Connect with us

stoplekto

Ξεκίνημα στον αθλητισμό μόνο με ατομικές προπονήσεις

Published

on

Μόνο η ατομική προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται κατά την πρώτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Προτεραιότητα θα έχουν οι πρωταθλητές που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και αυτοί που την διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες. Σχετική λίστα ετοιμάζει η Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ και θα παραδοθεί στην ΓΓΑ για να ενημερωθούν οι αντίστοιχες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αυτό αποσαφηνίστηκε κατά την ευρεία τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης με τους εκπροσώπους της αθλητικής οικογένειας, με τη συμμετοχή και της νεοσύστατης Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επανεκκίνηση των ομαδικών προπονήσεων (αρχικά σε ανοιχτά γήπεδα και αρκετά αργότερα στις κλειστές εγκαταστάσεις) θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο, αν και οι ομοσπονδίες των ομαδικών αθλημάτων αιτήθηκαν να δοθεί η δυνατότητα στους αθλητές να ξεκινήσουν από την προσεχή εβδομάδα προγράμματα, έστω και ατομικά, προς ανάκτηση της φυσικής κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρενέβη και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας και των αποστάσεων, ενώ απέκλεισε κάθε πιθανότητα μαζικών συγκεντρώσεων σε αθλητικούς χώρους.

Επισήμανε, ακόμη, ότι η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού θα είναι αυτή που θα λαμβάνει της αποφάσεις για την επανεκκίνηση ή μη αθλητικών δραστηριοτήτων.