Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Νέοι Ευγενείας : «Με ξένα κόλλυβα κηδεία;;;;;»

Published

on

 Από την διοίκηση των Νέων Ευγενείας λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

«Τις τελευταίες μέρες και σε συνέχεια των αλλεπάλληλων ανακοινώσεων επίσημων και μη, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τύπο γενικότερα σχετικά με την δημιουργία Σχολής Ολυμπιακού Πειραιώς από τον Ατρόμητο Κερατσινίου και τον Α.Μ., η οποία (βάσει ανακοινώσεων πάντα) θα εδρεύει και θα λειτουργεί στο δημοτικό Γήπεδο ΑΓΕΤ Χαραυγή, καθώς και το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις ώρες προπονήσεων των ομάδων και των υποδομών που εδρεύουν ή φιλοξενούνται στο προαναφερόμενο γήπεδο οι Νέοι Ευγένειας δηλώνουν τα εξής:

Πρώτον: Συμφωνούν με τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση του κ. Σίμου Νίκου, προέδρου της ΑΕ Χαραυγής  σχετικά με το διαμοιρασμό ωρών προπονήσεων ανδρικών ομάδων & υποδομών από την Δημοτική μας Αρχή, στις τέσσερις ομάδες που χρησιμοποιούν τα γήπεδα 11Χ11  &  5Χ5, ήτοι ΧΑΡΑΥΓΗ, ΝΕΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ & ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ. Επιβεβαιώνουμε και εμείς ότι ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ εδώ και χρόνια δεν έχει υποδομές και είναι απολύτως θεμιτό να διεκδικεί κάποιες λίγες ώρες για την προσπάθεια δημιουργίας υποδομών. Ο Ατρόμητος Κερατσινίου, την περσινή χρονιά είχε καταφέρει να δημιουργήσει τμήμα παιδοεφηβικό και να μαζέψει καμιά 30αριά παιδιά μικρότερων ηλικιών. Στο σύνολο τους ο αριθμός τους δεν ήταν ικανός να δημιουργήσει αυτοτελή τμήματα όλων των κατηγοριών (Κ6-Κ8-Κ10-Κ12) και προπονούνταν όλα μαζί..
Η Ευγένεια & η Χαραυγή παραδοσιακά είναι οι σύλλογοι που έχουν πλήρεις υποδομές με όλα τα τμήματα και συμμετέχουν εδώ και χρόνια σε πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ με καθολική παρουσία των τμημάτων τους.

Παρόλα αυτά αν μελετήσει κανείς το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ωρών θα διαπιστώσει  ότι πράγματι οι ώρες ανάμεσα σε στις Χαραυγή – Ευγένεια και στον Ατρόμητο Κερατσινίου έχουν διαμοιραστεί απόλυτα δίκαια. Δίκαιο; Άδικο; Ας κρίνει ο καθένας κατά το δοκούν..

Το αποτέλεσμα: Αυτοί την στιγμή οι δύο μεγάλοι σύλλογοι της γειτονιάς μας, να μην έχουν ώρες να καλύψουν όλα τα τμήματά τους δεδομένης και της μεγάλης αύξησης εγγραφών στις ακαδημίες τους την φετινή χρονιά.

Οι Νέοι Ευγένειας , σε αυτό το σημείο ευχαριστούν θερμά όλες τις οικογένειες για την εμπιστοσύνη τους ! Γιατί ο κόσμος, ξέρει, βλέπει, κρίνει και αποφασίζει…

Δεύτερον: Σχολή Ολυμπιακού Πειραιώς – ΑΠΟ Ατρόμητος Κερατσινίου


α) 
Καταρχήν θα θέλαμε να διευκρινήσουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία Σχολών οποιασδήποτε ΠΑΕ στην πόλη μας, και πόσο μάλλον στην δημιουργία Σχολής Ολυμπιακού Πειραιώς, αφού ο Ολυμπιακός  είναι η «ομάδα της καρδιάς μας» για το 85% του πληθυσμού, των παραγόντων του ποδοσφαίρου αλλά και των αθλητών της πόλης μας σε όποια ομάδα και εάν αυτοί αγωνίζονται. Όπως επίσης γνωρίζουμε την αγάπη και την έμπρακτη στήριξη της ΠΑΕ στην Ένωσή μας ,τα ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης μας και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Έχει αποδείξει άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια ότι οι Σχολές του λειτουργούν και προσφέρουν στους μικρούς αθλητές  σε ιδιωτικά γήπεδα ανά την επικράτεια, χωρίς να δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Τα σωματεία ειδικά στις μέρες μας προσπαθούν να επιβιώσουν και να προσφέρουν από την δική τους μεριά και κοινωνικό έργο σε παιδιά που θα βρίσκονταν στον δρόμο αν δεν υπήρχε η ομάδα της γειτονιάς τους. Κάτω από αντίξοες συνθήκες τόσο υποδομών όσο και χρηματοδότησης από την επίσημη πολιτεία,  μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» τόσο στον αθλητισμό όσο και στην ίδια την ζωή. Ερασιτεχνικά σωματεία που αν δεν υπήρχαν δεν θα είχε λόγο ύπαρξης και η ΕΠΣΠ. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η δ/νση των  Σχολών της είναι ενάντια σε τέτοιες πρακτικές.

Τα λιγοστά γήπεδα της πόλης μας ήδη δεν επαρκούν για να φιλοξενήσουν το πλήθος των αθλητών των συλλόγων του Δήμου μας.

Για όλους τους λόγους που προαναφέρθηκαν έχουμε ήδη ενημερώσει από κοινού (όχι μόνο οι σύλλογοι που εδρεύουν ή φιλοξενούνται στο δημοτικό γήπεδο της Χαραυγής) το αθλητικό τμήμα του Δήμου μας ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την λειτουργία Σχολής οποιασδήποτε ΠΑΕ σε δημοτικά γήπεδα της πόλης μας, με οποιαδήποτε μορφή.. Δεν μπορούμε επίσης να επιτρέψουμε, η εύλογη κατά τα άλλα φιλοδοξία & προσπάθεια ενός ερασιτεχνικού σωματείου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ να αναπτυχθεί, να γίνει με συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και κατά τη γνώμη μας με τρόπους «μη ηθικούς». Για αυτήν την διαμαρτυρία μας έχει ήδη υπογραφεί επιστολή προς το Δήμο μας  από 11 ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης μας. Επιφυλασόμεθα στο άμεσο μέλλον για την κοινοποίηση της επιστολής..

Για εμάς πρέπει να λάβει θέση και η ΕΠΣΠ. Γιατί ας αναλογιστούμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις….

Το κάθε Σωματείο θα μπορούσε να κάνει κάτι ανάλογο…

Πως θα σας φαινόταν οι Νέοι Ευγένειας να συνάψουν συνεργασία με τις Ακαδημίες της Βαλένθια και να τις φέρουν στην Χαραυγή; Η Χαραυγή και οποιοσδήποτε άλλος σύλλογος με κάποια άλλη ελληνική ή ξένη μεγάλη Σχολή; Νομίζετε είναι δύσκολο;

Πώς θα σας φαινόταν σιγά σιγά να αποδυναμώνονται οι υποδομές των ερασιτεχνικών σωματείων;

Πρόσφατα η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση και πήρε απόφαση ότι τα σωματεία της Α΄ Κατηγορίας για να συμμετάσχουν σε επίσημο πρωτάθλημα οι ανδρικές τους ομάδες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν ένα τουλάχιστον τμήμα Κ16 ή Κ18.

Για φανταστείτε λίγο; Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα υφίσταντο;

 Ήδη εφέτος υπάρχει μεγάλο γηπεδικό πρόβλημα!

Το τραγελαφικό της υπόθεσης: Κατά την συνάντησή μας με την αντιδήμαρχο αθλητισμού & πολιτισμού της πόλης μας οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ατρόμητος Κερατσινίου ερωτήθηκαν ευθέως ενωπίον όλων των εκπροσώπων των λοιπών σωματείων για τις ανακοινώσεις στον τύπο περί δημιουργίας Σχολής Ολυμπιακού Πειραιώς με έδρα δημοτικό γήπεδο χωρίς να έχει δοθεί επίσημη παραχώρηση από την Δημοτική Αρχή (ακόμα και μέχρι σήμερα…).

Η απάντηση: Ποιος  τα λέει αυτά; Δεν ξέρω τίποτα… Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα…

Γιατί αυτή η απάντηση; Γιατί δεν υπήρχε το θάρρος της ειλικρινούς και τίμιας απάντησης; Αφού υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις… Video με συνέντευξη του Α.Μ. για τη δημιουργία της Σχολής .. Διαφήμιση… Ποιος είναι ο σκοπός τους; Το χρήμα; H επιχειρηματική τους ανάπτυξη; Σε βάρος ποιων και γιατί;

Θέλετε κύριοι ιδιωτική Σχολή; Έχετε τα κότσια και το κεφάλαιο; Κάντε την! Αγοράστε εκτάσεις, φτιάξτε γήπεδα και γίνετε νόμιμος & «ηθικός» πάνω από όλα επιχειρηματίας! Κανείς δεν θα σας πει όχι!

Με ξένα κόλυβα κηδεία όμως; Η απάντηση από όλο το Κερατσίνι είναι ΟΧΙ!

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ…. ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

Εν κατακλείδι…

Η Δημοτική μας Αρχή με έγγραφο που κοινοποιήθηκε προσφάτως σε όλες τις ομάδες αναφέρει ξεκάθαρα μεταξύ άλλων

Α) Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα θα πρέπει να τηρείται αυστηρά από τους Συλλόγους και δεν μπορούν να μεταβιβάζονται ώρες από έναν σύλλογο σε άλλον χωρίς επίσημη έγγραφη ενημέρωση και άδεια από το τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου μας. Εδώ τονίζουμε ότι ο Ατρόμητος Κερατσινίου έχει πάρει ώρες στα 2 γήπεδα ως ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ για την ανδρική του ομάδα και για τις υποδομές του .(Σχολή Ολυμπιακού Πειραιώς δεν αναφέρεται πουθενά στο πρόγραμμα).

Β) Δεν επιτρέπεται η χρήση των Δημοτικών γηπέδων από Σχολές οποιασδηποτε μορφής..

Οι Νέοι Ευγένειας δεν θα επιτρέψουν σε κανένα ερασιτεχνικό σύλλογο να γίνει ο Δούρειος Ίππος για τις όποιες φιλοδοξίες ή επιχειρηματικές δραστηριότητες παραγόντων τους με σκοπό ποιον;…Τα χρήματα; Την εκμετάλλευση δημοτικών γηπέδων προς ιδίο όφελος;… Να είστε σίγουροι ότι θα παρακολουθούμε & θα επαγρυπνούμε… Στα δημοτικά γήπεδα δεν πρόκειται να μπει με το έτσι θέλω και παρανόμως καμιά ιδιωτική Σχολή, οποιασδήποτε ΠΑΕ. Να είστε σίγουροι!

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ. των Νέων Ευγένειας