Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Οι κανονιέρηδες της Α’ΕΠΣΑ (1ος Όμιλος)

Published

on

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός γύρου, ας δούμε αναλυτικά τους πρώτους σκόρερ στην Α’ΈΠΣ Αθηνών του 1ου Ομίλου μέσα από ένα ειδικό αφιέρωμα του site Stoplekto.gr.

Στη κορυφή βρίσκουμε δύο παίκτες που αγωνίζονται με τα χρώματα του Ομίλου Περιστερίου. Ο λόγος για τους Σάββα Ηλιάδη και Δημήτρη Παπαναστασίου, οι οποίοι προπορεύονται στη λίστα με εννιά τέρματα. Ο νεαρός εξτρέμ προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου και διανύει περίοδο μεγάλη φόρμας στη πρώτη του σεζόν ως βασικός. Από την άλλη πλευρά, ο υψηλόσωμος φορ αποδεικνύει στο Αθηναϊκό κοινό γιατί οι διοικούντες των ”ροσσονέρι” τον εμπιστεύτηκαν το καλοκαίρι, φέρνοντας τον από το Αιγάλεω.

Στη τρίτη θέση με οκτώ τέρματα βρίσκεται ο Χρήστος Σαλαπάτας. Ο παίκτης του Θριάμβου Αθηνών ολοκλήρωσε τη περσινή σεζόν επίσης με οκτώ τέρματα σε 1818 λεπτά, ενώ φέτος τα πέτυχε σε 766′. Πρόκειται για ένα χρήσιμο γρανάζι στη μηχανή των πρασίνων και το πρωτάθλημα έχει ακόμα 15 αγώνες. Που θα σταματήσει άραγε ο 25χρονος;

Παρακάτω στη λίστα επικρατεί συνωστισμός αφού πέντε παίκτες έχουν βρει δίχτυα εφτά φορές. Ξεκινάμε από το βαρύ πυροβολικό του Ηρακλείου, Στέργιο Καλιαμπάκα, ο οποίος πέρυσι σταμάτησε στα 19 τέρματα με τη φανέλα της Ελπίδας Αγίων Αναργύρων και φέτος μάχεται για να περάσει στα μπαράζ της Γ’Εθνικής. Επόμενος γκολτζής είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού Λιοσίων, Βαλεντίνος Ρεζτσόβ, ένας παίκτης βαρόμετρο για το ρυθμό της ομάδας του Λευτέρη Αλεξάκη σε κάθε παιχνίδι. Επίσης, ο αρχηγός της Αγίας Ελεούσας, Αλέξανδρος Ρούσσος, έχει κι αυτός επτά από γκολ σε 15 εμφανίσεις χωρίς να χάσει δευτερόλεπτο έως τώρα! Τέλος, την πεντάδα των επτά γκολ κλείνουν οι παίκτες του Φωστήρα Ηλιούπολης, Μάνθος Φάλαγγας και Θοδωρής Σπυρόπουλος. Ο πρώτος έχει εξελιχθεί σε αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος ενώ ο ”ψηλός” προσφέρει λύσεις με την εμπειρία του, με αποτέλεσμα ο σύλλογος από την Ηλιούπολη να είναι η ευχάριστη έκπληξη έως τώρα.

Το αφιέρωμα κλείνει με τρεις έμπειρους παίκτες, οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους έξι τέρματα μέχρι στιγμής. Ξεκινώντας με τον φορ του Πανερυθραϊκού, Νίκο Αντωνιάδη, βλέπουμε ότι ο 33χρονος επιθετικός κινείται μέχρι στιγμής σε ρηχά νερά σε σχέση με τις περσινές του επιδόσεις και τα 18 τέρματα. Συγκάτοικος του στην ένατη θέση ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος του Καματερού που και στα 36 του χρόνια σκοράρει πιο συχνά από ότι πέρσι. Τη λίστα κλείνει ο χαρισματικός άσος του Ηρακλείου, Σάκης Τζανέτος, ο οποίος συνηθίζει να λύνει τα χέρια του Κώστα Ψυρόπουλου σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού με την πείρα του.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply