Connect with us

6ος Όμιλος

Ξανά στη Β’ Εθνική μετά από 15 χρόνια η Προοδευτική, 2-1 την Παναχαϊκή

Published

on

Μια νέα εποχή χαράζει από σήμερα στις τάξεις της Προοδευτικής. Το ιστορικό σωματείο του Πειραιά κατέβαλε στην τελευταία αγωνιστική των μπαράζ με 2-1 την ήδη προβιβασμένη πρωτοπόρο Παναχαϊκή και εξασφάλισε μετά από 15 ολόκληρα χρόνια την επιστροφή της στις επαγγελματικές Κατηγορίες και τη Σούπερ Λιγκ 2.

Οι “βυσσινί” του Γιάννη Μάγγου μετά από μια επίπονη χρονιά κατάφεραν να φτάσουν σε αυτή την ιστορική άνοδο.

Οι βάσεις για την επικράτηση μπήκαν από το πρώτο μέρος με τον Αλεξίου να είναι σε κέφια και στο 7′ να ανοίγει το σκορ, ενώ στο 30′ από δική του όμορφη ενέργεια, με αυτογκόλ ο Τσακμάκης “έγραψε” το 2-0.

Στην επανάληψη η Προοδευτική έκανε διαχείριση υπερασπιζόμενη το υπέρ της σκορ, με τους Πατρινούς να καταφέρνουν μετά από πίεση στο τέλος να μειώσουν σε 2-1 με τον νεοεισελθόντα Κέρι(92′).

Με τη λήξη της αναμέτρησης ακολούθησαν έξαλλα πανηγύρια, με πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό στο γήπεδο της Νίκαιας. Η γιορτή μεταφέρθηκε αργότερα στην Πλατεία Ελευθερίας με όλους τους φίλους της Προοδευτικής να πανηγυρίζουν αυτή την μεγάλη άνοδο μαζί με παίκτες και τεχνικό επιτελείο.

Διαιτήτευσε ο Βεργέτης(Αρκαδίας).

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ(Γιάννης Μάγγος): Χαλκίδης, Αλεξίου(56′ Τσαφταρίδης), Δημακάκος, Πατσατζόγλου, Νάστος, Μεγαρίτης(81′ Γκόγκα), Κυριαζής, Ποτουρίδης(49′ λ.τρ. Βοσνακίδης), Κρητικός(81′ Παρασκευόπουλος), Μακρυγιάννης(56′ Ραχήμ), Όμο.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ(Σούλης Παπαδόπουλος): Παπαδόπουλος, Λούσκος(46′ Κόκας), Τσακμάκης, Καρπαθάκης, Στασινόπουλος, Τεγούσης, Κωνσταντακόπουλος, Χάντι, Λιμάτσι, Αλεξόπουλος(58′ Κέρι), Μπουρλάκης.