Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Οι αφανείς “εργάτες” του Αιγάλεω (Vd)

Published

on

Ο ρόλος τους πολύτιμος και η δουλειά τους απόλυτα πετυχημένη… Πέτρος Κωνσταντινίδης και Κώστας Κωνσταντόπουλος μπορεί να μην βρίσκονται στην….πρώτη γραμμή δημοσιότητας στο Αιγάλεω, ωστόσο φροντίζουν καθημερινά στο γήπεδο προκειμένου οι “κυανόλευκοι” να παρουσιάζονται όπως πρέπει και να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος…

Η παρουσία τους σε μια ομάδα είναι βασική καθώς από τα χέρια τους περνά ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας… Ταυτόχρονα έχουν αποστολή να κρατήσουν την ομάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης.

Ο βοηθός και “δεξί” χέρι του Γιώργου Σουρλή, Πέτρος Κωνσταντινίδης, αλλά και ο γυμναστής του City, Κώστας Κωνσταντόπουλος, λίγο πριν αποχαιρετήσουν το 2015 μίλησαν στο aoaigaleo.gr για την “αποστολή” τους στους “κυανόλευκους”, αλλά και για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Κωνσταντινίδης : “Δουλεύουμε για το ΕΜΕΙΣ και όχι για το ΕΓΩ”

Ο Πέτρος Κωνσταντινίδης είναι ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Σουρλή και ταυτόχρονα αποτελεί τον…. “κατάσκοπο” του City, αφού είναι αυτός που περνά από ακτινογραφία τις αντίπαλες ομάδες και αναλύει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους.

Ακούραστος και πάντα παθιασμένος για το Αιγάλεω προσπαθεί να είναι η ομάδα έτοιμη πριν τον αγώνα και μέχρι τώρα τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν…

“Εγώ πιστεύω σε μια ομάδα όταν δουλεύει συνολικά. Όταν δεν υπάρχει το ΕΓΩ και υπάρχει το ΕΜΕΙΣ. Δεν υπάρχουν αφανείς ήρωες, όλοι δουλεύουν από το πόστο που είναι έτσι ώστε να προσφέρει τα μέγιστα που μπορεί” σχολίασε ο Κωνσταντινίδης για να συμπληρώσει “Εγώ πιστεύω πως φέτος το Αιγάλεω αυτό προσπαθεί για να πετύχει τον στόχο του. Να βγάλει από τα αποδυτήρια μέσα το Εγώ και να είναι το Εμείς που είναι το Αιγάλεω και ο κόσμος μας. Έχουμε μια πολύ καλή διοίκηση που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει σε όλα, έχουμε τον Γενικό Αρχηγό μας, έχουμε τον προπονητή μας που είναι πάρα πολύ καλός δουλεύοντας την ομάδα σωστά και όπως πρέπει”.

Όσο για τον ρόλο του ίδιου όσο και του Κωνσταντόπουλου υπογράμμισε “Εμείς από την πλευρά μας, εγώ σαν βοηθός προπονητή και ως γυμναστής ο Κώστας, προσπαθούμε να είμαστε σωστοί για να βγάλουμε εις πέρας το καθήκον μας που δεν είναι άλλο από το να γυμνάσουμε την ομάδα, να είναι σωστά προπονημένη, τακτικά σωστή και να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον κάθε αντίπαλο”.

-Κάτι που βγαίνει στο γήπεδο όταν και η ομάδα σταδιακά ανεβάζει ταχύτητες. Άρη γίνεται και σωστή δουλειά…

“Γίνεται σωστή δουλειά, όπως γίνεται σωστή δουλειά και στο κομμάτι τις παρακολούθησης των άλλων ομάδων και ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε κάθε εβδομάδα και πιστεύω πως αυτό είναι το σημαντικότερο. Ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου”.

-Μετά από αρκετά χρόνια το Αιγάλεω λειτουργεί σωστά σε όλα τα επίπεδα…

“Λειτουργεί σωστά, γιατί η διοίκηση έχει περάσει το μήνυμα πως πρέπει να δουλεύουμε για το ΕΜΕΙΣ και όχι για το ΕΓΩ. Είναι καιρός πλέον το Αιγάλεω να κάνει σταθερά βήματα προς τα επάνω. Ειδικά φέτος αυτοσκοπός είναι η άνοδος στην Γ Εθνική. Τίποτα άλλο.

-Το Αιγάλεω λείπει από τις μεγάλες κατηγορίες;

“Λείπει από τα σαλόνια και ειδικά εμείς που ήμαστε Αιγαλιώτες, παιδιά του Αιγάλεω, και ήμαστε από μικρά παιδιά μέσα στο γήπεδο, μας λείπει πρώτα απ’ όλα για εμάς… Και στην ομάδα να μην βρισκόμασταν και να ήμασταν στην εξέδρα θα μας έλειπε το ίδιο”.

-Μια ευχή για το 2016…

“Κατ αρχή να έχουν όλοι και ειδικότερα οι άνθρωποι του αθλητισμού υγεία. Όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που τα πιο πολλά από αυτά δεν έχουν ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη. Εμείς και σε αυτό το κομμάτι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε τέτοια περίπτωση”.

Κωνσταντόπουλος : “Η συνέχεια θα είναι ανάλογη”

Η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας είναι μια δικαίωση των κόπων και της σκληρής δουλειάς που έκαναν όλοι κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και την διάρκεια των προπονήσεων…

Ο Κώστας Κωνσταντόπουλος έχοντας αναλάβει τον ρόλο γυμναστή πλέον στους “κυανόλευκους”, είναι από τους βασικούς συντελεστές της καλής εικόνας που βγάζουν οι παίκτες στο γήπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά και κυρίως για το γεγονός πως δεν υπάρχουν τραυματισμοί…

Ο ίδιος σχολιάζοντας τον πολύ καλό πρώτο γύρο του πρωταθλήματος τόνισε “Λένε για να γίνει κάτι μεγάλο χρειάζονται και οι σωστές βάσεις. Θεωρώ πως από το καλοκαίρι έγινε μια πολύ σωστή δουλειά. Μια προετοιμασία σε επιστημονικά και σε εξειδικευμένα πλαίσια που τα αποτελέσματά της βγαίνουν τώρα. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, τραυματισμοί δεν υπάρχουν δόξα το Θεό και νομίζω πως η συνέχεια θα είναι ανάλογη”.

-Η μετάβασή σου από ποδοσφαιριστής στον νέο σου ρόλο και καθήκοντα πώς ήταν;

“Για μένα ήταν κάτι που το περίμενα. Προσωπικά ένιωθα σίγουρος για τον εαυτό μου και τις γνώσεις μου. Είναι ένα κομμάτι που ήθελα να ακολουθήσω και ήταν στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Θέλω να επισημάνω πως νιώθω ευλογημένος πως στο ξεκίνημα μου έχω να κάνω με ανθρώπους και συνεργάτες όπως ο κ. Σουρλής, ο κ. Κωνσταντινίδης και ο κ. Χρυσούλης που με έχουν βοηθήσει και κάθε μέρα με κάνουν σοφότερο και δυνατότερο προκειμένου να συνεχίσω στη νέα μου καριέρα”.

-Η ομάδα συνεχίζει να ανεβάζει στροφές και να δείχνει πολύ καλή σε φυσική κατάσταση, σε τακτική. Κάτι που δείχνει τη δουλειά και τον σωστό προγραμματισμό από όλους σας.

“Είναι κάτι που εμείς το ξέραμε από την αρχή της περιόδου. Είχαμε προγραμματίσει έτσι την προετοιμασία της ομάδας και γνωρίζαμε πως από την 5η αγωνιστική θα αρχίσει να δείχνει τα δείγματά της. Και αυτό έγινε. Στην προετοιμασία δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά με διπλές προπονήσεις, θέλοντας να παρουσιάσουμε ένα δυνατό σύνολο και τα παιδιά να νιώθουν σίγουρα για τις δυνάμεις τους και ότι μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες”.