και -εκμεταλλευόμενη κυρίως τους Σιαλμά και Μπέλεκ- να απειλήσει την εστία του Γκιγέρμε. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία όμως ήρθε από τους Ρώσους, όταν ο Τορμπίνσκι βγήκε τετ-α-τετ με τον Αραμπατζή, αλλά ο Χέλγκασον έδιωξε με καίριο τάκλιν.

 

Οι Μοσχοβίτες δεν άφησαν πολλούς χώρους για να τους εκμεταλλευτούν οι παίκτες της Ένωσης, προσπαθώντας παράλληλα να “χτυπήσουν” με αντεπιθέσεις, σπάζοντας το τεχνητό οφ-σάιντ, αλλά και με πολλά μακρινά σουτ.

 

Η αναμέτρηση… κύλησε σε χαμηλούς ρυθμούς. Η εντεκάδα της ΑΕΚ ήταν χωρίς ομοιογένεια και χωρίς επιθετικό σχέδιο. Την ίδια ώρα, η Λοκομοτίβ εμφανίστηκε πιο ποιοτική, πατούσε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε να κρατά μία συγκεκριμένη τακτική. Μάλιστα ήταν αυτή που πριν το πέρας του 45λέπτου έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον… δαιμόνιο Σίσκιν και τον Ίμπρισιτς, το σουτ του οποίου “έξυσε” το δοκάρι.

 

Η “ανεμική” εικόνα της Ένωσης συνεχίστηκε και στις αρχές του δεύτερου μέρους. Μάλιστα, τα πράγματα “στράβωσαν ακόμα περισσότερο για τους γηπεδούχους, αφού η Λοκομοτίβ άνοιξε το σκορ, με το κοντινό πλασέ του Μπλουσάκοφ.

 

Η είσοδος όμως του Λεονάρντο (πέρασε με την έναρξη του ημιχρόνου), βοήθησε σιγά σιγά την ΑΕΚ να ανεβάσει στροφές και να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Βραζιλιάνος, που σε κάθε αγώνα δείχνει πως είναι η… κινητήριος δύναμη των “κιτρινόμαυρων”, κέρδισε στο 59′ πέναλτι και ένα λεπτό αργότερα έφερε το ματς στα ίσα.

 

Την ώρα όμως που στην ΑΕΚ προσπαθούσαν να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα και να σημειώσουν έτσι την πρώτη τους νίκη στους φετινούς ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ήρθε το παιδαριώδες λάθος του Αραμπατζή στο 71′ να… χαρίσει το 2-1 στον Μαϊκόν (είχε μόλις περάσει σαν αλλαγή).

 

Ο θρίαμβος για τους Μοσχοβίτες, ολοκληρώθηκε στο 80′ με το γκολ του Ιγκνατίεφ. Έτσι η Λοκομοτίβ βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, μετά και την ήττα της Στούρμ από την Άντερλεχτ (1-0) στο Βέλγιο.

 

Όσον αφορά την ΑΕΚ, ο Νίκος Κωστένογλου καλείται να βρει την σωστή… συνταγή για την ομάδα, αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

.

 

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Λαγός, Μανωλάς, Χέλγκασον (46′ Κοντοές), Γεωργέας, Μάκος, Γκέντσογλου, Σιαλμάς (59′ Γκερέιρο), Κάρλος, Μπερνς (46′ Λεονάρντο), Μπέλεκ

 

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (Ζοσέ Κουσέιρο): Γκιγιέρμε, Ίλιτς, Ντούριτσα, Μπουρλάκ, Σίσκιν, Θαπατέρ, Τορμπίνσκι (61′ Μαϊκόν), Γκλουσάκοφ, Ίμπριτσιτς (81′ Νουρόφ), Ιγκνατίεφ (81′ Σίτσεφ), Ομπίνα

newsit.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply