Connect with us

Γ Εθνική

Ξεκίνημα με νίκη ο Γιούχτας, 2-1 την Κοζάνη

Published

on

Με το «δεξί» ξεκίνησε στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Ειδικό Πρωτάθλημα Ανόδου της Γ’ Εθνικής ο Γιούχτας, μέσω του οποίου διεκδικεί την άνοδο στην Super League 2, κερδίζοντας 2-1 την Κοζάνη στις Αρχάνες.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Κοζάνη ξεκίνησε καλύτερα, είχε την κατοχή, αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο να απειλήσει την εστία του Χρήστου, με τον Γιούχτα από την άλλη, να απειλεί στο 11’ με τον Γελαδάρη και να σκοράρει στο 32’ με τον Ροβίθη και με τον Γκίνη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με το 2-0 να είναι το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Ο Γιούχτας, έδειχνε απειλητικός στις αντεπιθέσεις, στις οποίες έβγαινε γρήγορα και έδειξε πιστός σ’ αυτό το πλάνο, ενώ από την άλλη η Κοζάνη, μπορεί ανά διαστήματα να είχε την κατοχή της μπάλας, όμως αυτή ήταν ανούσια, καθώς δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Χρήστου, με εξαίρεση μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νιασέ, που πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη, η Κοζάνη ήταν εντελώς άνευρη και ανούσια, ο Γιούχτας παρέμεινε πιστός στο πλάνο του, διαχειριζόταν το υπέρ του σκορ και έψαχνε το κατάλληλο timing -κυρίως με αντεπιθέσεις- για να βρει ανοργάνωτη την ομάδα της Κοζάνης.
O Ξενοφώντας Πάνος, κατάφερε στο 74’ με σουτ έξω από τη περιοχή, να μειώσει σε 2-1 για την ομάδα της Κοζάνης

Στη συνέχεια, ο Γιούχτας έχασε τεράστια ευκαιρία να αυξήσει και πάλι τη διαφορά, με τον Βρεττό να σουτάρει αλλά η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε, ενώ τεράστια ευκαιρία έχασε και ο Ροβίθης στο 86’ μετά από ωραία ενέργεια του Δωματά.

Στο φινάλε, μετά από λάθος του Χρήστου που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και την μπλόκαρε με 2η προσπάθεια η Κοζάνη, έφτασε κοντά στο 2-2, όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ, με τον Γιούχτα να φεύγει νικητής από το γήπεδο, κερδίζοντας τρεις βαθμούς… χρυσάφι.

Γιούχτας (Σουργιάς): Χρήστου, Ψαρράς (90′ Ρουσσάκης), Τζανής, Αργκιλέσι, Γκίνη (76′ Κοντογιάννης), Βρεττός (76′ Δωματάς), Ροβίθης (90′ Στακάκης), Αζίζι (65′ Δασκαλάκης), Γελαδάρης, Γιαλούσης, Κισσάς.

ΦΣ Κοζάνη (Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Λαμπόγλου (58′ Αποστολίδης), Καραγιάννης (16′ λ.τ Παπανικόπουλος (81′ Βοριαζίδης), Γιαλαμίδης, Πάτας (46′ Ψάλτης), Μπακάλης, Νιάσε, Κούφας, Κανούλας, Παπαργυρίου.

Πηγή: grandsport