Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Νίκος Κετσετζόγλου – Η βαθμολογία λέει την αλήθεια

Published

on

Η συνέντευξη του Νίκου Κετσετζόγλου στην επίσημη  σελίδα της Διάνα Ηλιούπολης .Διαβάστε  τι είπε  ο ποδοσφαιριστής παρακάτω αναλυτικά:

Ο Νίκος Κετσετζόγλου είναι ένας παίκτης παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο του αθηναϊκού ποδοσφαίρου. Πρωταγωνιστεί, είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της καλύτερης κατηγορίας, της Α ΕΠΣΑ και παράλληλα ένα εξαιρετικά καλλιεργημένο άτομο, με ακαδημαϊκή μόρφωση και έκδοση συγγραμμάτων για παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Ο Νίκος αποτελεί ένα βασικό στέλεχος της Διάνα Ηλιούπολης και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση της 3ης και της 2ης θέσης του συλλόγου στα δύο τελευταία πρωταθλήματα.

Η Διάνα, πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, βρισκόταν στην δεύτερη θέση, ισόβαθμη με την Ηλιούπολη, μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από το πρωτοπόρο Ρουφ και διεκδικούσε, στο μετρό του εφικτού, την άνοδό της, για παρθενική φορά, σε εθνική κατηγορία.

Ο στόχος δεν υλοποιήθηκε, αλλά η βασική επιδίωξη του σωματείου, δηλαδή ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο έγινε και πάλι πράξη.

Όπως είναι γνωστό τοις πάσι η ΕΠΣΑ, ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΠΟ, διέκοψε την διοργάνωση. Το Ρουφ κέρδισε την άνοδο, όλες οι άλλες ομάδες διατήρησαν τις θέσεις τους στο βαθμολογικό πίνακα και απομένει πλέον η κρίσιμη απόφαση της διοργανώτριας αρχής για τις ομάδες οι οποίες κινδυνεύουν να υποβιβαστούν. Μια απόφαση που αναμένεται να γίνει γνωστή μέσα στις επόμενες ημέρες, το αργότερο μέχρι τέλος Μαΐου.

Ο Νίκος Κετσετζόγλου είναι ένας σημαντικός συνομιλητής. Εκφράζεται εύκολα και έχει άποψη, αφού τιμά τον χώρο του αθηναϊκού ποδοσφαίρου επί σειρά ετών.

Πως χαρακτηρίζει την παρουσία της Διάνα στην φετινή περίοδο;

«Εκτιμώ ότι η παρουσία μας ήταν θετική. Βασική προτεραιότητα ήταν να διατηρήσουμε τον ανταγωνιστικό ρόλο και να βρεθούμε στις υψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο στόχος επετεύχθη». 

Όταν διεκόπη το πρωτάθλημα η Διάνα ήταν μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή. Θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο; Και αν ναι, τι ήταν αυτό που εμπόδισε τον ίδιο και τους συμπαίκτες του στην επίτευξη αυτού του ονείρου;

«Από τη στιγμή που ήμασταν 4 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και κρίνονταν άλλοι 24 βαθμοί στα επόμενα παιχνίδια, φυσικά και θα μπορούσαμε. Αποτύχαμε όμως στην διαχείριση των σπουδαίων και καθοριστικών αγώνων, κυρίως στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Στα παιχνίδια με το Ρουφ, τα Σούρμενα και τους Τράχωνες, χάσαμε πολλούς βαθμούς με αποκλειστική ευθύνη των παικτών. Ήταν αγώνες που μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω».

Ποια ήταν τα πλεονεκτήματα της φετινής Διάνα; Σε ποιο σημείο η ομάδα υπέφερε;

«Τα πλεονεκτήματα της ομάδας μας ήταν η συνοχή, η ανταγωνιστική της ταυτότητα και το πάθος της σε όλα τα παιχνίδια. Διεκδικήσαμε το καλύτερο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Το μειονέκτημα, αναφέρθηκε ανωτέρω. Η κακή διαχείριση στα ντέρμπι του πρώτου γύρου, με αποκλειστική ευθύνη των παικτών».

Η Διάνα πρωταγωνίστησε τα τελευταία δύο χρόνια και βρέθηκε στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Τι της λείπει για να γίνει διεκδικήτρια του τίτλου;

«Να το πάρει απόφαση η διοίκηση. Όλα από εκεί ξεκινάνε. Αν ο κ. Ζευγίτης και οι συνεργάτες του το θελήσουν, θα το κάνουν. Από εκεί και πέρα, να προχωρήσουν με βάση το σχεδιασμό του προπονητή και να υλοποιήσουν τα θέλω του».

Μιας και έγινε αναφορά στον προπονητή, ποια είναι η άποψή του Νίκου για τον τεχνικό της Διάνα Γιώργο Τσαμόπουλο;

«Εκπληκτικός προπονητής και μορφωμένος άνθρωπος. Μπορεί ο δυναμικός χαρακτήρας του να τον κάνει παρεξηγήσιμο, ωστόσο καταφέρνει να κερδίζει το σεβασμό όλων των παικτών με τη δουλειά του και την “τρέλα” του».

Ο Νίκος, όπου κι αν παίζει, συνηθίζει να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Φέτος δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Ο Μανώλης Καλλέργης, ο συμπαίκτης του, πέτυχε 22 τέρματα σε ισάριθμα παιχνίδια και βρέθηκε στην πρώτη θέση των σκόρερς της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣΑ. Ποια είναι η άποψή του Νίκου για τον Μανώλη Καλλέργη;

«Εκπληκτικός ποδοσφαιριστής για την συγκεκριμένη κατηγορία. Φανταστικός παίκτης. Χαίρομαι που τον έχω συμπαίκτη μου. Από την αρχή της περιόδου έδειξε ότι φέτος ήταν η χρονιά του. Εύχομαι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό».

Πως θα χαρακτήριζε ο Νίκος Κετσετζόγλου τον εαυτό του; Πόσο ικανοποιημένος ήταν από τη δική του παρουσία;

«Καλό θα ήταν στην ερώτηση αυτή να απαντήσει ο προπονητής, το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας και οι φίλαθλοι. Αυτό που θέλω να εκφράσω σε όλους είναι ότι προσπάθησα να δώσω και την ψυχή μου μέσα στο παιχνίδι. Από αυτό άλλωστε κρινόμαστε. Ο κόσμος μπορεί να καταλάβει».

Η βαθμολογία, έτσι όπως υποχρεωτικά ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, δηλαδή οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος του, λέει την αλήθεια;

«Ναι, λέει την αλήθεια. Το Ρουφ είχε σταθερότητα (το πιο σημαντικό στον πρωταθλητισμό) και εμείς μαζί με την Ηλιούπολη ήμασταν οι άμεσοι ανταγωνιστές του. Και οι 3 ομάδες είχαν πολύ καλή παρουσία και νομίζω ότι κόσμησαν το αθηναϊκό ποδόσφαιρο αυτή τη χρονιά. Το Ρουφ δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα και εξασφάλισε την άνοδο». 

Εάν ζητούσαμε από τον Νίκο Κετσετζόγλου να επιλέξει τους παίκτες που θα απαρτίσουν την καλύτερη εντεκάδα του φετινού πρωταθλήματος, θα μπορούσε να συμπεριλάβει σε αυτήν ποδοσφαιριστές της Διάνα;

«Αρκετοί παίκτες της ομάδας αξίζουν να είναι στην καλύτερη 11άδα. Πραγματικά θεωρώ την πλειοψηφία των παικτών εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και δε θέλω να αναφερθώ σε κάποιον συγκεκριμένα».

«Εκτός των δικών μας παικτών, νομίζω πως πολύ καλή χρονιά έκαναν φέτος ο Γιαννουλάκης, ο Ανδρίκος, ο Παυλόπουλος, ο Τύρπος, ο Ρούπι και ο Δημογιάννης».

Ποια είναι η άποψή του Νίκου για την απόφαση της ΕΠΟ να διακόψει όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα;

«Κοιτώντας τον τεράστιο κίνδυνο επανέναρξης του πρωταθλήματος, λύσεις ήταν ή η ακύρωση ή η διακοπή. Καμία από τις δύο δεν είναι ευχάριστη, αλλά ανάμεσα σε αυτές τις 2, καλύτερη ήταν αυτή που πάρθηκε. Έτσι δεν ακυρώνεται και η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών».

Η ΕΠΣΑ δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τον τρόπο με τον οποίον θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, κυρίως στο σημείο που αφορά τον υποβιβασμό και την άνοδο των ομάδων. Ποια είναι η άποψή του Νίκου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα;

«Κάτι πιο δίκαιο θα ήταν να παίξουν μεταξύ τους κάποιους αγώνες και να τους δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουν τη σωτηρία τους. Ωστόσο, είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία όλων κάτι τέτοιο τη δεδομένη χρονική στιγμή».

«Νομίζω πως οι μεγαλύτερες κατηγορίες υπολειτουργούν. Θα πρέπει να υπάρχουν 3 εθνικές κατηγορίες και μετά τα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Έτσι, θα ανέβει και το επίπεδο του τοπικού πρωταθλήματος ακόμα περισσότερο».

Ποια είναι η άποψή του επιθετικού της Διάνα για το επίπεδο της διαιτησίας στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο;

«Αρκετά καλή. Το μόνο διαιτητικό σφάλμα που μου έχει μείνει είναι όταν δεν καταλόγισαν πέναλτι στο Χρήστο Φάρο στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Άγιο Ιερόθεο».

Ο Νίκος εντυπωσιάζει με την παρουσία του στο γήπεδο αλλά και εκτός γηπέδου. Πως μπορεί και τα συνδυάζει όλα;

«Είναι κάτι που αγαπώ, οπότε δε νιώθω πραγματικά ότι εργάζομαι, κι είμαι στο πόδι όλη την ημέρα. Νιώθω τυχερός που τα έχω βρει στη ζωή μου και έχω μεγάλη θέληση να διδάξω την Ιστορία και τη Γλώσσα μας στους ανθρώπους. Ίσως καμιά φορά να κουράζομαι, αλλά πάντα βρίσκω το σθένος να εργάζομαι σκληρά και να παράγω».

Καταλήγοντας ο Νίκος Κετσετζόγλου εκφράζεται και για την ακαδημία της Διάνα Ηλιούπολης που είναι μία από τις μεγαλύτερες στο χώρο του αθηναϊκού ποδοσφαίρου, φιλοξενώντας 21 τμήματα και περισσότερα από 300 παιδιά.

«Νομίζω πως είναι πολύ οργανωμένη και απαρτίζεται από πολύ καλούς προπονητές και παίχτες. Αυτό που περιμένω να δω πλέον είναι… παιδιά της ακαδημίας να προβιβαστούν στην αντρική ομάδα και να έχουν ενεργό ρόλο. Τρανό παράδειγμα γι’ αυτούς είναι ο Χρήστος Κόρρας και ο Αουρέλ Νικόλι»

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply